rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

OGY - Krónika 7. rész (iraki szerepvállalás)

Az LMP korábbi állásfoglalásához hasonlóan továbbra is ellenzi az Iszlám Állam elleni magyar katonai szerepvállalást, a független Szelényi Zsuzsanna viszont arról beszélt a javaslat keddi parlamenti vitájában, hogy a szövetségi rendszerben való részvétel kötelességekkel és felelőséggel is jár. A Fidesz szintén időszerűnek nevezte az előterjesztést.

MVM: zavartalan volt a földgázellátás a télen

Zavartalan volt a lakosság és az ipari fogyasztók földgázellátása a téli időszakban, a magyarországi földgáztárolókban 4,368 milliárd köbméter földgáz volt a fűtési szezon kezdetekor, ami 69 százalékos töltöttségi szintnek felelt meg - közölte a Magyar Villamos Művek Csoport (MVM) kedden az MTI-vel.

Befejeződött a komáromi kórház korszerűsítése

A komáromi Selye János Kórházban kedden átadták a 15 ágyas, krónikus belgyógyászati betegeket ellátó osztályt. A 760 millió forintos beruházás keretében új műszereket szereztek be és épületgépészeti felújításokat valósítottak meg.

Az Uber nyitott a szabályozással kapcsolatos párbeszédre

Az Uber egy szabályozáspárti cég, nyitott az ezzel kapcsolatos párbeszédre mind a kormányzattal, mind pedig a taxitársaságokkal, mert úgy véli, hogy az általa közvetített szolgáltatás kedvező Budapest számára, és számos gazdasági előnnyel jár - mondta Rob Khazzam, az Uber magyarországi bevezetéséért és működtetéséért felelős vezetője kedden az MTI-nek.

POSZT - Április közepén kezdődik a jegyárusítás a versenyprogramra

A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenydarabjaira április 15. és 20. között, az úgynevezett nagy off-programokra szerdán kezdődik a jegyárusítás - mondta Stenczer Béla, a POSZT ügyvezetője kedden a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Térfigyelő rendszert avattak Újpesten

Egyelőre 40 kamerából álló térfigyelő rendszert avattak kedden Újpesten, a IV. kerületi rendőrkapitányságon.

OGY - Krónika 6. rész (iraki szerepvállalás)

Az Iszlám Állam terrorszervezet elleni katonai fellépésről szóló határozati javaslat általános vitájával folytatódott a parlament keddi ülése.

Meghalt egy Újpesten talált férfi

Meghalt egy középkorú férfi, akire a járókelők kedd reggel, a IV. kerületi József Attila utcában találtak rá sérülten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

Minden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére

A jövő év végére minden magyarországi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet - mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián Sárospatakon kedden.

Medián: csökkent az antiszemitizmus Magyarországon

Enyhén csökkent az antiszemitizmus mértéke Magyarországon 2013-ról 2014-re, a fővárosban erősebb a jelenség, a pártválasztás és bizonyos attitűdök magyarázzák az antiszemitizmust - mondta Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

MÁV: újabb 15 vasúti személykocsi érkezett

Újabb 15 használt vasúti személykocsit vett át a hegyeshalmi vasúti állomáson a MÁV-Start, amelyek a felújítás után az északkelet-magyarországi régióban állnak forgalomba - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

A magyar-montenegrói együttműködés részleteiről egyeztetett a gazdasági vegyes bizottság

Montenegró kiemelt külgazdasági partner és ezt a kapcsolatot nemcsak kölcsönös befektetésekkel, hanem kereskedelmi fejlesztésekkel is erősíteni szeretnék - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a magyar-montenegrói kormányközi, gazdasági vegyes bizottság ülését követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Teljesen megújult a Zsivaj utcai rendelő Kőbányán

Teljesen megújult a Zsivaj utcai gyermek és felnőtt háziorvosi rendelő a főváros X. kerületében; a felújításra 145 millió forintot költöttek - tájékoztatta Kovács Róbert (Fidesz-KDNP), Kőbánya polgármestere kedden az MTI-t.

Virtuálisan is hajózhatóvá vált a Duna

Virtuálisan is hajózhatóvá vált a Duna a Google Street View alkalmazással, amelybe többek között bekerültek a Budapestről, valamint más folyóparti látványosságokról és tájakról készült panorámaképek is - közölte az MTI-vel kedden a Google magyarországi képviselete.

OGY - Krónika 5. rész (védőnők napja)

A védőnők napja lehet június 13. egy fideszes országgyűlési határozati javaslat értelmében, amelynek vitáját kedden folytatta le a Ház. A frakciók támogatják a kezdeményezést.

Buda-Cash/Quaestor - Együtt: a vagyonzárolási törvény egy hatalmas blöff

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a vagyonzárolási törvény egy hatalmas blöff, ami nem rendezi a felelősségi kérdéseket és nem mondja meg, hogy a kormány hogyan kárpótolja a pénzüket elveszítő embereket. Erről Szelényi Zsuzsanna elnökségi tag beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.