rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Jótékonysági bált rendeznek a Csángó Rádió megmentéséért

A Csángó Rádió megmentéséért rendezik meg szombaton a jászberényi Bercsényi Sportcsarnokban a Csángó Bált, amelyen mások mellett a Jászság Népi Együttes, az Állami Népi Együttes, Csík János és Petrás Mária is fellép.

Másfél millió palackkal nőtt a Varga Pincészet boreladása tavaly

A Varga Pincészet tavaly 10,6 millió palack bort adott el belföldön, 1 millió palackkal többet, mint 2013-ban, összes értékesítése pedig 12 millió üveg volt az előző évi 10,6 millió után - közölte Varga Péter ügyvezető-tulajdonos az MTI-vel.

Lapszemle: Drágább lesz a Sziget

Nyolcvanezer forintos hetijegyet kínálnak az idei Sziget fesztiválra; ennyi pénzt azoknak kell fizetniük, akik a helyszínen vásárolnak, az elővételes hetijegy most még 72 ezer forint - számol be a Népszabadság keddi száma.

Beperli Frölich Róbert a neki felmondó Schwezoff Dávidot

Beperli a neki felmondó Schwezoff Dávidot, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatóját Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija - olvasható a főrabbi és felesége, Frölich Katalin közös nyilatkozatában, amelyet hétfő este juttatott el az MTI-hez.

Ellenzéki pártok a kormányzati környezetpolitikát bírálták

A kormány környezetpolitikáját bírálták ellenzéki pártok arra reagálva, hogy Áder János államfő hétfőn bejelentette: új szervezeti egységgel, a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságával bővült január 1-jétől a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Útdíj - Hétfőn délutánig mintegy 210 ezer megyei matricát értékesítettek

Hétfő délután négy óráig összesen 360 ezer e-matricát értékesített a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt., az eladott matricákból mintegy 210 ezer az idén január elsejével bevezetett megyei matrica volt - mondta Kibédi-Varga Lajos, a NÚSZ Zrt. szóvivője hétfőn a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.

Áder János: békére és az eddiginél lényegesen kevesebb szennyezésre lenne szükség

Áder János szerint hiába volt minden fogadkozás, az emberiség tavaly is folytatta „a Föld ellen nagy gőggel megkezdett hadjáratát", azt a háborút, melyben - ha így folytatjuk - végül nem lesz, aki győztest hirdessen. A köztársasági elnök erről hétfőn este beszélt, amikor köszöntötte a Budapesten akkreditált nagyköveteket a hagyományos újévi államfői fogadáson a Művészetek Palotájában. Áder János hangsúlyozta: Európának - és a többi földrésznek - békére, a Földnek pedig az eddiginél lényegesen kevesebb szennyezésre lenne szüksége.

Trócsányi: a kereszténység értékeit el nem ismerni súlyos hiba

A keresztény gyökereket elvágni, a kereszténység értékeit el nem ismerni súlyos hiba - hangoztatta az igazságügyi miniszter hétfőn Esztergomban, a Becket Szent Tamás-emléknapon a jog és a kereszténység kapcsolódási pontjairól tartott előadásában.

Tagadta bűnösségét a három ember halálának okozásával vádolt házaló

Tényleges életfogytiglant kért az ügyészség arra a nőre, aki a vád szerint idős embereket rabolt ki Érd térségében úgy, hogy italukba erős nyugtatókat kevert, hármuk halálát okozva. A Budapest Környéki Törvényszéken hétfőn tartott első tárgyaláson a nő tagadta bűnösségét - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Schwezoff Dávid felmondott a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának

Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója felmondott Frölich Róbertnek, a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának és feleségének, Frölich Katalinnak - tájékoztatta a BZSH ügyvezetője hétfőn az MTI-t.

A Pfizer átvette a Baxter oltóanyag portfólióját

Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. január 1-jével lezárta a Baxter Hungary Kft. piacon lévő vakcina-portfóliójának átvételét - közölte a Pfizer hétfőn az MTI-vel.

Útdíj - Becsey Zsolt: folyamatosan értékelik a tapasztalatokat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) január elseje óta folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli az új útdíjrendszerrel kapcsolatban beérkező tapasztalatokat - mondta a kormany.hu-ra feltöltött videón Becsey Zsolt, közlekedésért felelős helyettes államtitkár.

MKPK: Vízkereszt Jézus megjelenésének ünnepe

Vízkereszt Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe, amelyet a katolikus egyház január 6-án tart parancsolt ünnepként - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

Módosultak a költségvetési támogatások szabályai

A működési célú költségvetési támogatás teljes egészében megelőlegezhető, míg a fejlesztési célú támogatásoknál maradtak a korábbi előleg-arányok - egyebek mellett ezt tartalmazza az államháztartási törvény végrehajtási rendeletének módosítása, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.