rss      tw      fb
Keres

 

Cikkek, honlapok, könyvek, filmek, mondatok, gondolatok...

 

Egyházfórum: Világ-nézet V.


„…az effélék hogyan térhettek vissza normál emberként, esténkén a családjuk, szeretteik körébe? A mindennapokba? És én hogyhogy nem tudom mindezeket elhessenteni az agyamból?” (Részlet Fekete János írásából)

Egyházfórum: Világ-nézet IV.


„Az időpont megállapítását maga a Központ végezte, majd közölte az iskolákkal, valamint az óvodákkal, és vélelmezhetően az egyházakkal.” (Részlet Jakab Attila írásából)

Egyházfórum: Világ-nézet III.


„A Holokauszt nem kultúránk véletlen és előre kiszámíthatatlan balesete volt. Ki akartuk irtani a Bűnbakot, mert a léte kényelmetlen volt számunkra.” (Részlet Balogh Judit írásából)

Egyházfórum: Világ-nézet II.


„Miért mérvadóbb az egyháznak a formálisan még hozzá tartozók magasabb száma, mint azon millióké, akik már nem ’érzik’ magukat az egyházhoz tartozónak?” (Részlet Wildmann János írásából)

Egyházfórum: Világ-nézet


„Bármily lelkesítő a nemzeti érzület, ’eszme’, nem lehet politikai közösség normatív alapja.” (Részlet Himfy József írásából.)

Bartók Új Sorozat


Bartók Béla születésének 125. évfordulóján, 2006-ban indult útjára a Bartók Új Sorozat, mely harmincegy CD-n mutatja be a zeneszerző teljes életművét.