rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

A húsvéti szent háromnapról

A húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét pedig a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:.

Országos marketingkampányt indít Gyula a város népszerűsítésére

Közös országos marketingkampányt indít a Gyulai Várfürdő és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. a fürdőváros turisztikai célú népszerűsítése érdekében - jelentette be kedden sajtótájékoztatón Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester.

Buda Cash/Quaestor - MLP: a vagyonzárolási törvény nem felel meg a jogállamiság normáinak

A Magyar Liberális Párt (MLP) véleménye szerint a vagyonzárolási törvény ezer sebből vérzik és nem felel meg a jogállamiság normáinak - közölte keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az MLP gazdaságpolitikusa. A párt ezért arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy a jogszabályt ne írja alá, hanem kérjen alkotmányossági kontrollt az Alkotmánybíróságtól.

Quaestor - Tóbiás: szocialista törvényjavaslat a kártalanításra

Az MSZP úgy értékeli, a Fidesz által kezdeményezet törvény nem oldja meg a Quaestor károsultjainak helyzetét, ezért a szocialisták is benyújtottak egyet az Országgyűlésnek, amely szerintük biztosítja, hogy minden károsult azonnal a pénzéhez juthasson.

Eladná dunaújvárosi gyárát a Triumph

A Triumph tárgyalásokat folytat potenciális befektetőkkel dunaújvárosi gyárának eladásáról, a gyár mielőbbi értékesítésére nagyon jók a kilátások - közölte kedden a fehérneműgyártó cég magyarországi menedzsmentje az MTI érdeklődésére.

Költészeti fesztivált tartanak Debrecenben

A Debreceni Költészeti Fesztiválnak 13. éve ugyanaz a célja: közelebb vinni a verset az emberekhez - mondta Debrecen kulturális alpolgármestere az április 8. és 13. között tartandó rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kedden a cívisvárosban.

Cetelem: egyre tudatosabbak az európai fogyasztók

Az európai fogyasztók egyre tudatosabban vásárolnak, különösen igaz ez a magyarokra, akik vásárlásaikhoz és pénzügyi döntéseikhez is mind többen használják az összehasonlító oldalakat - derül ki a Cetelem Körkép 2015 adataiból, amelyet kedden mutattak be a sajtónak.

Szerb és görög embercsempészeket fogtak el Csongrád megyében

Szerb és görög embercsempészeket fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén, a férfiak huszonnyolc határsértőnek nyújtottak segítséget - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Újraindult a vonatforgalom Soroksárnál

A délutáni órákban állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon, de délután fél egykor már újraindult a forgalom a Soroksári út-Soroksár közötti vonalszakaszon - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

Deutsch: sikeres és eredményes volt az internetkonzultáció első szakasza

Sikeresnek és eredményesnek nevezte az internetről szóló nemzeti konzultáció első, kérdés- és témajavaslatokat begyűjtő szakaszát keddi budapesti sajtótájékoztatóján a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos.

ÁSZ: kilenc pártnál tártak fel visszaélést a kampánypénzek elköltésénél

Nyolc, az országgyűlési választáson listát állító, de képviselethez végül nem jutó párt sértette meg az áfatörvényt és a számviteli törvényt a kampánypénzek elköltése során, az Összefogás Pártnál büntetőeljárás is indult a számvitel rendjének megsértésének gyanúja miatt - ismertette az Állami Számvevőszék a kedden bemutatott jelentésében.

Bankmonitor felmérés: megingott a pénzügyi bizalom

A brókerbotrányok miatt megingott az általános pénzügyi bizalom mind a brókercégek, mind a bankok iránt, és felértékelődött a külföldi tulajdonú bankok és a közvetlen külföldi pénzelhelyezés jelentősége a lakosság szemében - derül ki a Bankmonitor.hu kedden nyilvánosságra hozott felméréséből.

OGY - Krónika 4. rész (budapesti agglomeráció)

A területrendezési eljárás elhagyását teszi lehetővé egyes esetekben az önkormányzatoknak a Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről szóló törvény módosítása - mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden a javaslat általános vitájában. A Jobbik támogatja a törvényjavaslatot, de aggályait is megfogalmazta. Az MSZP nem támogatja az előterjesztést.