rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Uniós támogatással Csillagpark épült a Zselicben

Uniós támogatással épült meg a Zselicben a csillagvizsgálót, planetáriumot és kilátót is magában foglaló Csillagpark- tájékoztatta a Somogy megyében 80 ezer hektárnyi állami tulajdonú földért, a megye erődterületeinek közel feléért felelős SEFAG Zrt. az általa kezelt területen, Kardosfán kialakított turisztikai komplexumról hétfőn az MTI-t.

Magyar-görög - Két görög futballista elhagyhatta a kórházat

Elhagyhatta a kórházat a görög labdarúgó-válogatott két játékosa, akik hétfő reggel sérültek meg egy halálos áldozattal is járó balesetben a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton. Harmadik társuk még kórházban van, de a nap folyamán őt is kiengedik - mondta a görög nagykövetség sajtóattaséja az MTI megkeresésére délután.

OGY - Krónika 4. rész (interpellációk)

A gyógyszer-nagykereskedelemről, kegyelmi eljárásokról és gázárakról volt szó az interpellációk között a parlament hétfői ülésén.

Oltóanyag - Késik a DiPerTe vakcina szállítása - ÖSSZEFOGLALÓ

Minőségellenőrzési vizsgálat miatt késik az ötkomponensű, közismert nevén DiPerTe kötelező védőoltás szállítása, a szükséges mennyiség gyártása időben megtörtént - közölte a gyártó, Sanofi Pasteur hétfőn az MTI-vel. A gyógyszer-nagykereskedő Hungaropharma Zrt. közlése szerint átmeneti probléma alakult ki az oltóanyag szállításában, és az átmeneti időszakban alkalmazandó helyettesítő oltóanyagot a Sanofi Pasteur biztosítja.

OGY - Krónika 3. rész (interpellációk)

A tapolcai időközi választásról, a Híd-programokról, a fogyatékkal élőkről, a termőföldadóról és az ország felminősítéséről is kérdeztek a képviselők a hétfői interpellációk során a parlamentben.

A közmédia kitüntetett munkatársait köszöntötték

A közszolgálati média március 15. alkalmából kitüntetett munkatársait és partnereit köszöntötte hétfőn a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a társaság budapesti, Kunigunda úti központjában.

Parsifal, János-passió és új Aida az Operaház műsorán

A hagyományos húsvéti Parsifallal, Eperjes Károly János-passió-rendezésével és a Mohácsi János által színre vitt új Aidával várja közönségét a következő napokban a Magyar Állami Operaház és a hozzá tartozó Erkel Színház.

Quaestor - Rogán: parlamenti albizottság vizsgálhatja a Quaestor MFB-hitelét

Parlamenti albizottságban vizsgálná a Fidesz, milyen kár érte a költségvetést azzal, hogy a Gyurcsány-kormány idején csaknem 17 milliárd forint összegű, fedezet nélküli hitelt kapott a Quaestor a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) - közölte Rogán Antal hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Tóban rejtettek el egy lopott autót Borsodban

Ellopott egy autót három fiatal Sályról, a járművet később - a vallomásuk szerint - egy tóban rejtették el. A tolvajokat a rendőrök hat órán belül elfogták - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Magyar-kazah felsőszintű látogatások

Hivatalos látogatásra Kazahsztánba utazik kedden Orbán Viktor miniszterelnök a kormány több tagja és üzletember-delegáció kíséretében. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása a magyar-kazah állam- és kormányfői látogatásokról Kazahsztán 1991. decemberi függetlenné válása óta:.

Banki elszámolás - Az AXA Bank megkezdte az értesítők postázását

Az AXA Bank megkezdte a devizaalapú kölcsönügyletek elszámolásáról szóló értesítőlevelek postázását ügyfeleinek, az első pénzügyi teljesítések már megtörténtek, és a továbbiakban a levelek kiküldésével párhuzamosan zajlanak - közölte a hitelintézet.

Balassagyarmat is ajánl fel börtön építésére területet

Balassagyarmat önkormányzata - több más városhoz hasonlóan - börtön építésére alkalmas területet ajánl fel a Belügyminisztérium felhívására; a nyugat-nógrádi város a túlzsúfolt fegyház és börtönt váltaná ki a beruházással - tájékoztatta az MTI-t hétfőn az alpolgármester.

Külföldi sajtó Magyarországról - A FAZ helyreigazítása

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap helyreigazítást közölt hétfői számában a miskolci számozott utcákból álló negyed felszámolásával kapcsolatban szombaton közölt riporthoz.

Ősszel újra Magyarországon koncertezik a 2Cellos

Október 10-én újra Magyarországon koncertezik a Luka Sulic és Stjepan Hauser alkotta horvát csellista duó, a 2Cellos, akik a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra egy alkalommal.