rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Franciaországi légikatasztrófa - A nyomozók a német másodpilóta mentális állapotára összpontosítanak

A légikatasztrófát kivizsgáló nyomozók a 27 éves német másodpilóta lélektani állapotára összpontosítanak. Az ügyészség gyanúja szerint a férfi szándékosan vezette hegyoldalnak a Germanwings diszkont légitársaság Barcelona-Düsseldorf között, fedélzetén 150 emberrel közlekedő járatát - közölte hétfőn a francia rendőrség.

Franciaországi légikatasztrófa - Már szárazföldről is megközelíthető a katasztrófa helyszíne

Folytatódott hétfőn a francia Alapokban múlt héten lezuhant Germanwings-repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozának keresése és az áldozatok maradványainak összegyűjtése, annak ellenére, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a mentőhelikopterek nem tudtak felszállni. A helyszínelők a kialakítás alatt álló úton gyalogosan közelítették meg a helyszínt.

Nigériai választás - Afrikai Unió: tiszteletben tartották „a kontinensen bevett elveket"

Kielégítő módon tiszteletben tartották a demokratikus választásoknak az afrikai kontinensen és a régióban bevett elveit a hét végén lezajlott nigériai parlamenti és elnökválasztáson, amelyek eredményei a nap folyamán várhatók - vélekedett hétfőn az Afrikai Unió (AU) választási megfigyelő missziójának (AUEOM) illetékese.

Aszad: Szíria a konfliktus kezdete óta kap orosz fegyvereket

Oroszország a Szíriában kirobbant konfliktus kezdete óta megkötött megállapodások, illetve a korábban kötött ügyletek alapján szállít fegyvert Damaszkusznak - jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök.

75 éve indították el a megszálló németek a lengyel elit megsemmisítését célzó AB-akciót

Tömeges varsói és krakkói letartóztatásokkal 75 éve indította el a náci német biztonsági rendőrség (KdS) a megszállt Lengyelországban az úgynevezett Rendkívüli Béketeremtő Akciót (AB-akció), mely része volt a lengyel elit megsemmisítésére irányuló, 1939 szeptembere és 1940 júliusa között végrehajtott, összesen több mint 100 ezer áldozatot követelő Értelmiség Akciónak (Intelligenzaktion).

Seselj nem akar önként visszamenni Hágába

A háborús bűnökkel vádolt szerb ultranacionalista Vojislav Seselj hétfőn kijelentette: önként nem tér vissza a hágai Nemzetközi Törvényszék börtönébe, és ha vissza akarják vinni, akkor le kell őt tartóztatni.

Lengyel jegybankár: nincs értelme tovább csökkenteni az alapkamatot

A jövőre már 4,8 százalék felé tartó GDP-növekedés tükrében nem látszik indokoltnak tovább csökkenteni a jegybanki alapkamatot, kivéve akkor, ha az euróövezetben ismét lassulni kezd a gazdasági növekedés, illetve ha a beruházások lengyelországi növekedése nem éri el a szükséges szintet - írta hétfőn blogjában Andrzej Bratkowski, a lengyel jegybank monetáris tanácsának a tagja.

A grafén segítségével felgyorsítható a DNS-szekvenálás

A szén egy különleges alakja, az egyetlen atom vastagságú grafitréteg (grafén) segítségével lényegesen felgyorsítható a DNS szekvenálása, a Melbourne-i Egyetem kutatói által kidolgozott eljárás forradalmasítja az orvosi kutatásokat és az egészségügyi vizsgálatokat.

Iráni atomprogram - A keretmegállapodás várható következményei

Már csak egy napjuk maradt a március 31-i éjféli határidőig a hatoknak - az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja plusz Németország - és Iránnak, hogy lezárják a teheráni atomprogram miatt 12 éve tartó viszályt. A lausanne-i tárgyalásokon részt vevő felek szerint még soha nem álltak ilyen közel a megállapodáshoz. Az APA osztrák hírügynökség a keretmegállapodás várható következményeit foglalta össze háttéranyagában.

Energiaunió - Horvát miniszterelnök: Horvátország támogatja az energiaunió létrehozását

Horvátország álláspontja Európa-barát és támogatja az energiaunió felállítását, prioritásnak pedig a krki LNG-terminál (cseppfolyósított földgáz-terminál) megépítését tekinti - mondta Zoran Milanovic horvát miniszterelnök a hétvégén Bécsben a témában rendezett találkozó után, amelyen osztrák és szlovén kollégáival és Maros Sefcovic energiaügyi EU-biztossal találkozott.

A szerb állam ismét támogatja a befektetéseket

Egyéves kihagyás után a szerb állam újra támogatja a befektetőket, akik a jövőben egy-egy új munkahely megteremtéséért akár 7 ezer eurót (2,1 millió forint) is kaphatnak.

Rekordszámú rétisas telelt idén Ausztriában

Rekordszámú rétisas telelt idén Ausztria keleti részében, januárban 188 madarat számoltak meg az ornitológusok - közölte a Természetvédelmi Világalap (WWF).