rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

MSZP: száz éve nem épült ilyen kevés lakás Magyarországon

Az MSZP szerint több mint száz éve nem épült olyan kevés új lakás Magyarországon, mint napjainkban. Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján annak a véleményének is hangot adott, hogy az adatok további romlására lehet számítani.

Nagy sikert hozott a Concerto Budapest kínai turnéja

Jelentős érdeklődés mellett nagy sikert hozott a Concerto Budapest négy várost érintő kínai turnéja, amelyen a Zeneakadémia rezidens zenekara az európai zenekultúra remekműveivel ismertette meg a kínai közönséget.

Pioneer Alapkezelő: nincs jelentős tér újabb MNB-kamatcsökkentésre

A jelenlegi forint árfolyam mellett nincs jelentős tér újabb alapkamat-kamatcsökkentésekre, de a Magyar Nemzeti Bank (MNB) „nem először lepné meg a piaci szereplőket", ha mégis vágna az irányadó kamaton - közölte a Pioneer Alapkezelő az MTI-vel az idei piaci lehetőségeket körüljáró elemzésében.

Megjavították a váltót Onga állomáson

A MÁV szakemberei megjavították a váltóberendezést az ongai vasútállomáson, a menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre a Miskolc-Hidasnémeti vasútvonalon - tájékoztatta a Mávinform vasárnap délelőtt az MTI-t.

Opten: több mint 41 ezer cég szűnt meg tavaly

Több mint 41 ezer cég szűnt meg Magyarországon tavaly, csaknem 25 százalékkal több mint 2013-ban - közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel.

Veszprémi választás - Hétfőn kezdődik az ajánlásgyűjtés

Hétfőig minden érintett veszprémi választópolgárnak meg kell kapnia a februári időközi országgyűlési választás kitűzéséről szóló értesítőt, a jelöltek hétfőn kezdhetik gyűjteni a választók ajánlásait a február 22-én esedékes voksolásra.

Január végén újra Educatio szakkiállítás

Ismét megrendezik az oktatási piac legnagyobb seregszemléjét, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a fővárosban: a január 22-24 közötti rendezvényen a felvételizőkön kívül a pedagógusok és intézményvezetők értesülhetnek a szakma újdonságairól, a taneszközök és módszerek korszerűsödéséről.

Iposz-elnök: fontos a mikrovállalkozások hitelezése

A kisvállalkozások a növekedési hitelprogramból 2014-ben nem tudtak úgy részesedni, mint ahogy szerettek volna, mert a kereskedelmi bankok az első ütemben a kis cégek által szükségesnek tartott hiteleknél nagyobb összegek kihelyezésében voltak érdekeltek - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek adott évértékelő interjúban.

Késnek a vonatok a Miskolc-Hidasnémeti vonalon

Váltóhiba miatt 30-40 perces késések lehetnek a vonatközlekedésben a Füzesabony-Miskolc-Hidasnémeti vonalon - közölte a Mávinform vasárnap reggel az MTI-vel.

A lakásépítés növekedése élénkítheti az építőanyag-ipart az ágazati szövetség szerint

Az új lakóépületek építése és a felújítások növekedése nélkül nem lesz jelentős bővülés az építőanyag-iparban, ám az előbbiekhez a beruházói döntések meghozatalát segítő, állami ösztönzők szükségesek - mondta Vidor Győző, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) elnöke az MTI-nek adott évértékelő interjúban.

Hegyvidéki alpolgármester: Nem fog csökkenni a zöldterület a Normafánál

Sem beruházás nem lesz a Normafánál, sem a zöldterületet nem fogjuk csökkenteni - reagált Váczi János, Budapest XII. kerületének alpolgármestere szombaton késő este az LMP közleményére. Az ellenzéki párt szerint elfogadhatatlan a nyilvánosság „kizárása és félrevezetése” a Normafára tervezett beruházásokkal kapcsolatban.

Előzetesben a vállalkozásoktól 150 millió forintot kicsaló férfi

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a magyar-horvát kettős állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint csaknem félmillió eurót - mintegy 150 millió forintot - csalt ki európai uniós pályázati pénzek ígéretével magyar vállalkozóktól - hangzott el szombaton az M1 Híradójában.

Hegedűs Lorántné: ne büntesse a kormány a jobbikos településeket az idei müki-keret elosztásakor!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy ne „büntesse” a jobbikos vezetésű településeket az önkormányzatok működőképességének megőrzését szolgáló támogatás (müki) idei elosztásakor, mert ezzel nem a jobbikos polgármestereket, hanem a településen élő magyar embereket sújtja - mondta Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője szombaton, budapesti sajtótájékoztatója után, telefonon az MTI-nek.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Veszprémi választás - Karancsi Tibort támogatják a szociáldemokraták

Karancsi Tibor volt rendőrt, az „olajbotrány kirobbantóját” támogatják a szociáldemokraták a veszprémi időközi választáson, a jelöltet Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke mutatta be szombaton Budapesten.