rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Telt ház előtt tartotta hetedik újévi koncertjét Mága Zoltán

Öt kontinens világhírű előadóművészeinek részvételével, telt ház előtt tartotta hetedik újévi koncertjét Mága Zoltán csütörtökön Budapesten a Papp László Sportarénában, a Kárpát-medence legnagyobb újévi koncertjén, amelyen egyszerre 13 ezer ember köszöntötte koccintással az új esztendőt.

Halis István 160 éve született - Jubileumi év Nagykanizsán

Születésének 160. évfordulója alkalmából Halis István helytörténész, várospolitikus, író teljes életművét bemutatják - mondta el a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatója az MTI-nek.

Bérlakás-építési programot javasol a Jobbik

Fiatal családosoknak szóló bérlakás-építési program elindítását javasolja a Jobbik - közölte Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

PM: szegények tömegei maradhatnak támogatás nélkül

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint szegény emberek tömegei maradhatnak ellátatlanul, miután a kormány az önkormányzatokra bízta a szociális támogatások forrásának előteremtését.

A Demokratikus Koalíció közleménye - DK: Az útdíj káros, igazságtalan és működésképtelen

Egy hónap sem telt el azóta, hogy Tarlós István főpolgármester a kerületi polgármesterekkel való találkozója után azt mondta: a városhatáron belül nem kell majd fizetni az autópálya bevezető szakaszain. A négy nappal ezelőtt megjelent rendelet értelmében az ígéret hazugságnak bizonyult, hiszen mégis fizetősek lettek a bevezető szakaszok a fővároson belül is. Azóta ráadásul arra is fény derült, hogy sem online, sem benzinkutaknál nem lehet eddig beszerezni a matricákat.

Fogyasztóvédelmi hatóság: fontos a vállalkozók ösztönzése a jogkövető magatartásra

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2014. évi tevékenységére egyszerre volt jellemző a hagyományos hatósági munka, a fogyasztók tájékoztatása és a vállalkozók ösztönzése a tisztességes, a jogszabályoknak megfelelő működésre - értékelte Szente István megbízott főigazgató az idei évet az MTI-nek adott interjújában.

Számos hazai makroadat jelenik meg az év első hetében

Számos hazai makrogazdasági adat jelenik meg az új év első hetében, a legfontosabb az ipari termelés novemberi teljesítménye lesz, de a külkereskedelmi és munkaerő-piaci mutatók is számot tarthatnak a befektetők érdeklődésére.

Egy órát is késhetnek a vonatok a székesfehérvári vonalon

Ötven-hatvan perces késésekre számíthatnak a dél- és az észak-balatoni, valamint a szombathelyi vasútvonalon utazók várhatóan pénteken délig műszaki okok miatt - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A magyarországi rendszerváltozás 25 éve történt, 1990. január 5-11. - KRONOLÓGIA

Huszonöt éve, 1989 folyamán Magyarországon és a többi közép- és kelet-európai szocialista országban visszafordíthatatlan változások indultak el, átalakultak a gazdasági, társadalmi és politikai viszonyok. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása a magyarországi - és a szocialista blokk többi országában párhuzamosan zajló - változások fontosabb eseményeiről 1990. január 5. és 11. között:.

Új elnök a HÖOK-élén: februárra etikai kódex készül

Szakmai-etikai charta kidolgozása kezdődött meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál (HÖOK), a magatartásmintákat rögzítő dokumentumot februárban fogadhatják el. Erről Gulyás Tibor, a HÖOK január 1-én hivatalba lépett új elnöke beszélt az MTI-nek adott interjúban, kitérve arra is, hogy a charta létrejöttét a gólyatábori történések is időszerűvé tették. A kidolgozáskor az ombudsmani ajánlásokat is tanulmányozni fogják.

Január közepén indul a Magyar Íróképző tizedik tanfolyama

Január közepén indul a Magyar Íróképző tizedik intenzív tanfolyama Budapesten, amelynek célja, hogy irányt mutasson az írni vágyóknak vagy az első könyves sikerükön, netán kudarcukon átesetteknek.

Lapszemle: Borsodban magas a csecsemőhalálozás aránya

Az országos átlag kétszerese, 9,06 ezrelék az egy éven aluli csecsemők halálozási aránya Borsod-Abaúj-Zemplénben - írta az Észak-Magyarország pénteken, a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének adataira hivatkozva.

Lapszemle: 2015-ben tovább erősödik a verseny a légi piacon

A 2014-es év után tovább fokozódik a verseny a légi piacon 2015-ben, a társaságok pedig a 2014-es becsült 20 milliárd dollár összesített profitnál is jobb teljesítményt érhetnek el, a biztonság pedig tovább javulhat - írta elemzésében a Flightglobal légiügyi szaklap.

Lapszemle: Az elektronikus árverés 10-20 százalékkal növelheti a felszámolásokból befolyó összeget

A jelenleginél 10-20 százalékkal is magasabb összeg folyhat be a felszámolási eljárásokból azáltal, hogy az idén már kötelezően elektronikus úton értékesítik a csődbe jutott cégek vagyonát, és a többlet nemcsak a gazdasági szereplőknek, de a kincstárnak is kedvező lesz - mondta a fejlesztési tárca miniszteri biztosa a Magyar Nemzetnek.

Nőtt a helyi adóbevétel Nyíregyházán

Több, mint 770 millió forinttal nőtt a helyi adóbevétel 2014-ben Nyíregyházán: 8,8 milliárd forintot meghaladó összeg került az önkormányzat számlájára - közölte a város adóosztályának vezetője az MTI-vel.

A Demokratikus Koalíció közleménye - DK: A gyülekezési jog korlátozása csak a gyáva kormányok diktatórikus eszköze

Gulyás Gergely szerint a gyülekezési törvény szigorítására van szükség. Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke úgy véli, a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak. A Fidesz bizonyára megfeledkezett arról, miként asszisztált tevékenyen a 2006-ban kezdődött utcai tiltakozásokhoz, mely magában foglalta a hónapokon át tartó Kossuth téri sátrazást is.

Kisebb károkat okozott a négy földrengés Nógrádban

Nógrád megye területének nagy részén érzékelhető volt a négy január 1-jei földrengés: 11 épületben keletkezett kár, a tűzoltóknak egy esetben kellett intézkedniük - közölte a Nógrád megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtökön az MTI-vel.