rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Workania: 6 százalékkal nőttek a bruttó fizetések 2014-ben

Magyarországon tavaly 6 százalékkal, 246 ezer forintra nőttek a bruttó átlagfizetések 2013-hoz képest. A legnagyobb növekedés a munkaerő-közvetítés és tanácsadás területén volt, de jelentősen emelkedtek a fizetések a vendéglátásban és a kiskereskedelemben is - derült ki a Workania internetes állásportál által működtetett Fizetesek.hu éves felméréséből.

Diplomamentő program - Egy évvel meghosszabbítják a programot

Egy évvel meghosszabbítják a diplomamentő programot, január 12-től ismét lehet jelentkezni a képzésekre, amelyek februárban indulnak - mondta Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója csütörtökön az MTI-nek.

LMP: még a Kehi is sikeresen tünteti el” az uniós pénzeket

Pandúr vagy rabló a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi)? - tette fel a kérdést csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az LMP két politikusa, akik szerint a közpénzek elköltésének ellenőrzésére hivatott intézmény is sikeresen tünteti el” az uniós pénzeket.

A hétvégén néhol akár plusz 15 fok is lehet

A hétvégén ónos esőre, havazásra is számítani lehet, de ezzel együtt melegszik is az idő. Helyenként plusz 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Fidesz: közel 10 százalékkal csökkenhet az energia ára a vállalkozásoknak

Az idén létrejövő állami szolgáltatóval a szabad piacon is letörné az energiaárakat a Fidesz, hogy a vállalkozásokra is kiterjedhessen az akár 10 százalék közeli rezsicsökkentés - erről Németh Szilárd, a párt országgyűlési képviselője beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Új szabályok az autóbontókra

Januártól továbbra sem kérhetnek pénzt a tulajdonostól az átvett gépjárműért a bontók, viszont megszűnik az a kötelezettségük, hogy a kibontott alkatrész után fizessenek a volt tulajdonosnak - egyebek mellett ezt tartalmazza a hulladékká vált gépjárművekről szóló és ez év elejétől hatályos rendelet.

Kétszáz új dolgozót vesz föl a SZEFO Zrt.

Jelentős létszámfejlesztést indított el a szegedi székhelyű, elsősorban ruházati termékeket előállító SZEFO Zrt., az állami tulajdonú cég a csongrádi megyeszékhelyen és Hódmezővásárhelyen összesen mintegy kétszáz főt szeretne felvenni telephelyeire - mondta a cég vezérigazgatója az MTI-nek csütörtökön.

Gólyatábori erőszak - Törvénymódosítást javasol az oktatási jogok biztosa

A felsőoktatási törvény módosítását javasolja az oktatási jogok biztosa az emberi erőforrások miniszterének, hogy a jogszabály tartalmazzon az emberi méltóság feltétlen tiszteletben tartásának követelményére vonatkozó rendelkezést. Aáry-Tamás Lajos 2014 szeptemberében indított országos vizsgálatot azzal a céllal, hogy feltérképezzék, milyen módon biztosítják a gólyatáborokban a leendő hallgatók emberi és állampolgári jogait, továbbá kinek a feladata és felelőssége a táborok megszervezése, valamint milyen szabályzatokat alkottak a felsőoktatási intézmények a gólyatáborokra.

Újra a magyar csillagoké a főszerep a Fővárosi Nagycirkuszban

A nemzetközi hírű, külföldön elismert magyar cirkuszművészeké lesz a főszerep a Fővárosi Nagycirkusz Magyar Cirkuszcsillagok című új műsorában - mondta el Kriza Zsigmond, a MACIVA igazgatója az előadás csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Egymillió euróért adta el az MKB Bank biztosítótársasági részesedéseit a jegybank

Megkezdődött az MKB Bank leányvállalatokra is kiterjedő újjászervezése, első lépésként a pénzintézet tulajdonosi jogait gyakorló jegybank 1 millió euróért értékesítette a bank tulajdonrészét biztosítótársaságaiban, a rossz portfólióelemek kezelésére pedig önálló társaságot hoznak létre - közölte az MKB Bank Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

MSZP: Merkel jelezze Orbánnak, hogy nincs helye a demokratikus politikusok között

Az MSZP azt várja, hogy Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásán félreérthetetlenül jelezze Orbán Viktor miniszterelnöknek: nincs helye a demokratikus európai politikusok közösségében - közölte az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Szanyi Tibor tudomása szerint a német kancellár február 2-án látogat Magyarországra.

Gólyatábori erőszak - Munkacsoport létrehozását kezdeményezte Balog Zoltán

A gólyatáborokban történt erőszakos cselekmények miatt munkacsoport létrehozását kezdeményezte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A testület által készítendő ajánlás alapján a felsőoktatási intézmények megalkothatják a saját rendezvényeikre vonatkozó szabályokat.

Megkezdte munkáját a Nemzeti Kutatási, Fejlesztés és Innovációs Hivatal

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) ez év január 1-től átvette az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) feladatait, valamint kezeli a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapot (NKFI Alap) - közölte az NKFI Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Szombat hajnalban semmisülhet meg a Masat-1

A becslések szerint péntek 22 óra és szombat 15 óra között semmisül meg, ég el a Föld légkörébe érő Masat-1, Magyarország első műholdja, amely sikeres missziót hajtott végre.

A DK újra beterjeszt egy 2007-es korrupcióellenes törvényt

A DK politikusai változatlan szöveggel újra benyújtják az Országgyűlésnek a 2007-ben elfogadott, a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló, korrupcióellenes törvényjavaslatot - erősítette meg csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt ügyvezető alelnöke.

Elemzők: a vártnál jobb lett a novemberi kiskereskedelmi adat

A vártnál jobb lett a novemberi kiskereskedelmi adat, amelyet egyértelműen az üzemanyag-eladások húztak fel - kommentálta az MTI-nek a Buda-Cash és a K&H makroelemzője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait.

GVH: 18 milliós bírság az üdülési jogot népszerűsítő Euro Benefitnek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) határozata szerint az Euro Benefit Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Euro Benefit Kft.) az üdülési jogok népszerűsítésével félrevezette az ügyfeleket, ezért a versenyhatóság 18 millió forint bírságot szabott ki a cégre - olvasható a GVH csütörtöki közleményében.