rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

A Demokratikus Koalíció közleménye - DK: Miért offshore magáncégeké a letelepedési kötvényből származó haszon?

Sajtóinformációk szerint offshore hátterű magáncégek lehetnek a letelepedési államkötvény igazi nyertesei. A parlament Rogán Antal vezette gazdasági bizottságának korábbi döntése nyomán az állam bevételeit pályáztatás nélkül kiválasztott közvetítőcégek fölözhetik le. A napi.hu szerint a Kínában közvetítő Hungary State Special Debt Fund csak 2014-ben 1509 letelepedési kötvényt értékesített, melyből több, mint 18 milliárd forint bevételre tehetett szert. Köztudott, hogy az offshore cégek tulajdonosi háttere a legtöbb esetben nem megismerhető.

Fidesz: nem kell teljesíteniük a megemelt jövedéki biztosítékot az alkoholforgalmazóknak

A február 16-ai héten módosítja az Országgyűlés az alkoholok jövedéki biztosítékát szabályozó törvényt, hogy a sávos rendszer már március 1-jétől hatályos legyen. Az érintett alkoholforgalmazóknak azonban addig sem kell rendelkezésre bocsátaniuk a megemelt jövedéki biztosítékot - jelentette ki Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Új ügyvezető a Nestlé Hungária élén

Ez év januárjától Jean Grunenwald tölti be a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját - közölte a cég az MTI-vel.

A Jobbik üdvözli az orosz elnök magyarországi látogatását

A Jobbik üdvözli Magyarország és Oroszország vezetőinek találkozását - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök esetleges budapesti látogatásáról Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke az MTI-nek nyilatkozva.

A Duna TV lesz a nemzeti főadó, az M1 a napi aktuális csatorna

A Duna TV lesz a nemzeti főadó, az M1 pedig március 15-től a napi aktuális csatorna - közölte a Duna Televízió Zrt., a Magyar Televízió Zrt., valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója kedden.

Öt magyar startup mutatkozik be az Egyesült Államokban

Öt magyar startup mutatkozik be márciusban az Egyesült Államokban, Austinban a South by Southwest (SXSW) rendezvényen a Design Terminál támogatásával - tájékoztatta a cég az MTI-t kedden.

Jobbik: a kormány a haverok kiszolgálására használja fel parlamenti többségét

A Jobbik szerint az ital-nagykereskedőket sújtó jövedéki biztosíték megemelése is azt bizonyítja, hogy a kormány a haverok kiszolgálására használja fel parlamenti többségét, és a barátokra szabja a jogszabályokat - mondta Volner János, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Új szabályok a szemétszállításra

A hulladékot elszállító közszolgáltatónak legalább két méretű gyűjtőedényt kell felajánlania az ingatlant használók részére, akik ebből a képződő hulladék mennyisége szerint választhatnak - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Ismerőse halála miatt ítéltek el jogerősen egy német férfit

Jogerősen egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy német férfit, aki 2013 nyarán fellökte egy ittas ismerősét, aki beütötte a fejét, majd hónapok múlva meghalt.

Kiállítás a Liget Budapest pályázati anyagából

A Liget Budapest nemzetközi építészeti pályázat második fordulójába jutott 17 pályaműből nyílik kiállítás a Liget Budapest Projekt és a Design Terminál együttműködésében szerdán az Erzsébet téren.

PM: a demokratikus pártok közösen lépjenek fel Putyin látogatása ellen!

A PM közös demonstrációt kezdeményez Vlagyimir Putyin orosz elnök esetleges magyarországi látogatása ellen a „demokratikus ellenzéki pártokkal” és a civilekkel - közölte Szabó Tímea független országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt bírságolt a GVH

Piramis-elvre épülő eladásösztönző rendszert működtetett a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a függő ügynökeként tevékenykedő Reál-Team Network Kft., továbbá megtévesztő tájékoztatásokat tettek közzé munkavégzési lehetőség és jelentős jövedelemszerzés ígéretével. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a jogsértés elkövetéséért a CIG Pannóniát 22,6 millió forintra bírságolta, a Reál-Teammel szemben a törvényi előírások miatt nem volt lehetősége bírságot kiszabni a versenyhivatalnak.

MSZP: korrupciós belviszály zajlik a Fideszben az italpiac megszerzéséért

Az MSZP véleménye szerint korrupciós belviszály zajlik a Fideszen belül az alkoholos italok nagykereskedelmi piacának megszerzéséért - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a szocialisták frakcióvezető-helyettese. Tóth Bertalan az eseményen felszólította a fideszes Gulyás Gergelyt, hogy kezdeményezze a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amelyen a kormánypárti politikusnak az ital-nagykereskedelem jövedéki biztosítékáról szóló módosító javaslatát tárgyalnák meg.

Matolcsy György: Magyarország kiszámítható, stabil pályán halad

Magyarország kiszámítható, stabil pályán van a 2010 utáni sikeres gazdaságpolitikai fordulat, az azt követő stabilizáció és monetáris politikai fordulat eredményeként, így az idén reálisan lehet számolni az ország felminősítésével. Ugyanakkor a gazdaság jó fundamentumok mellett továbbra is sérülékeny pozícióban van, bár ez az elmúlt években érdemben mérséklődött - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott interjúban.

LMP: Budapesten bontsák fel az Orbán-Putyin paktumot!

Az LMP arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásakor bontsa fel a paksi bővítésről Moszkvában tető alá hozott paktumot. Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: ez lehet az orosz elnök esetleges magyarországi látogatásának egyetlen pozitív hozadéka.

Engedély nélkül tartott lőfegyvereket egy mátraverebélyi férfi

Egy lőfegyvernek minősülő puskát és egy ugyancsak lőfegyverré átalakított Flóbert pisztolyt találtak egy 64 éves mátraverebélyi férfi lakásán - tájékoztatta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.