rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Varga Mihály: ambíciózus vállalkozásokra van szükség

Ambíciózus, a kilátásokat optimistán megítélő vállalkozásokra van szüksége a magyar gazdaságnak ahhoz, hogy a növekedés fenntartható legyen - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten, a Díj a sikeres vállalkozásokért februári elismeréseinek átadásán.

Szilágyi Fanni filmje nyerte a Friss Hús rövidfilmes fesztivált

Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című filmje nyerte a vasárnap véget ért Friss Hús 3.0 rövidfilmfesztivál magyar fődíját, a nemzetközi szekcióban a brit Daisy Jacobs The Bigger Picture című alkotása lett a legjobb.

Mészáros Lőrinc: megfelelnek a valóságnak vagyonnyilatkozata adatai

A vagyonnyilatkozatában szereplő adatok valódiságát hangsúlyozta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. A politikus-vállalkozó a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel készített Index-interjúra reagált.

A bolondok és a bolondozások napja - április 1.

Április elseje hagyományosan a bolondok, pontosabban a bolondozások napja, a csínytevések köre a barátok becsapásától a média gondosan kidolgozott beugratásáig terjed, így ezen a napon a sajtó, a rádió, a televízió és a világháló híreit is ajánlatos fenntartással kezelni. AZ MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:.

Inkubátorház épül a szegedi lézerközpont mellé

A helyi önkormányzat és az egyetem közös cége inkubátorházat épít a szegedi lézerközpont melletti tudományos parkban, a kutatási eredményeket hasznosító cégek számára - jelentette be Botka László (MSZP) polgármester hétfőn a helyszínen.

Nem találtak veszélyes anyagot a pécsi vásárcsarnokban

Két ember kórházba került, a katasztrófavédelem azonban nem talált veszélyes anyagot a hétfőn ammóniaszivárgás gyanújával kiürített pécsi vásárcsarnokban, amely így újra kinyithatott - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

NAV: eltitkolt bevétel miatt megbírságoltak egy balatoni szállodaüzemeltetőt

Jelentős összegű eltitkolt bevételt állapítottak meg egy Balaton-parti bérelt szálloda ellenőrzése során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Somogy megyei revizorai, ezért több mint 5 millió forint bírságot és pótlékot szabtak ki - tájékoztatta Poszovácz Gabriella, a somogyi adóigazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Templomfosztogatók ellen indult eljárás

Elfogták a balatonkeresztúri templom fosztogatóit a marcali rendőrök. Kiderült, hogy az elmúlt egy évben több templomból is loptak kegytárgyakat - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

Helyreállt a távhőszolgáltatás Pécsett

Helyreállt a távhő- és a melegvíz-szolgáltatás Pécsett hétfőn - tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Görögök is megsérültek a ferihegyi úti halálos balesetben

Három görög állampolgár is megsérült a Ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő reggel történt halálos balesetben - közölte Göndöcs Bernadett, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel.

Devizapiac - Erősödött a forint

A dollár kivételével erősödött a forint hétfőn délelőtt a főbb devizákkal szemben a bankközi kereskedelemben.

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a csődör, amely a gondozóitól a Szulejmán nevet kapta, hamar lábra állt, és a látogatók is megfigyelhetik - közölte Veprik Róbert igazgató.