rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Rengett a föld Miskolcon

Földrengés volt Miskolcon vasárnap kora este, károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, ugyanakkor sokan jelezték, érezték a jelenséget.

Esős és hűvösebb idővel kezdődik az április

A jövő héten sokszor kell esőre számítani, többször megerősödik a szél is. Április első napjaiban a hegyekben hózápor is lehet. A hőmérséklet is fokozatosan visszaesik, a húsvéti hétvégén hajnalban fagypont körül, néhol napközben is csak 5 Celsius-fok körül alakul az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

A Fidesz-frakció közleménye

Már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát - Reagálás az ellenzéki nyilatkozatokra.

Húsvét - Nem drágul a tojás a húsvéti időszakban

A tojás fogyasztói ára a múlt évihez képest 4-5 százalékkal nőtt, a húsvéti időszakban azonban az áruházláncok folyamatos akciózása miatt nem várható drágulás - mondta Földi Péter, a Baromfi Termék Tanács (BTT) tanácsadója az MTI-nek.

Ukrán válság - Már 100 ezren csatlakoztak az Ökumenikus MTI 2015.

Naponta több ezren csatlakoznak az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) rendkívüli ukrajnai segélyprogramjához, a magyarországi adománygyűjtés február 12-i kezdete óta 100 ezren tárcsázták a 1353-as adományvonalat, ami a hívásonkénti 250 forinttal számolva 25 millió forint felajánlást jelent.

Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség a Corvinus MTI Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség a Corvinus egyetem gazdálkodásával kapcsolatban

Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) korábbi gazdálkodásával kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi, valamint XIII. kerületi rendőrkapitánysága - erősítette meg a vs.hu értesülését a rendőrség az MTI-nek.

Hősi halottai családtagjait látta vendégül a rendvédelmi kar

Mintegy hatszázan vettek rész vasárnap a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) rendezvényén, amelyen a szolgálat közben életüket vesztett vagy megsérült, és a nagycsaládos kollégák családtagjait látta vendégül a szervezet - tájékoztatta az MRK elnöke az MTI-t.

Füst miatt kiürítettek egy szegedi áruházat

Az alagsori mélygarázsban keletkezett tűz okozta füst miatt kellett kiüríteni egy szegedi áruházat vasárnap - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Quaestor - Az érintett hivatalos személyek vagyonát is zároltatná az

Az LMP hétfőn törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy azon hivatalos személyek - köztük akár kormánytagok - vagyonát is zárolni lehessen, akik tudtak arról, hogy Quaestor bedőlni készül, mégsem értesítették a hatóságokat - mondta Schiffer András vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Vasárnapi pihenőnap - DK: vasárnap legyen tilos a vadászat is

A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy vasárnap tilos legyen vadászni - jelentette be a párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy így a vasárnap nemcsak az emberek, hanem az állatállomány számára is a pihenés napját jelentené.

A tőzsdei társaságok 2015. évi közgyűlései és osztalékjavaslatai

A tőzsdei társaságok közül az Elmű és az Émász idei éves közgyűlése már lezajlott, a többség azonban áprilisban tartja a 2014-es évet lezáró és az eredmény felhasználásáról is határozó közgyűlését. A legtöbb társaság már közzétette osztalékjavaslatát is.

OGY - A brókerbotrányban érintett vezetők vagyonzárolásáról dönthet a Ház

Az Országgyűlés következő kéthetes ülésének első felében hétfőtől szerdáig ülésezik, a képviselők pedig akár már kedden elfogadhatják a kormánypártok azon javaslatát, amely segítséget nyújt a brókerbotrányban érintett társaságok vezetőinek vagyonának zárolásában.

Szolid növekedés várható a régió biztosítási piacán

A következő három évben a biztosítási piac Közép-Kelet-Európában 2-3 százalékkal bővülhet évente, ezen belül a nem-életbiztosításoknál évi 2,8 százalékos, míg az életbiztosítási szegmensben 2 százalékos növekedés várható - közölte a Roland Berger globális stratégiai tanácsadó az MTI-vel.

Speciális egészségügyi képzést tart a TEK

Terrorelhárító és kommandós egységekben szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozóknak tart ötnapos képzést a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Semmelweis Egyetemmel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve. A hétfőn kezdődő, úgynevezett taktikaimedicina-képzésre hét országból érkeznek résztvevők Budapestre.