rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Francia helyhatósági választások - Elsöprő ellenzéki győzelem várható a vasárnapi második fordulóban

A kormányzó szocialisták hatalmas vereségét jelzik előre a felmérések a franciaországi helyhatósági választásokon, amelyeknek vasárnap tartják a második fordulóját. A Nicolas Sarkozy volt államfő által vezetett jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) fölényes győzelmet arathat, míg a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) újabb „történelmi” sikert érthet el.

Jemen - Pakisztán még nem döntött a koalícióhoz való csatlakozásról

A korábbi hírekkel ellentétben a pakisztáni kormány még nem döntött a csatlakozásról a Jemenben beavatkozó nemzetközi koalícióhoz - jelentette be Havádzsa Aszíf védelmi miniszter pénteken, egy nappal azután, hogy több arab ország katonai beavatkozást indított Jemenben a lázadók ellen.

A horvát kormány eláll az autópálya-koncessziótól

Hajdas Doncic közlekedési miniszter bejelentette, hogy a horvát kormány eláll az autópályák koncesszióba adásától, és erről már a pályázó brit Goldman Sachs Internationalt és az ausztrál-központú Macquari Groupot is értesítette, az osztrák Strabaggal jövő héten közli a döntést - írta a Jutarnji List horvát napilap pénteken.

Állatkerti tigris végzett gondozójával Kelet-Kínában

Megtámadta, többször megharapta és halálosan megsebesítette gondozóját egy tigris a kelet-kínai Csianghszi tartományban pénteken - adta hírül helyi forrásokból a kínai média.

Kínai egyetemen tanuló ujgur diákokat küldtek a Közel-Keletre

Óvatosságra intették a muszlim vallású, ujgur nemzetiségű kínai hallgatókat a dél-kínai Kanton város tanárképző egyetemén, mert a közelmúltban vélhetően többüket beszervezte egy „vallási szélsőségesként” jellemzett férfi, majd nyomuk veszett - olvasható a South China Morning Post (SCMP) című lap pénteki számában.

Csökkent a kínai ipari vállalatok nyeresége az első két hónapban

Kínában három éve legnagyobb mértékben, 4,2 százalékkal csökkent az ipari vállalatok nyeresége az idei első két hónapban éves összevetésben, elsősorban annak a hatására, hogy lassult az ázsiai ország gazdasági növekedése.

Tőzsde - Többnyire gyengültek az ázsiai piacok

Csökkenéssel zártak a vezető ázsiai börzék pénteken, a még nyitva tartó tőzsdék irányadó mutatói vegyesen mozogtak a csütörtöki záróértékhez képest.

Stratfor: Hruscsovhoz hasonlóan Putyint is belülről mozdíthatják el

Vlagyimir Putyin orosz államfő végzetes tévedései hatalmának összeomlásához vezethetnek, és ez esetben valószínűleg őt is belülről fogják elmozdítani, ahogyan ez Nyikita Hruscsov egykori szovjet pártfőtitkárral is történt, aki hivatali ideje alatt kudarcot kudarcra halmozott a gazdaság és a külpolitika területén - olvasható a Stratfor amerikai geopolitikai hírszerző és elemző cég összeállításában.