rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Harmadik alkalommal írták ki a Leopold Bloom képzőművészeti díjat

Harmadik alkalommal írták ki a Leopold Bloom képzőművészeti díjat; a kétévente meghirdetett, 10 ezer euró összegű díjat a győztes egy külföldi kiállítás, az ahhoz kapcsolódó költségek és külföldi jelenlétének biztosítására használhatja fel.

Késnek a vonatok a Budapest-Kelebia vasútvonalon

Késnek a vonatok a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon, mert a pesterzsébeti vasúti megállóhelynél meghibásodott egy tehervonat mozdonya - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

A paprikaminták kétharmada szennyezett volt a Greenpeace vizsgálatában

A Greenpeace március elején, közjegyző jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vett, a független laboratórium nyolcban húszféle vegyszermaradványt talált - mondta a szervezet magyarországi agrárkampányának felelőse egy keddi budapesti demonstráción.

Közúti ellenőrzések lesznek a húsvéti időszakban

A rendőrség április 2. és 6. között közúti ellenőrzéseket tart, amelyeken nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetőket kiszűrje a forgalomból, és ellenőrizze a passzív biztonsági eszközök használatát - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

OGY - Krónika 3. rész (határozathozatalok)

Módosult a környezetvédelmi termékdíjról szóló jogszabály és megváltoztatta az állatvédelmi törvényt is az Országgyűlés kedden. Emellett a képviselők igazítottak a földgázellátási törvényen is, a változás a szolgáltatóváltással kapcsolatos.

Lázár: ősztől 278 kormányablakban háromszáz ügyet lehet majd intézni

A magyar közigazgatás az elmúlt százötven év legnagyobb átalakítását éli meg, amelynek következtében 2015 késő őszére csaknem kétszáz járás 278 kormányablakában legalább háromszáz ügyet tudnak elintézni a választópolgárok - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, amikor átadta a Fejér megyei Sárbogárd kormányablakát.

OGY - Krónika 2. rész (határozathozatalok)

Lefolytatták a képviselők az államfő által visszaküldött, egyes jogállási tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat vitáját, és el is fogadták a jogszabályt kedden az Országgyűlésben. Döntött a Ház a vagyonzárolási javaslatról és a vizes vb-hez kapcsolódó törvényről is.

Banki elszámolás -MNB: az ellenőrzött bankok megfelelően alkalmazzák az elszámolási képletet

A Magyar Nemzeti Bank lezárta előzetes vizsgálatát a legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező hitelintézeteknél, a jelentős aránnyal bíró, az érintett ügyletek kiemelkedő részét lefedő szerződés-típusok esetében, és megállapította, hogy a vizsgált esetekben a bankok megfelelően ültették át az elszámolási képletet - közölte a jegybank az MTI-vel kedden.

OGY - Tájékoztatniuk kell munkáltatójukat a közszféra vád alá helyezett dolgozóinak

Minimális módosításokkal fogadta el az Országgyűlés az államfő által a Háznak megfontolásra visszaküldött jogállási törvénymódosításokat. Így várhatóan áprilisban életbe lép például az a passzus, amely szerint a közszféra azon dolgozóinak, akiket köztörvényes bűncselekmény miatt büntetőeljárás alá vontak, tájékoztatniuk kell munkáltatójukat a meggyanúsításukról.

Quaestor - Lehet mérkőzést rendezni az ETO Parkban

Ugyan a Győri ETO FC labdarúgócsapatának otthonát, az ETO Parkot lefoglalta a nyomozó hatóság, de a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzését várhatóan megtartják szombaton.

Tavaszköszöntő túrák indulnak húsvétkor a Gemencben

A tavaszt ünneplő túrákra várja a természetbarátokat szombaton a Gemenc Zrt., a kirándulók erdei vasúttal és gyalogosan járhatják be a gemenci ártéri erdőt - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.

Czibere: 400 milliós támogatás szociális intézmények fejlesztésére

Négyszázmillió forintos keretösszeggel pályázatot hirdetett a kormány az önkormányzati tulajdonú szociális intézmények fejlesztésére, felújítására - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

MNB: csökkent a GDP-arányos államadósság 2014-ben

Az államháztartás bruttó adóssága a GDP 76,9 százaléka volt a múlt év végén, 0,4 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - erősítette meg a pénzügyi számlák adatai alapján kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).