rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Iráni atomprogram - A tárgyalások főbb kérdései

Több mint tízévi válság után Irán, valamint az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia és Németország közel kerültek az iráni atomprogramról szóló megállapodás megkötéséhez. A tárgyalások főbb kérdéseit az AFP francia hírügynökség foglalta össze.

Quaestor - Szijjártó: a KKM és intézményei nem rendelkeztek törvénytelen információval

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a tárca intézményei a miniszterelnök utasításának megfelelően jártak el, amikor megszüntették számláikat a Quaestor brókercégnél, ennek köszönhetően az adófizetőket nem érte kár; a folyamat során pedig nem rendelkeztek semmilyen törvénytelen információval - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Kábítószert csempészett be értékesítésre egy kisvárdai pár

Kábítószert csempészett be külföldről magyarországi értékesítésre egy kisvárdai pár, az autójukban több mint két kilogramm drogot találtak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Oltóanyag - Sanofi Pasteur: minőségellenőrzési vizsgálat miatt késik a szállítmány

Időben megtörtént a szükséges mennyiségű, ötkomponensű kötelező védőoltás gyártása, a késedelem a legyártott oltóanyag szállítási engedélyezése előtti, rutin minőségellenőrzési vizsgálatok során észlelt kisebb eltérés miatt van, ugyanis emiatt az összes legyártott vakcinát újraellenőrzik - közölte az oltóanyag gyártója, a Sanofi Pasteur az MTI megkeresésére hétfőn.

Mintegy hetven produkció a gyulai nyári fesztiválon

Mintegy hetven produkció, köztük három új színházi bemutató is szerepel a Gyulai Várszínház nyári fesztiválján június 26. és augusztus 9. között - mondta el Gedeon József, a Várszínház igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Április 10. és 27. között rendezik az Egri Tavaszi Fesztivált

Wahorn Andrással, Halász Judittal, Rúzsa Magdival és Palya Beával is találkozhatnak az érdeklődők a tizenöt törzsprogramot és számos kísérőrendezvényt tartalmazó 15. Egri Tavaszi Fesztiválon április 10. és 27. között - hangzott el a szervezők hétfői sajtótájékoztatóján Egerben.

Bemutatták a 12. VeszprémFest programját

Két új helyszínnel bővül idén a VeszprémFest, amelyet július 15. és 18. között rendeznek meg Veszprémben - jelentette be Mészáros Zoltán, a rendezvény főszervezője hétfőn a helyi városházán.

Palóc húsvét a füleki várban

Húsvét hétfőjén a régi tánchagyományokat, zenéket és népszokásokat elevenítik fel a füleki várban, ahol folklórműsorral és kézműves foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket; a határmenti szlovákiai várban tizedik alkalommal rendezik meg a Palóc húsvétot - tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum hétfőn.

Baráti Kristóf és Várdai István a Kaposfest új művészeti vezetői

A következő négy évben Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész irányítja művészeti vezetőként a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, a Kaposfestet, amelyen új zenészkör fog fellépni - közölték a fesztivál szervezői hétfőn.

Ismét Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban

A magyar ünnepi hagyományokat és a húsvéti birkahús fogyasztásának szokását eleveníti fel a Vajdahunyadvárban a II. Húsvéti Bárányfesztivál, amely hazai és nemzetközi ételekkel, kézműves termékekkel, kézműves foglalkozásokkal és állatsimogatóval várja a családokat április 4. és 6. között.

Jövő év májusában rendezik a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten

Kiváló bemutatkozási lehetőség a magyar gasztronómia számára a világ legrangosabb szakácsversenye, a 2017-es Bocuse d'Or európai döntője, amelyet Budapesten rendeznek meg 2016. május 10-11-én, húsz ország egy-egy séfjének részvételével - közölték a szervezők az esemény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Palkovics: a társadalmi kihívásokra nehezebb választ találni, mint a technológia kérdéseire

A társadalmi kihívásokra sokkal nehezebb, bonyolultabb választ találni, mint a technológiai fejlődésből adódó kérdésekre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Társadalomtudományi Szekciójának megnyitóján.

Orbán Viktor Kazahsztánba utazik

Hivatalos látogatásra Kazahsztánba utazik kedden Orbán Viktor miniszterelnök - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.