rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Egyre több a védjegyes élelmiszer a helyi termékek kaposvári boltjában

Az uniós támogatással 105 millió forintból megvalósult Kaposvár Kincse program keretében egyre több a védjegyes élelmiszer a helyi termékek kaposvári boltjában - közölte a helyi termékek népszerűsítését célzó programot megvalósító konzorcium az MTI-vel.

BÉT - Emelkedő forgalomban nőtt a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma a héten közel megduplázódott az előző hetihez képest, a BUX közel 4 százalékkal emelkedett, a vezető részvényeknek pedig kivétel nélkül növekedett az árfolyama.

Rákóczi Anna maradt a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségének MTI

A Cseh- és a Morvaországi Magyarok Szövetsége (CSMMSZ) a jövőben is kiemelt figyelmet kíván fordítani a nemzeti önazonosság megerősítésére, az anyanyelv, a magyar kulturális hagyományok megőrzésére és ápolására - hangsúlyozták a szervezet tisztújító közgyűlésének résztvevői, akik szombaton tanácskoztak Prágában. A küldöttek ismét Rákóczi Annát választották meg országos elnöknek.

Felavatták az újraépített békéssámsoni templomot

A vidéki Magyarország értékmegtartó és értékgyarapító erejét erősítik az új templomok - mondta az emberi erőforrások minisztere az újjáépített békéssámsoni templom felszentelésekor szombaton a Békés megyei településen.

Első világháborús kiállítás nyílt Szegeden

Hazatérnek… 1914-1918 címmel nyílt első világháborús kiállítás szombaton a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, a tárlat különleges installációkkal, korabeli dokumentumok és tárgyak segítségével mutatja be a korszakot.

A kelet-ukrajnai béke megteremtését szorgalmazta éves közgyűlésén a KMKSZ

A kelet-ukrajnai háborús konfliktus békés rendezését, a súlyos gazdasági válság mielőbbi megoldását, az Ukrajnában élő nemzetiségek jogai európai normáknak megfelelő biztosítását szorgalmazta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) a szombaton Beregszászon tartott XXVI. közgyűlésén, amelyen az ukrán válság kárpátaljai magyarokra gyakorolt hatásának és a magyarság közösségként való megtartásának kérdései szerepeltek.

Időjárásjelentés

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 14 fok körül várható, a nyugati határvidékén 16, 17 fok is lehet.

Kis Miklós Zsolt: eredményesek a vidékfejlesztés érdekében tett kormányzati intézkedések

Megvan az eredménye az Orbán-kormány 2010 óta a vidékfejlesztés érdekében tett erőfeszítéseinek, mert egyre több a termelői piac, és megduplázódott a regisztrált kistermelők száma - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton Kiskőrösön, a VI. Duna-Tisza Közi Agrár Expo megnyitóján.

Csak szlovák pártokkal kíván együttműködni a parlamenti választások előtt a Most-Híd

Csak szlovák ellenzéki pártokkal, konkrétan a Kereszténydemokrata Mozgalommal (KDH) és Radoslav Procházka volt államfőjelölt parlamenten kívüli Háló (Siet) nevű pártjával működne együtt a 2016-os parlamenti választások előtt a Bugár Béla vezette Most-Híd - derült ki a szlovák-magyar párt Országos Tanácsának szombati ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Nem lesznek piacmozgató hazai makroadatok a jövő héten

A jövő héten megjelenő hazai makrogazdasági adatok egyike sem lesz piacmozgató hatású, így leginkább a külföldi piacok hangulata és az azokat befolyásoló nemzetközi események alakíthatják a hazai piaci folyamatokat.

Tapolcai választás - Gőgös: a Jobbik a Fidesznél is erősebben korlátozná a döntési szabadságot

Az MSZP szerint a Jobbik a Fidesznél is erősebben korlátozná az emberek döntési szabadságát. Gőgős Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szombaton Ajkán tartott sajtótájékoztatót a közelgő tapolcai időközi választásról, és felidézte: a Jobbik már 2010-ben benyújtott egy törvénymódosítást a vasárnapi zárva tartásról.

Quaestor - Legfőbb Ügyészség: sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett

Sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett az eljárással a Quaestor-ügyben - közölte a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője szombaton az MTI-vel. Fazekas Géza azt írta: a megalapozott gyanú közlése után huszonnégy óra alatt harminc ingatlant, több mint harminc cég tulajdonrészét és több nagy értékű ingóságot foglalt le a rendőrség.

Novák Katalin: a fiatal tehetségek támogatása össznemzeti ügy

A fiatal tehetségek támogatása olyan össznemzeti ügy, amelyet a civil szervezetekkel összefogva a kormánynak továbbra is támogatnia kell - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton az országos tehetségnap budapesti rendezvényén tartott sajtótájékoztatón.

Négy új verseskötettel jelentkezik a Magvető

Négy új verseskötettel jelentkezik a Magvető Kiadó a költészet napja alkalmából - mondta el az MTI-nek Szegő János, a kiadó szerkesztője. A köteteket április 10-én mutatják be a budapesti Impró „kreatív töltőállomáson”.

Tasnádi: a polgárőrség kiteljesíti a rendészeti tevékenységet

A polgárőrség kiteljesíti a rendészeti tevékenységet, és jelentős szerepe van a közbiztonság megszilárdításában - jelentette ki Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szombati közgyűlésén.