rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Semjén Zsolt tárgyalásai Vietnamban

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke március 27. és április 1. között hivatalos látogatáson tartózkodik Vietnamban a Hanoiban megrendezett Interparlamentáris Unió 132. közgyűléséhez kapcsolódóan. A magyar miniszterelnök-helyettes vietnami partnerével, Hoang Trung Hai miniszterelnök-helyettessel folytatott tárgyalást, míg Latorcai János Nguyen Thi Kim Ngan asszonnyal, a vietnami Nemzetgyűlés alelnökével találkozott - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-t.

Késik a DiPerTe oltóanyag szállítása

A gyártó nem tudja a szerződés szerinti határidőre szállítani a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs, a járványos gyermekbénulás, valamint a Haemophilus influenzae b (Hib) elleni ötkomponensű védőoltást - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz érkezett gyártói jelzésre hivatkozva.

BÉT - Eltérő elemzői várakozások

Eltérően látják a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők.

Devizapiac - Gyengült a forint a hét végén

Az euróval szemben csak kevéssé, a többi devizával szemben valamivel nagyobb mértékben gyengült a forint péntek estéről hétfő reggelre a bankközi devizakereskedelemben.

Forgalomkorlátozás lesz hétfőn és kedden a záhonyi határállomáson

Forgalomkorlátozás lesz hétfőn és kedden a Záhony-Csap közötti magyar-ukrán határállomáson, ahol emiatt hosszabb várakozási időre kell számítani - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Megölte szüleit egy budapesti férfi

Megölte szüleit egy budapesti férfi, az elkövetőt a rendőrök elfogták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján hétfőn hajnalban.

Lapszemle: Megszűnik az uniós tejkvóta

Áprilistól megszűnik az uniós tejkvóta, visszaszerezhetné elvesztett befolyását a hazai piac felett a tejipar, az olcsó importtermékek helyét a kiváló minőségű magyar áruk vehetnék át - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Szünetel a távhőszolgáltatás Pécsett

Csőtörés miatt szünetel a távhő- és melegvízszolgáltatás Pécsett - tájékoztatott honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap.

Fegyveres rablás történt Hódmezővásárhelyen

Fegyverrel raboltak ki egy hódmezővásárhelyi kocsmát szombaton éjszaka, az elkövetőt rövid idő alatt azonosították és előállították a rendőrök - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Karácsony Sándor lett a polgármester a szatmári Urán

A független Karácsony Sándor nyerte a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Urán - közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Bősze Kornél lett Bezi polgármestere

Bősze Kornél (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Bezi polgármestere 137 érvényes szavazattal, miután eredményes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a településen - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-t.

Roza László István lett Berente új polgármestere

A független jelöltként induló Roza László Istvánt választották meg Berente új polgármesterének a vasárnap megtartott időközi szavazáson - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település jegyzője az MTI-vel a voksok összeszámlálását követően.

Timár Gábor lett Kisbodak polgármestere

Timár Gábor (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Kisbodak polgármestere 117 érvényes szavazattal, miután eredményes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a településen - közölte a helyi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-vel.

Szeizmológus: Miskolcon számítani lehet kisebb utórengésekre

Utórengések is követhetik a vasárnapi miskolci földrengést, amely magyarországi viszonylatban közepes erősségűnek számít. A legvalószínűbb, hogy egy héten belül jelentkeznek még kisebb földmozgások - mondta az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-nek.

Rengett a föld Miskolcon - első károk

Földrengés volt Miskolcon vasárnap kora este, az első órákban 4 kisebb kárbejelentés érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, sokan jelezték, hogy érezték a jelenséget.

Földrengések Magyarországon 2010 óta - KRONOLÓGIA

Földrengés volt Miskolcon vasárnap helyi idő szerint 17 óra 39 perckor, károkról egyelőre nem érkezett bejelentés. Az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma közölte: a Richter-skálán mért 3,2-es magnitúdójú földrengés pattant ki 10 kilométeres mélységben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc közelében. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása:.