rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

MNB: csökkent a háztartások hitelállománya februárban

A háztartások hitelállománya szezonálisan igazítva 30,2, a kiigazítatlan adatok szerint pedig 43,6 milliárd forinttal csökkent februárban. A mérséklődés egyrészt a devizahitelek 45,4 milliárd forintos csökkenéséből, másrészt a forinthitelek 1,8 milliárd forintos növekedéséből ered - közölte kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Devizapiac - Vegyesen változott a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon kedd délelőtt, az euróhoz és a svájci frankhoz képest erősödött, a dollárral és a japán jennel szemben viszont gyengült a magyar fizetőeszköz.

A Dunántúl volt az újkőkori földművesek „sztrádája” magyar tudósok szerint

Magyar archeogenetikusok és régészek megtalálták a hiányzó genetikai láncszemet a földművesség közép-európai elterjedésében. Genetikai vizsgálataik azt mutatták, hogy nem kultúraátadás, hanem valódi népvándorlás zajlott a mai Nyugat-Magyarországon át - adta hírül portálján a Magyar Tudományos Akadémia (MTA).

Illegálisan működő fémtelepet találtak a pénzügyőrök Kőszeg közelében

Illegálisan működő fémtelepet találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, akik közérdekű bejelentés alapján végeztek ellenőrzést egy Kőszeghez közeli településen lévő ingatlanon - közölte Cséve Szabolcs, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának szóvivője kedden az MTI-vel.

Klik: száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönző program

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönző programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erősítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit - tájékoztatta a központ kedden az MTI-t.

Forinthitelek - Másodfokon is pert vesztett a CIB Ingatlanlízing

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a CIB Ingatlanlízing Zrt. ellen hozott elsőfokú ítéletet, így a kedden kihirdetett döntése szerint a pénzintézet forinthiteles szerződései tisztességtelenek.

Quaestor - Adatokat kér ki az Együtt

Az Együtt közérdekű adatigénylést nyújt be, és kéri a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a „Varga-jelentést", amelynek alapján a miniszterelnök döntött az állami pénzek brókercégekből való kimenekítéséről február 25-én - közölte az ellenzéki párt kedden az MTI-vel.

BÉT - Enyhe emelkedést vár a szakértő

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője emelkedést vár a Budapesti Értéktőzsdén kedden, amelyet azonban némiképp tompíthat az enyhén pesszimista nemzetközi hangulat.

IAB Hungary: idén már az online lehet a legnagyobb hazai hirdetési piac

Idén már az online lehet a legnagyobb szelete a hazai hirdetési piacnak, megelőzve a televíziós reklámbevételeket, ha nem változik alapvetően az utóbbi évek trendje - mondta az MTI-nek adott nyilatkozatában Novák Péter, az Interactive Advertising Bureau (IAB) nevű nemzetközi szakmai szervezet hazai tagszervezetének vezetője.

Orbán Viktor ma Kazahsztánban tárgyal

Asztanába, Kazahsztán fővárosába látogat ma Orbán Viktor miniszterelnök a kormány több tagja és üzletember-delegáció kíséretében.

Lapszemle: Éjjel-nappal blokkol a NAV

Futószalagon gyártja a tiltó határozatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Magyarországon illegálisnak számító online szerencsejátékok ellen - írja a Világgazdaság keddi számában.

OGY - Krónika 8. rész (vizes vb, bizottsági jelentések, napirend után)

A 2017-es úszó- és vízilabda világbajnokság megrendezésével kapcsolatos törvényjavaslat összevont vitájával, valamint több kedden elfogadni tervezett indítvány bizottsági jelentéseinek tárgyalásával ért véget a parlament hétfői ülésnapja.