rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Lapszemle: Javul a magyarok iskolázottsága

Magyarországon nyolcszorosára nőtt a diplomások aránya 1960 óta, a lakosság 12 százalékának azonban még általános iskolai végzettsége sincs - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Útdíj - Budaörs nem fizeti tovább az M1-M7-es bevezető szakaszának világítását

Budaörs önkormányzata nem fizeti tovább az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszának közvilágítását az útdíj kiterjesztésével „egyoldalúan megváltoztatott” közlekedési feltételek miatt - közölte Wittinghoff Tamás, a település polgármestere (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) kedden az MTI-vel.

Balatoni TDM Szövetség: ismét lesz Nyitott Balaton akció

A Balatoni TDM Szövetség szép eredményeket ért el új balatoni szezonok megteremtésével, fő feladatának a jövőben a Nyitott Balaton akciók folytatását tartja, valamint a közreműködést a turizmustörvény mielőbbi megszületésében.

Kisiklott a szentendrei HÉV egyik szerelvénye

Kisiklott a szentendrei (H5-ös) HÉV egyik szerelvénye kedd délután a Tímár utcánál - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán.

Makohirado.hu - Lázár: egyetlen gyereket sem lehet megbélyegezni

Egyetlen egy gyereket sem lehet megbélyegezni, szülessen bár a Rózsadombra vagy Makóra, palotába vagy putriba - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a makohirado.hu-nak adott, kedden megjelent interjújában.

OKF: tavaly is tovább csökkent a tűzesetben elhunytak száma

A megyei műveletirányítási rendszer 2012-es bevezetése óta évről évre 20 százalékkal csökken a tűzesetben elhunytak száma - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden az MTI-vel.

Új beléptetőrendszereket állítottak üzembe zalai bíróságokon

Új biztonsági beléptetőrendszereket állítottak üzembe három zalai bíróságon, ahol a korábbi átvizsgálások során fegyvereket, baltákat és motorfűrészláncból készült ütőszerszámot is találtak már az épületbe érkezőknél - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

Együtt: kapkodó és dilettáns jogalkotás zajlik

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja szerint kapkodó és dilettáns jogalkotás zajlik, ezért le kell vonni a személyi konzekvenciákat - reagált az ellenzéki párt a fideszes Gulyás Gergely és Font Sándor keddi, az alkoholok jövedéki biztosítékát szabályozó törvényről szóló sajtótájékoztatójára.

Jobbik: Ukrajna hagyjon fel a képmutató és magyarellenes politikával

A Jobbik értékelése szerint a „képmutatás csúcsára ért fel” az ukrán kormányzat Pavlo Klimkin külügyminiszter hétfői kijelentésével, miszerint a jövőben az ukrán állam büntetéssel sújtja azokat, akik ukrán állampolgárságuk mellett más ország útlevelével is rendelkeznek, és az ukrán-magyar határon a jövőben közös vámellenőrzéssel kívánják kiszűrni a visszaéléseket - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Gyöngyösi Márton.

A bankok mérlegelik a perindítást a forinthiteles szerződésekkel kapcsolatban

Az OTP és az Erste Bank is mérlegeli a jogorvoslati lehetőségeket a forint alapú fogyasztói kölcsönszerződései egyoldalú szerződésmódosításainak tisztességességének bizonyításával kapcsolatban, és a K&H is perindítást tervez - derül ki az MTI-nek adott banki válaszokból.

Útdíj - Gulyás: a vitatott szakaszokról egyeztetésekre van szükség

Egyeztetéseket tart szükségesnek a Fidesz azoknak a január 1-jétől díjköteles útszakaszoknak az ügyében, amelyek esetében a helyi képviselők és polgármesterek sem értenek egyet a díjfizetési kötelezettséggel - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre.