rss      tw      fb
Keres

 

Olvasói vélemények, hozzászólások, írások archívuma

 

A Vezér sunyin hallgat

Illés Mátyás


"Teljes gőzzel azon fáradoznak, hogy megakadályozzák egy konszenzuson nyugvó nemzeti egység kialakulását, egy racionális nemzettudat érvényesülését. Magyart a magyarra uszítják."

Kacagó szél a meghámozott víztorony felett

Stein Á. Dániel
Helyi tudósító

 „Ne tegyék tönkre a környeztet (golfpályával, ikerházakkal – mennyivel természetesebb a burjánzó olajbozót!) Jön az éghajlatváltozás! (Még csak jön?) Szükségünk van a magyar földre! … És amúgy sem akarunk a külföldiek cselédjei lenni, angol vagy héber nyelven hajbókolni! (Az ír fel sem ötlött a szerzőben.)”

Sok mór Gyurcsányt győz?

Kertész András


Forrás – gyor.fidelitas.hu

„…hogyan fogja elmondani az embereknek, hogy Gyurcsány alól csak úgy sikerült kirántani a szőnyeget, hogy közben az ország alól is kirántották?”

Nem ma van az a holnap

Gulyás András

”Orbán Viktor és csapata annyiféleképpen bizonyította már a pénzvilágnak, hogy mennyire irtózik a karvalytőkétől meg a bankvilágtól, meg a népnyúzó milliárdos bankároktól, akik a New York-Tel Aviv-London körül font hálóban gúzsba kötik kicsiny hazánkat, hogy nagyon is sok esély van rá, hogy néhány hónap múlva ne 300 Ft alatt legyen az euró, hanem nagyon is fölötte.”


"Fókuszban" a BKV

Kertész András


„Vagy esetleg az összes busznak, amelyik 1-jétől 3-áig közlekedhetett, de hétfőn már nem, egyetlen éjszaka alatt tört össze az indexburája, hasadt fel az üléshuzata, égett ki az utastérvilágítása?”

„Ma van az a holnap, amitől tegnap még úgy féltél...”

Kertész András

„…mitől kell félnünk a választások után? Attól tartok, hogy akkor már nem félni, hanem megijedni fogunk. Mondhatni: félő, hogy ijesztő lesz. S megint csak nem ideológiai alapon. Nem tudok szabadulni ugyanis attól a víziótól, hogy a Fidesz győzelmének pillanatában Magyarország pénzügyileg összeomlik.”

A köztársasági elnök újévi köszöntője…

Gulyás (Zénó) András

„Hát persze: egy majdani kormánynak, amely nem áll a gátlástalan ellenzék alpári szavaktól hemzsegő sértegetéseinek kereszttüzében, amely ellen nem folyik permanens keresztes hadjárat, nem tesz neki keresztbe, ahol csak tud, a Közt. Elnök, nem lehetetleníti el reformtörekvéseit az Alkotmánybíróság… sokkal könnyebb dolga lesz.”

Egy ötezer éves kultúra megfenyegetése

Illés Mátyás


Forrás: flickr.com/jef safi

„…a Mindenható ránk, sumér, etruszk, hun, szkíta, kelta rokonsággal bíró magyarokra bízta ezt a ’földi édenkertet’, a Kárpát-medencét, hogy óvják ’idegen, aljas, kapzsi népek özönétől’.”

Válság

Gulyás András

"A weimari folyamatok sem értek volna olyan 'dicső' véget, ha nincs egy világméretű hatalmas válság. De volt."

Nyilvános az egyetemi vezetők fizetése

Patai Ambrus

„Tehát immár nemcsak a köztulajdonban lévő gazdasági társaságok (BKV, MÁV) felső vezetőinek fizetése, jutalma, végkielégítése nyilvános, hanem az egyetemek, főiskolák vezetőié is.”