rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Útdíj - DK: a kormány vonja vissza a rendeletet!

A Demokratikus Koalíció az útdíjrendelet visszavonására és a bevezetésével okozott káosz felszámolására szólítja fel a kormányt - közölte hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnökségi tagja, Varju László.

Jelentősen csökkent a készházgyártás

Míg a válság előtti csúcsidőszakban az akkori 32 tagvállalat még évi 900 készházat gyártott, addig ma az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) készházépítő szakmai tagozatának csak 7 tagja van, s tavaly mindössze 120 készházat gyártottak - mondta Kárpáti József, a tagozat elnöke hétfőn az MTI-nek.

MSZP: Hende Csaba a kormányülésen vonassa vissza az M86-os fizetőssé tételét!

A vasi szocialisták arra szólítják fel Hende Csaba honvédelmi minisztert, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy már a következő - szerintük szerdán esedékes kormányülésen - érje el, a még épülőfélben lévő M86-os gyorsforgalmi út fizetőssé tételének visszavonását - közölte hétfőn a szombathelyi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Czeglédy Csaba szombathelyi közgyűlési frakcióvezető.

Vodafone: a közösségi média és online megoldások súlya nő a mobilforgalomban

A Vodafone ügyfelei által generált adatforgalom december 31-én és január 1-jén mintegy 60 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit és 130 százalékkal a 2012-es szintet, a karácsony három napjában mért mobilinternet-forgalom pedig 50 százalékkal volt magasabb az előző évinél. A társaság szerint mindez jelzi a közösségi média és online megoldások növekvő súlyát.

A Demokratikus Koalíció közleménye - DK: Van aki ételt oszt a rászorulóknak és van aki nem mond igazat

A Demokratikus Koalíció 2014. december 29-én a Gyermekétkeztetési Alapítvány felkérésére, az Alapítvány által gyűjtött élelmiszerek kiosztásában segédkezett. Miközben a DK aktivistái segítettek élelmiszerhez jutni több száz szegény családot, addig Mach Péter, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja saját blogján indított rágalomhadjáratot a DK ellen. A „Gyurcsányék most nem a show-t, hanem az ételosztást nyúlták le?” kezdetű írásában Mach azt fejtegeti, hogy a DK élelmiszercsomagokat „einstandolt” az osztásnál.

Új üzemcsarnokot épített Komáromban a Kayser Automotive

A műanyag autóalkatrészeket készítő Kayser Automotive Hungária Kft. mintegy hétszáz millió forintos beruházással új üzemcsarnokkal bővítette komáromi gyárát - közölte az ügyvezető hétfőn az MTI-vel.

Mol: a Shaikan mező elérte a 40 ezer hordóegyenérték termelési szintet

Az észak-iraki kurd régióban elhelyezkedő Shaikan mező december 27-én elérte a 40 ezer hordóegyenérték napi termelési szintet, két nappal később az első és a második termelőegységből rekordszámú, 354 tankautót töltöttek meg mintegy 58 ezer hordó kőolajjal - jelentette a Mol Nyrt. a tőzsde honlapján hétfőn.

Devizapiac - Kissé gyengült a forint

Kissé gyengült a forint árfolyama hétfő délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

MLBKT: csökkent a beszerzésimenedzser-index decemberben

Tavaly decemberben 50,7 pontra csökkent a beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke az előző havi 55 pontról - jelentette hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Adatokat kér az MVM-MET szerződésről az LMP

Közérdekű adatigénylés keretében minden, az ügyre vonatkozó szerződést kikér Szél Bernadett, az LMP társelnöke az MVM cégcsoporttól, hogy kiderüljön, milyen feltételekkel engedett át az állam „egy zsíros gázüzletet a svájci székhelyű, offshore hátterű MET cégcsoportnak” - közölte az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel.

A búbos banka lett idén az év madara

A búbos banka lett 2015-ben az év madara egy tavaly lezajlott internetes szavazás eredményeként - tájékoztatta hétfőn a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az MTI-t.

BÉT - Csökkenésre számítanak az elemzők

A negatív nemzetközi hangulat miatt csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn, az év első kereskedési napján az MTI által megkérdezett elemzők.

Lapszemle: Úttörőtábor és istálló is gazdára talált a NAV árverésein

Jellemzően ingóságokat értékesítenek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) árverésein, de tavaly gazdára talált egy úttörőtábor, egy lóistálló és a siófoki vásárcsarnok is; az árverések során befolyt végrehajtási bevétel november végéig meghaladta a kétmilliárd forintot - írta Napi Gazdaság hétfőn.

Lapszemle - Nyitottak az egyetemek a magánbefektetők felé

A felsőoktatási intézmények központi finanszírozása ugyan továbbra sem elegendő, a magánbefektetők bevonása azonban csak ott lehet sikeres, ahol a képzés kapcsolódik az ipari eredményekhez - mondták a Napi Gazdaságnak egyetemi rektorok, akik szerint a finanszírozásban a jelenleginél sokkal nagyobb arányban van szükség a magán (nem közösségi) forrásokra.

Lapszemle - Készülőben a földtörvény módosítása

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a tavaly május elsejétől hatályos földforgalmi törvény, ám az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy kisebb finomításokra szükség lesz - nyilatkozta a Magyar Nemzet hétfői számában a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Meghalt egy jégszörfös a Balatonon

Meghalt egy jégszörfös a Balatonon vasárnap Örvényesnél - közölte az MTI-vel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője.

A jövő héten ismét lehűlés várható

A jövő héten ismét lehűlésre kell számítani, a leghidegebb órákban akár mínusz 17 Celsius-fokig is csökkenhet a hőmérséklet, néhol még nappal sem lesz mínusz 8 foknál melegebb - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Időjárás-jelentés

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 1, 4 fok között várható.