rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Útdíj - Az útdíj visszavonását sürgeti az LMP

Az LMP az útdíjról szóló rendelet azonnali visszavonását sürgeti, mert a párt szerint az informatikai rendszer összeomlása is azt mutatja, hogy az érintett állami szerveknek ugyanúgy nem volt idejük felkészülni az útdíj kiterjesztésére, mint az embereknek - ezt a párt közlekedéspolitikai szakszóvivője közölte hétfőn az MTI-vel.

Bonyhád 750 millió forint kormányzati támogatást kapott

A bonyhádi önkormányzat 750 millió forint kormányzati támogatást kapott december végén, a város az összeget közlekedési problémák megoldására használja fel - közölte a völgységi település polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Havazás - Nem közlekedhetnek a 7,5 tonna feletti járművek a 82-es úton

A havazás miatt korlátozta a 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművek mozgását a rendőrség Veszprém megyében a 82-es úton Zirc és Győr-Moson-Sopron megye határa között - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jávor Benedek: tévúton jár a magyar energiapolitika

Tévúton jár a magyar kormány energiapolitikája, nincs még egy európai uniós tagállam, amelyik ennyire kiszolgáltatná energetikai rendszerét Oroszországnak - jelentette ki Jávor Benedek európai parlamenti képviselő (PM) hétfőn Budapesten.

Telekom: szilveszterkor is a mobilinterneté volt a főszerep

A Magyar Telekom ügyfelei által az év végi ünnepek alatt generált mobilinternet-forgalom mintegy 35 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezen belül a 4G adatforgalom több mint 3 és félszeresére emelkedett - közölte a szolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Hétfőtől indíthatnak pert a bankok a forinthiteles szerződések ügyében

A forinthiteles szerződések egyoldalú módosításai ügyében a bankok 2015. január 5. és 12. között indíthatnak pert a parlament által tavaly elfogadott elszámolási törvény értelmében. Hétfő délutánig nem érkezett keresetlevél pénzintézettől a Fővárosi Törvényszék szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Leállt a balatoni komp

A Balaton jegesedése miatt hétfőn kora délutántól nem jár a komp Szántód és Tihany között - tájékoztatta Kovács Miklós, a Balatoni Hajózási Zrt. állomásfőnöke az MTI-t.

Feladta magát a cserbenhagyó gázoló

Önként jelentkezett a rendőrségen az a férfi, aki járművével vasárnap késő este elütött két embert egy kijelölt átkelőhelyen Kazincbarcika és Sajószentpéter között, majd elhagyta a helyszínt. A balesetben egy 43 éves nő a helyszínen meghalt.

Elhunyt Zsombolyai János filmrendező

Életének 76. évében vasárnap elhunyt Zsombolyai János Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr, érdemes művész, egyetemi tanár. Az alkotó temetéséről később intézkednek - közölte a család hétfőn az MTI-vel.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Ötödével nőtt a személyautó-eladás decemberben

Decemberben mintegy 6100 új személyautó kelt el Magyarországon, 21 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az éves értékesítés is 20 százalékot meghaladó ütemben bővült, 67 ezer fölé emelkedett - közölte a Jato Dynamics, a világ vezető autóipari piaci információ-szolgáltatója és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) hétfőn az MTI-vel.

A Demokratikus Koalíció közleménye - DK: Hogy lett közérdek a maffiaérdekből?

„Közérdekre hivatkozva adott át jóval áron alul az V. kerületi önkormányzat egy értékes ingatlant az ismert alvilági figura, Portik Tamás állítólagos élettársához köthető Classic Immo Kft.-nek.” - írja a Blikk. Sajtóértesülések szerint az ingatlaneladásoknál az V. kerületi önkormányzat Rogán Antal vezetése alatt összesen 4 milliárd forint kedvezményt adott.

Külterületi kamera buktatott le egy fatolvajt Ófehértón

A külterületi lopások megelőzésére és felderítésének segítésére kihelyezett rendőrségi kamera buktatott le egy fatolvajt Ófehértón - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Tisza-emlékhely és nemzetközi oktatási központ lesz a geszti kastélyban

Tisza Kálmán- és Tisza István-emlékhelyet, valamint nemzetközi oktatási központot hoznak létre a geszti Tisza-kastélyban a Nemzeti Kastélyprogram keretében - közölte az MTI megkeresésére a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ.

LMP: háromszor szegte meg a pedagógusoknak tett ígéretét a kormány

Az LMP véleménye szerint a kormány az elmúlt években háromszor szegte meg a pedagógusoknak tett ígéretét, akiknek a korábbi tervekkel ellentétben idén januártól mégsem nő tovább a bérük. Erről a párt országgyűlési képviselője, Ikotity István beszélt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Elektronikai hulladék ég Dunaújvárosban

Mintegy kétszáz négyzetméteren ég elektronikai hulladék egy dunaújvárosi telephelyen, a tűz egy műanyagraktárt is veszélyeztet - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Hatszázmillió forint kormányzati támogatáshoz jutott Érd

Elsősorban a befektetés a jövőbe néven futó program előkészítéséhez használja fel Érd önkormányzata azt az egyszeri 600 milliós kormányzati támogatást, amelyről a múlt év végén született döntés - közölte a megyei jogú város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Útdíj - MSZP: februárig ne büntessék az autósokat!

Az MSZP hétfőn felszólította a kormányt, hogy január 31-ig se a büntetést, se az azzal járó igazgatási díjat ne vesse ki a fizetőssé vált utakon megyei autópálya-matrica nélkül autózókra.