rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Devizapiac - Gyengült a forint

Gyengült péntek délelőtt a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Vádat emeltek egy Pest megyében robbantással fenyegetőző férfi ellen

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki vélt sérelme miatt tavaly nyáron a Budapest Környéki Törvényszék és a Ceglédi Járási Ügyészség felrobbantásával fenyegetőzött - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Vádat emeltek egy diákját megverő tanárnő ellen

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta egy napközis tanárnővel szemben, aki a nyergesújfalui iskolában a rábízott gyerekek egyikét többször megütötte - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Deutsch Tamás: januárban indul az internetes nemzeti konzultáció honlapja

Január közepén, végén elindul az internetről szóló nemzeti konzultáció honlapja: az internetkon.hu - jelentette be Deutsch Tamás, az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken az M1 Ma reggel című műsorában.

Orbán: néppárti kormányzás, néppárti költségvetés

Néppárti kormányzás lesz, hiszen a parlament néppárti költségvetést fogadott el - így jellemezte 2015-öt Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Az új autópályadíj-rendszerről azt mondta, hogy jelenleg a próbaüzem zajlik.

A magyarországi rendszerváltozás 25 éve történt, 1990. január 12-18. - KRONOLÓGIA

Huszonöt éve, 1990 folyamán Magyarországon és a többi közép- és kelet-európai szocialista országban visszafordíthatatlan változások indultak el, átalakultak a gazdasági, társadalmi és politikai viszonyok. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása a magyarországi - és a szocialista blokk többi országában párhuzamosan zajló - változások fontosabb eseményeiről 1990. január 12-18. között:.

Jeges utak - OKF: sok baleset történt a csúszós utakon

Több baleset is történt az ónos eső miatt csúszóssá vált utakon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője péntek reggel az MTI-vel. Hajdu Márton a gyalogosoktól és autóval közlekedőktől is fokozott figyelmet kért.

Ónos eső - Több megcsúszásos baleset történt az M5-ös autópályán

Az M5-ös autópályán A Röszke felé vezető oldalon a 43-as kilométernél, Budapest felé pedig az 58-as és az 53-as kilométernél több megcsúszásos baleset történt az ónos eső miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az Útinform jelentése alapján pénteken kora reggel.

Ismét csökkent az üzemanyagok ára

Bruttó 2-2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Lapszemle: A belvárost szeretik a külföldiek

Tavaly 1183 Európai Unión kívüli állampolgár 1143 ingatlant vásárolt Budapesten, elsősorban a belvárosban - írta a Népszabadság pénteken a fővárosi kormányhivatal adataira hivatkozva.

Lapszemle - Keményen bírságolt tavaly az MNB

A tavalyi volt az első teljes év, amikor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzpiacok felügyeletét is ellátta; a jegybank elődjénél jóval keményebben lépett fel, nagyságrendekkel több büntetést rótt ki, és ez a szigor az idén is marad, sőt fokozódik - írta a Napi Gazdaság pénteken.

Lapszemle - Mégsem a nők a tipikus luxusvásárlók

Ázsiai vagy közel-keleti, egyedülálló, gyermektelen férfi 25 és 44 év között: ő a tipikus luxusvásárló, ami meglepetés, már csak azért is, mivel hagyományosan a hölgyeket szokták luxusvásárlóként beállítani - írta a Napi Gazdaság pénteken az Epsilon marketingügynökség és a Luxury Institute kutatócég közös felmérése alapján.

Lapszemle - Meghökkentő számok a magyar kórházakról

Tíz év alatt tizedével csökkent a járóbeteg-szakellátás esetszáma, a kórházi ágyak kihasználtsága pedig a többszöri ágyszámcsökkentés dacára gyengült - írta a Napi.hu a 2013-as Egészségügyi Statisztikai Évkönyv adatait ismertetve csütörtökön.

Útdíj - nol.hu - Fónagy: „puhulásra senki ne számítson"

A kritikák ellenére marad a január 1-jétől érvényes útdíjrendszer, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára szerint lesznek korrekciók, de érdemi puhulásra senki ne számítson - erről Fónagy János a nol.hu-n csütörtökön este megjelent interjúban beszélt.

BKK: jól működik az új jegyautomata-hálózat

Rendkívül jól működik az elmúlt évben bevezetett új jegyautomata-hálózat, a gépek 2015 első napjaiban több mint 600 millió forint bevételt generáltak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint ezért nem bővítik a viszonteladói hálózatot.