rss      tw      fb
Keres

 

Cserni Jánosról

Írások, elemzések a Galamusban:

 

Távoltartás

„A törvény nagyvonalú: nem szabályozza a kérdést. Minek is tenné? Mi értelme van az egésznek, hónapokkal a cselekmény, rosszabb esetben a temetés után?”

A huncut izom

Így viszont teljesen fölösleges drága választásokra költeni azt a kevéske közpénzt, amit a lakosság nem adócsaló kisebb hányada befizetett a közös kalapba, s amit a hozzáférők még nem loptak ki belőle.”

Megtévesztve

„…rögtön az elején meg kell jelölni, hogy már ítélettel kiszabott szabadságvesztés végrehajtása miatt körözik-e az illető személyt, vagy csak büntetőeljárás lefolytatása végett.”

Lényeges dolgok

„A több tízmilliós végkielégítéseket nem a buszvezetők kapták, s a szintén kétes, de nagy összegű kifizetésekkel járó tanácsadói szerződéseket sem velük kötötték.”

Gáz van


„Néhány hónapja felcsillant a remény: egy új gázszolgáltató alacsonyabb áron ajánlotta a gázt, anyám lecsapott rá, szerződött. A régi szolgáltató ekkor támadásba lendült.”

1461 nap

„Nem lehet véletlen, hogy a köztársaság elnöke december 5-én még azt mondta, sem a korrupciós helyzet, sem az adózás átláthatatlansága nem olyan szörnyű Magyarországon, hogy néhány külföldi állam nagykövetének elítélő nyilatkozatára szükség lett volna, majd alig egy hónap elteltével, újévi köszöntőjében már hangsúlyozta, hogy korrupcióban fuldoklik az ország. Óriási változás 25 nap alatt!”

Az egészséges lélek


„A média őrködik! Aludjatok polgárok!”

„A polgár persze azonnal színt vall, ha kell, ha nem, mert attól polgár, s a szerző még bevezetőjében elárulja, hogy az írásra valójában a halálfélelem vette rá, mert ha nem ragad tollat, a halál ragadja el őt. Meg a társadalmat. Így együtt. A halál nem válogat.”

Gyilkos elmék

„Magyarországon az elmúlt harminc évben mintegy ezer olyan kóros elmeállapotú személynek szűnt meg a kényszergyógykezelése, aki meggyilkolt vagy életveszélyesen megsebesített másokat.”

Hasszigor

„A rendelet az év december 22-én meg is született. Szigorú lett, csak épp kimaradt belőle, hogy küszöbre szarni nem lehet.”