rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

MNB: 795 millió euróval nőttek a devizatartalékok 2014-ben

A múlt év végén 34,578 milliárd euró volt a jegybank devizatartaléka, 795 millió euróval nőtt 2014 során - jelentette előzetes adatok alapján csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az adatokból kiderül, hogy decemberben a tartalékok 443 millió euróval emelkedtek.

A BZSH vezetője lemondásra szólította fel a Mazsihisz ügyvezető igazgatóját

Haladéktalan lemondásra szólította fel Kunos Pétert, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatóját Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója csütörtökön, az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében.

Elhunyt Lasztovicza Jenő - ÉLETRAJZ

Csütörtökön elhunyt Lasztovicza Jenő, a Fidesz országgyűlési képviselője. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának életrajza:.

Paksi erőmű - Az LMP az adatvédelmi hatósághoz fordul

Az LMP a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul, azt kérve, vizsgálják felül a paksi bővítés szerződéseinek titkosítását - közölte az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön az MTI-vel.

Párizsi vérengzés - Kövér László részvétét fejezte ki a Francia Nemzetgyűlés és a Szenátus elnökének

Részvétét fejezte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Francia Nemzetgyűlés és a Francia Szenátus elnökének a Charlie Hebdo szatirikus hetilap székházában szerdán elkövetett terrorista merénylet miatt. A házelnök részvéttáviratát az Országgyűlés sajtószolgálata csütörtökön juttatta el az MTI-nek.

KSH: novemberben is 5,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Az üzemanyag-forgalom élénkülése nyomán novemberben is az előző havival azonos, 5,2 százalékos növekedést mutatott a kiskereskedelmi forgalom volumene - jelentette az első becslés alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A naptárhatástól megtisztított és a kiigazítatlan adat megegyezik.

Devizapiac - Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtök délelőtt: az euróval és a svájci frankkal szemben kissé erősödött, a dollárhoz és a japán jenhez viszonyítva gyengült.

Meghalt Márton Zoltán, a Magyar Polgári Párt alelnöke

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Márton Zoltán, a Magyar Polgári Párt (MPP) országos alelnöke, a Marosszéki Székely Tanács elnöke, a Maros megyei Makfalva polgármestere - közölte az MPP csütörtökön az MTI-vel.

KSH: 5,8 százalékkal nőtt az ipari termelés novemberben

Tavaly novemberben 5,8 százalékkal nőtt az ipari termelés éves összehasonlításban az októberi 1,7 százalékos bővülés után, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan adattal - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az előzetes adatokat.

Devizapiac - Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtök reggelre.

Több mint 2600 esethez riasztották tavaly a Magyar Honvédség tűzszerészeit

Több mint 2600 esethez riasztották tavaly a Magyar Honvédség tűzszerész ezredét valamilyen feltételezett világháborús robbanótest előkerülése miatt. Az előző éveket figyelembe véve mind a bejelentések számát, mind azok országos eloszlását tekintve teljesen átlagos évnek mondható 2014 - közölte a tűzszerész ezred az MTI megkeresésére.

Lapszemle: Nem lesz kapható BKV-jegy a nemzeti dohányboltokban

Ugyan a trafiktörvény legutóbbi módosítása szerint az idén már tömegközlekedési jegyet és bérletet is árusíthatnának a trafikokban, a budapesti dohányboltokban azonban a jövőben is hiába keresik majd a jegyeket fővárosiak - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.

Lapszemle: Jelentősen nőtt az utazási irodák kauciója

Csökkent a vagyoni biztosítékkal rendelkező utazási irodák száma, de az általuk 2015-re igazolt kaució mértéke nőtt - írta a Világgazdaság csütörtökön a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MEKH) adatai alapján.

Lapszemle: Az év közepéig árulhatják a Malév gépét

A Malév felszámolója június végéig kapott lehetőséget arra, hogy megpróbálja eladni a légitársaság egyetlen repülőjét, ha sikerrel jár, újabb forintokhoz juthatnak a volt dolgozók - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

Lapszemle: Pörögtek a villanyórák az enyhe télben is

Az enyhe tél ellenére magasabb volt az áramfogyasztás eddig a fűtési időszakban, mint az elmúlt három év azonos időszakában - írta a Napi Gazdaság a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) adatai alapján csütörtökön.

Városi és megyei vezetők kezdeményezik a kaposvári elkerülő út fizetőssé tételének visszavonását

A megyei e-matrica rendszert jónak értékelték, de a kaposvári elkerülő út fizetőssé tételét még nem tartják indokoltnak, hiszen nem készült el az M67-es út és az M9-es autópálya, amelyeket összekötne. Ezért a város és a megye vezetői, valamint országgyűlési képviselője közösen fordul a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

Devizapiac - Erősödött a forint

Erősödött szerda estére a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.