rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Jobbik: a kormány nem javította a közbiztonságot

A Jobbik szerint az ünnepek alatt elkövetetett erőszakos bűncselekmények is az mutatják, hogy a kormány - ígéretével ellentétben - nem javította a közbiztonságot. Ezt Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője mondta szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Újabb előadásokat hirdettek meg a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadjára

Időarányosan a tavalyi rekordévnél is több jegy és bérlet kelt el a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadjára, ezért újabb előadásokat hirdettek meg a legnépszerűbb darabokra - jelentette be Harangozó Gyula, a fesztivál művészeti igazgatója szerdán a Tisza-parti városban.

Húsz évvel ezelőtti gyilkosság ügyében emelt vádat az ügyészség

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki a vád szerint húsz évvel ezelőtt megölt egy idős házaspárt Zuglóban az értékeikért - tájékoztatta a fővárosi főügyész szerdán az MTI-t.

KSH: novemberben lassabban csökkentek a termelői árak

A tavaly októberi 0,9 százalékot követően novemberben 0,4 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak. Az exportárak mindössze 0,1 százalékkal maradtak el az előző havitól, amikor viszont 1,1 százalékkal csökkentek; a belföldi értékesítésben viszont az októberi 0,6 százalék után 0,8 százalékos volt az árak esése - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Álfogorvosok ellen emeltek vádat Nagykanizsán

Kuruzslás miatt emeltek vádat egy házaspár és a lányuk, valamint alkalmazottjuk ellen, mert fogtechnikusi és fogászati asszisztensi végzettséggel sorozatban végeztek fogorvosi beavatkozásokat Nagykanizsán - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Idegenforgalmi fejlesztések a Nógrád megyei erdőkben

Három Nógrád megyei helyszínen, a Börzsönyben, a Cserhátban és a Medves-vidéken összesen 358 millió forint uniós támogatással korszerűsítette a regionális turizmus fellendítésében szerepet játszó látványosságokat a balassagyarmati székhelyű Ipoly Erdő Zrt. az elmúlt időszakban - tájékoztatta a társaság közönségkapcsolati vezetője szerdán az MTI-t.

Devizapiac - 320 forint felett tartja magát az euró

A dollárral szemben gyengült, a többi devizával szemben kissé erősödött a forint szerda reggelre, az euró jegyzése azonban 320 forint feletti jegyzésen tartotta magát.

Jelentős késések vannak a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon

Jelentős, 50-60 perces késésekre kell számítani a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon, miután Vácrátóton meghibásodott egy biztosítóberendezés, Váchartyánnál pedig egy Budapestre közlekedő személyvonat vezérlése romlott el - tájékoztatta a Mávinform szerdán az MTI-t.

A magyar erdők öt százaléka sem biztosított

A több mint kétmillió hektárnyi magyarországi erdőből kevesebb mint 100 ezer hektár biztosított, a tavaly decemberi jégkár miatt a biztosítói kárkifizetés biztosan meghaladja a díjbevételt - mondta Póczik András, a főleg mezőgazdasági biztosításokkal foglalkozó Agape 2000 Kft. alkusz cég ügyvezetője az MTI-nek.

Lezárult a Jogpont Mini projekt Dél- és Nyugat-Dunántúlon

Lezárult az ingyenes jogi segítséget nyújtó Jogpont Mini projekt Dél- és Nyugat-Dunántúlon, amely során 5800 ügyfélnek több mint 6400 ügyben adtak tanácsot személyesen - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) az MTI-vel.