rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Németországban halálos áldozatokat szedett a Niklas orkán

Kedd estig három halálos áldozata volt Németországban a Niklas orkánnak, a helyenként óránkénti 160-190 kilométeres sebességgel lecsapó vihar az ország számos térségében közlekedési fennakadásokat okozott.

Peren kívül egyezhetnek meg Robin Williams örökösei

Peren kívül is megegyezhetnek Robin Williams hollywoodi színész özvegye és a néhai színész első két házasságából származó gyermekei: a hagyatékért folyó bírósági pert elnapolták, a felek időt kaptak a közös megegyezésre.

Iráni atomprogram - Netanjahu: a megállapodás veszélyes lenne

Megnyitná az utat az iráni atomfegyver kifejlesztése előtt, ha a jelenlegi feltételek alapján sikerülne megegyezésre jutni a Teherán vitatott nukleáris programjáról szóló lausanne-i tárgyalásokon - figyelmeztetett kedden Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

Peking újabb eszközöket vet be a külföldre menekülő korrupt hivatalnokok kézre kerítésére

Országos számítógépes hálózattal, a bűnüldöző szervek és a pénzintézetek együttműködésével igyekeznek Kínában elejét venni annak, hogy korrupt hivatalnokok hatalmas összegekkel továbbra is külföldre szökjenek. Eközben újabb kampányt indítottak a már határon túl élő szökevények visszahozatalára - számolt be a China Daily című lap hétfői összeállításában.

Iraki miniszterelnök: visszafoglalták Tikrítet a dzsihadistáktól

Teljesen visszafoglalták Tikrít városát az iraki hadsereg egységei és a szövetséges síita milíciák az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezettől - jelentette be kedden az al-Szumária iraki híroldal szerint Haider al-Abádi iraki miniszterelnök, egy hónappal az átfogó hadművelet megindítását követően.

Majdnem fél év után megalakult a boszniai kormány

Majdnem fél évvel az októberi választások után megalakult Bosznia-Hercegovina új kormánya, amelynek összetételét kedden a szarajevói képviselőház is megszavazta.

A Niklas orkán Ausztriát sem kímélte

Végigvonult a Niklas orkán Ausztrián kedd délután, a széllökések elérték az óránkénti 120 kilométeres sebességet is.

Drónfejlesztési projektet jelentett be Merkel és Hollande

Németország és Franciaország Olaszországgal együttműködve pilóta nélküli repülőgép fejlesztésébe kezd - jelentette be a német kancellár és a francia államfő kedden Berlinben a német-francia kormánykonzultáció után.

A hadiállapot visszavonását fontolgatja a thaiföldi államfő

Az államcsíny révén Thaiföldön hatalomra került Prajuth Csan-Ocsa tábornok kedden bejelentette: azt tervezi, hogy visszavonja a tíz hónapja hatályban lévő hadiállapotot, viszont helyére egy különleges biztonsági intézkedést léptetne életbe.

Románia is állomásoztathat NATO nehézfegyverzetet

A NATO és Románia tárgyalásokat folytat arról, hogy Bukarest is állomásoztathassa az észak-atlanti szövetség nehézfegyverzetének egyes elemeit - közölte kedden Mircea Dusa védelmi miniszter.