rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Áldott Zoltán marad az INA igazgatóságának elnöke

Az INA horvát olajipari vállalat kedden megtartott felügyelőbizottsági ülésén újra Áldott Zoltán nevezte ki a vállalat igazgatóságának élére, továbbá Nika Dalicsot, Horváth Gábort, Davor Mayert és Ratatics Pétert az igazgatóság tagjainak. A kinevezések 2015. április 1-jétől 2016. március 31-ig érvényesek - közölte az INA az MTI-vel.

Spar: nincs mérgező paprika az áruházlánc boltjaiban

Nincs mérgező paprika a Spar áruházlánc üzleteiben, ellentétben a Greenpeace Magyarország állításával - reagált a Spar Magyarország Kft. a környezetvédő szervezet keddi bejelentésére MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiürítettek egy irodaházat a Kálvin téren

Füst miatt kiürítettek egy Kálvin téri irodaházat kedd este, a tűzoltók átvizsgálják az épületet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Új szakaszához érkezik az ürömi körforgalom építése

Várhatóan a jövő héttől már az épülő ürömi körforgalom elkészült részén halad majd a forgalom, miután megkezdődik az építés második üteme. Emellett a Bécsi úti vasúti átjáró kiváltását célzó beruházás keretében szerdán közműépítési munkák kezdődnek a III. kerületi Aranyvölgy utcában - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden az MTI-vel.

A magyar tejágazat a tejkvóta uniós kivezetésének nyertese lehet

A magyar tejipar felkészült arra, hogy az új rendszerben működjön azt követően, hogy az Európai Unió április elsejével kivezeti a tejkvótát, és várhatóan nyertese lesz a változásoknak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden az MTI kérdésére.

OGY - Krónika 8. rész (iraki szerepvállalás)

Az iraki szerepvállalás részleteit firtatták ellenzéki képviselők a tervezett katonai misszió általános vitájában kedden délután az Országgyűlésben.

A tavalyi volt a legmelegebb év 1901 óta

A csaknem 12 Celsius-fokos éves középhőmérséklettel a tavalyi volt a legmelegebb év Magyarországon 1901 óta - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden közzétett elemezésében. A 2014 éghajlatáról és szélsőséges időjárási eseményeiről készített beszámolójából kiderül az is, hogy tavaly felhőszakadás és heves zivatar veszélye miatt adtak ki a legtöbbször első-, illetve másodfokú riasztásokat.

A TEK helyett a Készenléti Rendőrség védi ezentúl az államfőt

Április 1-jétől, szerdától a Terrorelhárítási Központ (TEK) helyett a Készenléti Rendőrség látja el a köztársasági elnök védelmét - a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg az erről szóló kormányrendelet, amely azt is rögzíti, hogy a TEK ezentúl a miniszterelnök mellett a legfőbb ügyészt védi majd.

Áder János: összefogásra van szükség a klímaváltozás ellen

Legalább a három legnagyobb károsanyag-kibocsátó: Kína, az Egyesült Államok és az Európai Unió összefogására van szükség a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, ezzel párhuzamosan azonban fel kell készülnünk az egyre gyakrabban jelentkező katasztrófákra - jelentette ki Áder János kedden Szegeden.

A dél-alföldi régióba 47 milliárd forint uniós turizmusfejlesztési támogatás érkezett

A dél-alföldi régióba a 2007-2013 közötti időszakban 191 nyertes európai uniós pályázatra közel 47 milliárd forint turizmusfejlesztési támogatás érkezett - közölte Farkas Zoltán, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) ügyvezetője kedden Kecskeméten, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat sajtótájékoztatóján.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Kétmilliárd forintos útfelújítás Komárom-Esztergom megyében

Ebben az évben kétmilliárd forintot fordítanak Komárom-Esztergom megyében a főbb közlekedési útvonalak felújítására, a beruházások során 16 kilométernyi úthálózat burkolatát erősítik meg - hangzott el Völner Pál, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának alelnöke és Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője keddi komáromi sajtótájékoztatóján.