rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

A"denevér-KRESZ” szabályait vizsgálták brit tudósok

A bőregereknek a „denevér-KRESZ” segít elkerülni a társaikkal való összeütközést portyázás közben - derítették ki a Bristoli Egyetem kutatói, akiknek tanulmánya a PLOS Computational Biology című tudományos folyóiratban látott napvilágot.

Az izraeli atomprogram nyílt titkai

Izrael hivatalosan soha nem ismerte ugyan el, hogy atomfegyverekkel rendelkezik, de kémügyek és médiakiszivárogtatások nyomán nyílt titok, hogy a zsidó állam önvédelmi arzenáljánek meghatározó szereplői a nukleáris elrettentő eszközök és a velük kapcsolatos kétértelmű politika.

Franciaországi légikatasztrófa - A másodpilóta titkolhatta betegségét

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának lakóhelyén lefoglalt anyagok alapján feltételezhető, hogy a férfi beteg volt, és ezt titkolta munkaadója és kollegái előtt - közölte pénteken a düsseldorfi ügyészség. A hatóság szerint Andreas Lubitznak a katasztrófa napján betegállományban kellett volna lennie.

Orosz televízió ajánlott munkát Jeremy Clarksonnak

Az orosz védelmi minisztérium televíziós csatornája ajánlott munkát Jeremy Clarksonnak, a BBC nagy sikerű autós műsora, a Top Gear napokban elbocsátott műsorvezetőjének.

Jemen - A nemzetközi katonai beavatkozás korlátai és kockázatai

A Jemenben beavatkozó koalíció légi hadjáratával csak meglehetősen korlátozott eredményeket lehet elérni, ha nem vetnek be szárazföldi csapatokat. Utóbbinak azonban nem nagy a valószínűsége az Iránnal való konfliktus fokozódásának veszélye és egy esetlegesen elhúzódó konfliktus kockázata miatt - olvasható az AFP francia hírügynökség friss elemzésében.

A negyedik negyedévben 2,2 százalékkal nőtt az amerikai GDP

A negyedik negyedévben a végleges adatok szerint éves szinten 2,2 százalékkal nőtt az Egyesült Államok bruttó hazai terméke - közölte pénteken az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumának statisztikai intézete a Bureau of Economic Analysis (BEA).

Nigéria - országismertető

Március 28-án Nigériában elnök- és parlamenti választásokat tartanak. Főbb országismertető adatok az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállításában:.

Közös polgármesterjelöltet indítanak Marosvásárhelyen a magyar pártok

Közösen szervez előválasztást és közös polgármesterjelöltet indít Marosvásárhelyen a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP), erről pénteken írtak alá szándéknyilatkozatot a három politikai alakulat Maros megyei és marosvásárhelyi elnökei.

Ukrán válság - Kolomojszkij már hónapokkal ezelőtt le akart köszönni a kormányzói tisztségről

Nem az ukrajnai állami olajvállalatok miatt kirobbant konfliktus volt az alapvető oka saját elmondása szerint Ihor Kolomojszkij milliárdos üzletember távozásának a dnyipropetrovszki kormányzói posztról. A héten menesztett megyei vezető az 1+1 ukrán televíziónak adott, péntekre virradóra sugárzott interjújában arról beszélt, hogy már tavaly ősszel megérett benne a lemondás gondolata.