rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

AP-elnök: legyen háborús bűntett újságírók megölése, túszul ejtése

Háborús bűntettnek akarja minősíttetni újságírók meggyilkolását vagy túszul ejtését az AP amerikai hírügynökség elnök-vezérigazgatója - Gary Pruitt hétfőn állt elő javaslatával Hongkongban a Külföldi Tudósítók Klubjában mondott beszédében.

Edgar Wallace angol író 140 éve született

Száznegyven éve, 1875. április 1-jén született Edgar Wallace angol író, King Kong történetének kiötlője. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:.

Otto von Bismarck német kancellár 200 éve született

Otto von Bismarck német politikus, az egységes Német Császárság megteremtője, „a vaskancellár” kétszáz éve, 1815. április 1-jén született. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:.

Francia helyhatósági választások - Az UMP győzelmét erősíti meg a hivatalos végeredmény

A jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) elsöprő győzelmet aratott a helyhatósági választásokon a kormányzó szocialistákkal szemben, akik egy év alatt sorozatban negyedik vereségüket könyvelték el, a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) pedig egyetlen megyében sem tudott többséget szerezni - derül ki a hétfőn közzétett hivatalos végeredményekből.

Szicíliai idegenvezetés egy hajdani „keresztapa” fiával

Felháborodást váltott ki Olaszországban egy amerikai utazási iroda kezdeményezése: a Cosa Nostra maffiaszervezet egykori főnökének, Bernardo Provenzanónak a fiát kérték fel arra, hogy a turistákat a szicíliai Palermo városában kalauzolja.

A dél-koreai KAI fejlesztheti az ország új vadászgépét

Dél-Korea hazai repülőgép gyártó vállalatát, a Korea Aerospace Industries (KAI) Ltd., céget választotta ki tárgyalópartnernek a saját vadászgép kifejlesztésére induló programhoz - közölte hétfőn a DAPA (Defense Acquisition Program Administration) hadiipari beszerzési hivatal.

Izraelben mégis bűnösnek találták Olmertet egy megvesztegetési ügyben

Két és fél évvel felmentése után mégis bűnösnek nyilvánították Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnököt egy megvesztegetésben, az úgynevezett Talansky-ügyben, a „pénzes borítékok” ügyében - írja a ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja.

Napelemeket szereltek a kneszet tetejére

Izraelben napelemeket tettek az izraeli parlament, a kneszet tetejére, hogy napenergiával fedezzék a parlament áramszükségletének legalább egy részét - értesült a helyi média.

Szíria - Aszad: nőtt az Iszlám Állam fegyvereseinek száma a szövetséges légicsapások kezdete óta

Nőtt az Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseinek száma azóta, hogy az Egyesült Államok vezetése alatt álló nemzetközi koalíció légicsapásokat indított a dzsihadista szervezet ellen, amely jelentős területeket foglalt el Szíriában és Irakban - jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök egy frissen közzétett televíziós nyilatkozatban.

Villái, szeretői voltak a leváltott kínai kémfőnöknek

Hat villája, hat szeretője és két törvénytelen gyereke volt a kínai állambiztonsági tárca nemrégiben lebukott miniszterhelyettesének, Ma Csiennek - hozta nyilvánosságra legfrissebb számában a Cajhszin pénzügyi-gazdasági magazin.

Jemen - Kína és India evakuálja polgárait

Kína és India evakuálja állampolgárait Jemenből az ottani belháborús helyzet miatt. India hétfőn már el is küldte az első repülőgépet, amellyel hazaszállít indiaiakat az arab országból.

Jemen - Újabb légicsapások érték a fővárost

Harci repülőgépek ismét légicsapásokat intéztek hétfő hajnalban a jemeni fővárosban található célpontokra, a támadás napkelte után is folytatódott - jelentette a Reuters hírügynökség helyi lakosok beszámolója alapján.