rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Ismét csökken az üzemanyagok ára

Bruttó 2-2 forinttal ismét csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Beutazási tilalom - LMP: bűncselekmény nélkül is folytathattak korrupciót a kitiltottak

Az LMP két társelnökét szerdán hivatalában fogadta André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivője. Az ellenzéki politikusok beszámolója szerint a találkozón kiderült, hogy az Egyesült Államok nem fogalmazott meg konkrét bűnügyi vádat a kitiltott személyekkel szemben, akikről így elképzelhető, hogy a magyar törvények megszegése nélkül, de az ide vonatkozó amerikai elnöki proklamációban foglaltakat megsértve folytattak korrupciós tevékenységet.

Nem okozott komolyabb károkat a nógrádi földrengés

Az év elejei Nógrád megyei földrengés nem okozott komolyabb károkat, a biztosítókhoz néhány száz bejelentés érkezett - közölték a lakásbiztosítási bejelentések alapján a biztosítók az MTI-vel.

Újabb 15 busz beszerzésére írt ki pályázatot a BKV

Újabb 15 busz beszerzésére írt ki pályázatot a BKV, a szóló és a midibuszokra vonatkozó ajánlatot január végéig kell a közlekedési társaságnak leadni - derül ki a közbeszerzés.hu honlapon olvasható adatlapból.

Körkép - Kettős állampolgárság a környező országokban

A Magyarországgal szomszédos országok más-más jogi gyakorlatot követnek a többes állampolgárság megszerzésének kérdésében: néhol tiltják és szankcionálják a többszörös állampolgárság megszerzését, máshol pedig némi korlátozásokkal lehetővé teszik.

A Demokratikus Koalíció közleménye - DK: A gázvezeték halogatása orosz érdek

Orbán Viktor már a választások előtt átadta azt a Szlovákiát és Magyarországot összekötő gázvezetéket, melyet azóta sem sikerült üzembe helyezni - írta meg az Index. A szlovák-magyar gázvezetéket is tartalmazó Észak-Dél Energiafolyosóról azzal a céllal kötöttek megállapodást még 2011-ben, hogy segítsék az egységes uniós energiapiac kiépítését és csökkentsék a régió importfüggőségét. Azzal, hogy az Orbán-kormány - kivitelezési problémákra hivatkozva - hátráltatja a gázvezeték üzembe helyezését, nagy „szívességet” tesz Oroszországnak.

Felfüggesztették a BTel értékpapírjainak tőzsdei kereskedését

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átmenetileg felfüggesztette a Business Telecom (BTel) részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedését szerdán, mivel a kibocsátó újra megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat - közölte az MNB az MTI-vel.

Feloldották az útzárat a Róbert Károly körúton

Feloldották a Róbert Károly körúton még délelőtt egy baleset miatt elrendelt útlezárást - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán.

Kisebb jelölési hiányosságokat talált a Nébih a száraz kutyatápoknál

A Magyarországon kapható száraz kutyatápokat csak kisebb, jelölési hibák jellemzik, az eledelek az állatok egészségét veszélyeztető anyagoktól mentesek és az olcsóbb árkategóriájú termékek között is vannak kiváló minőségűek - derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legújabb terméktesztjén, amelyben 41, felnőtt kutyáknak szánt teljes értékű száraz kutyaeledelt ellenőriztek.

Bővítik a szekszárdi hajléktalanszállót

Csaknem százmillió forintos ráfordítással bővítik és korszerűsítik a szekszárdi hajléktalanszállót, amely jelenleg nem felel meg a törvényi előírásoknak - mondta a város polgármestere szerdán Szekszárdon.

Csepreghy Nándor: Magyarország rekordévet zárt 2014-ben az uniós források kifizetésében

Magyarország 2014-ben rekordévet zárt az uniós fejlesztési források kifizetésében, az adatok alapján szinte biztosra vehető az előző költségvetési időszak forrásainak 100 százalékos felhasználása - nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek.

Csaknem 800 millió forintos fejlesztés zárul a hódmezővásárhelyi kórházban

Csaknem 800 millió forintból újult meg a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház; a hónap végén záruló projekt részeként egyebek között egy teljesen megújult sterilizálót, dolgozói öltözőket és központi betegirányító-rendszert is átadnak - mondta a kórház igazgatója szerdán az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

MSZP: felháborító a jegybank költekezése

Az MSZP felháborítónak tartja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) „nyakló nélküli” költekezését, miközben a forint árfolyama egyre csak gyengül.

Az NGM egyeztet az adóhatósággal a jövedéki biztosítékról

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egyetért a Miniszterelnökség javaslatával, hogy a jövedéki biztosítékokra vonatkozóan a korábban fennálló szabályozást kell fenntartani. A tárca egyeztet az adóhatósággal, hogy senkit ne érhessen hátrány a törvénymódosítás hatálybalépéséig - közölte a minisztérium szerdán az MTI-vel.

NFM-államtitkár: társasházi energiahatékonysági pályázat indul

Folytatódik az Otthon melege program, amelynek következő eleme 10 milliárd forintos kerettel egy új társasházi energiahatékonysági pályázat lesz - jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szerdán Budapesten kormányszóvivői sajtótájékoztatón.