rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Új vezető a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal élén

Kállayné Csík Ildikót nevezte ki a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) főigazgatójának Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter január elsejével - közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

A Richter és az Actavis újra benyújtotta a cariprazine törzskönyvezési kérelmét

A Richter Gedeon Nyrt. és az Actavis Plc. újra benyújtotta a cariprazine nevű antipszichotikum törzskönyvezési kérelmét az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA), amely visszaigazolta azt, a hatósági véleményezési eljárás 2015 második negyedévére várható - jelntette be a Richter kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Felvételt hirdet a Snétberger Zenei Tehetség Központ

Idén is felvételt hirdet a Snétberger Zenei Tehetség Központ nyáron induló ingyenes zenei kurzusára. A meghallgatások február közepén kezdődnek - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

Útdíj - A Jobbik népszavazást kezdeményezne

A Jobbik vizsgálja, kezdeményezhető-e népszavazás „a budapesti agglomerációban káoszt okozó” útdíjrendelettel kapcsolatban, de a reptérre vezető út forgalmának megbénításától sem riad vissza annak eléréséért, hogy a kormány vonja vissza a szabályozást.

A Demokratikus Koalíció közleménye - Áder csak a lényegről nem beszélt

A tegnapi napon Áder János várható bejelentése tartotta izgalomban a teljes magyar sajtót. A köztársasági elnök sajtótájékoztatójából kiderült, hogy hivatala egy új szervezeti egységgel bővült, a Környezeti Fenntarthatósági Igazgatósággal. Áder János a „rendkívüli” bejelentés bizsergető izgalmában azonban megfeledkezhetett pár dologról, melyről beszélnie kellett volna.

Útdíj - Pótdíjfizetési felszólítást kapnak az új fizetős útszakaszokat matrica nélkül használók

Pótdíjfizetési felszólítást kapnak azok az autósok, akik a fizetőssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, befizetni a büntetést ugyan nem kell - csak a szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton - válaszolta az útdíjfizetési szolgáltató az MTI megkeresésére.

KSH: a GDP 1,4 százalékára csökkent a kormányzati szektor tavalyi harmadik negyedévi hiánya

A bruttó hazai termék (GDP) 1,4 százalékára, 108,6 milliárd forintra csökkent a kormányzati szektor hiánya a tavalyi harmadik negyedévben, miután a bevételek 9,4 a kiadások viszont csak 6,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A negyedéves hiány 88,2 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,2 százalékponttal alacsonyabb, mint 2013 harmadik negyedévében volt.

Lapszemle: 270 bányásznak mondott fel a Vértesi Erőmű

Az utolsó műszakot töltötte a föld alatt 270 dolgozó a Márkushegyi Bányában, elbocsátásukkal megkezdődött Magyarország utolsó mélyművelésű szénbányájának 2018-ig tartó bezárása - írta keddi számában a 24 Óra.

KSH: 7,2 százalék a munkanélküliségi ráta

Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma az előző év azonos időszakához képest 83 ezerrel 321 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,2 százalékra mérséklődött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

BÉT - Eltérő elemzői várakozások

Eltérően látják a kereskedés várható irányát kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.