rss      tw      fb
Keres

Horvát politikusok megköszönték az uniós csatlakozáshoz nyújtott magyar segítséget

A  horvát miniszterelnök, a köztársasági elnök és a törvényhozás elnöke is köszönetét fejezte ki csütörtökön Magyarországnak azért a jelentős segítségért, amelyet Horvátországnak nyújtott a nap folyamán hivatalosan is lezárt uniós csatlakozási tárgyalások során.

Tétényi Éva közleménye: A Fidesz egyetlen célja a független polgármester menesztése

A Fidesz-frakció két hete visszautasította Tétényi Éva kiegyezési javaslatát, amelynek megbeszélésére nyílt fórumon lett volna lehetőségük. Majd frakcióvezetőjük írásban jelezte, hogy zárt ajtók mögött sem kívánnak tárgyalni Esztergom jövőjéről. A fideszesek a most szerda esti kabinetülésen sem jelentek meg, ahol az általuk állandóan hangoztatott együttműködésről esett volna szó. Ebből egyértelműen az következik, hogy ahogy eddig sem, úgy ezután sem hajlandók együtt dolgozni a város 2/3-os többséggel megválasztott független polgármesterével.

Az adósságrendezésről kezdődött zárt ülés Esztergomban

Az ülésen, amely az este hat órára tervezetthez képest egyórás késéssel kezdődött meg, a Fidesz-frakció is megjelent, kivéve Meggyes Tamás volt polgármestert, önkormányzati képviselőt. Az ülést egyetlen napirendi ponttal, az adósságrendezési eljárás elfogadására hívta össze Tétényi Éva független polgármester - mondta el Váczy István.

Magyarországra érkezett a czestochowai Fekete Madonna hiteles másolata

Magyarországra érkezett a czestochowai Fekete Madonna hiteles másolata. A kegyképet, amely a pálosok adománya, a kormány nevében Hoffmann Rózsa (KDNP) oktatási államtitkár fogadta a zsúfolásig telt Szent István-bazilikában csütörtök este.

Sztrájk- és tüntetéssorozatra készül mintegy 50 szakszervezet

Akcióegység alakult csütörtökön hat konföderáció mintegy ötven szakszervezete részvételével; az érdekképviseletek megállapodtak abban, hogy szeptember 29-től különféle akciókat, valamint sztrájk- és demonstrációsorozatot indítanak, ha a kormány nem egyeztet velük a munka világát érintő változtatásokról.

A szabadság napjára és Antall Józsefre emlékeztek a Somló-hegyen

Húsz évvel ezelőtt ezen a napon ünnepelte itt, a Somló-hegyen Antall József miniszterelnök a szovjet megszállás megszűnését, Magyarország visszanyert szabadságát - emlékeztetett beszédében Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese.

OECD: Magyarország az átlagnál kevesebbet fordít egészségügyre

A nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint Magyarországon az OECD-átlagnál kevesebb forrás jut az egészségügyre, és kevesebb az orvos és az ápoló is, gyógyszerekre viszont az ágazatra fordított kiadások arányában Magyarország költ a legtöbbet a 34 országot tömörítő szervezet tagjai közül.

Szócska Miklós: sikerágazat az orvosképzés

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerint az orvosképzés sikerágazatnak számít Magyarországon. Jelenleg az összes orvosi egyetemen többségben vannak a külföldi hallgatók, hiszen az itt végzők külföldön is piacképesek.

A Jobbik új somogyi elnöksége erősíteni akarja a pártot a megyében

Erősíteni akarja a pártot a megyében a Jobbik Magyarországért Mozgalom somogyi választmányának újonnan megválasztott elnöksége - mondta Kesztyűs Attila, a választmány megyei elnöke csütörtökön bemutatkozó sajtótájékoztatón Kaposváron.

Öt százalék feletti tulajdonos az Egisben

A Tradewinds Global Investors, LLC 580.494 darab részvény birtokosaként 7,456 százalékos befolyással rendelkezik az Egis Gyógyszergyár Nyrt.-ben - jelentette be csütörtökön a BÉT honlapján az Egis.

Iszapömlés - Nem ért véget a katasztrófavédelem munkája a térségben

A veszélyhelyzet vége nem jelenti azt, hogy a katasztrófavédelem munkája befejeződött a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa térségében, az érintett településeken még tart a munka - közölte az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ (UKKK) parancsnoka csütörtökön az MTI-vel.

Pénz hiányában is megnyitják a balatoni bűnmegelőzési központot

Hétfőn nyílik meg Siófokon a Dél-balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ, amely augusztus 21-ig, összesen 150 középiskolás diák részvételével segíti a rendőrség munkáját, Siófok mellett Balatonföldvár, Zamárdi és Balatonlelle közreműködésével.

MÁV: péntektől megszűnik az 55 év felettiek utazási kedvezménye

Az eddig elővételben megváltott, kedvezményes menetjegyek az érvényességen belüli utazásra még felhasználhatók, míg az érvényesség megjelölése nélkül megvásárolt, kedvezményes árú menetjegyek a pénztárakban kezelési költség nélkül visszaválthatók, vagy a vonaton pótdíj felszámítása nélkül teljesárú menetjegyre kiegészíthetők.

Kétmilliárd forinttal segíti a térségfejlesztést az atomerőmű új alapítványa 2014-ig

A Paksi Atomerőmű Zrt. 2014-ig összesen kétmilliárd forintot juttat az általa alapított Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnak, a forrás felhasználását szolgáló pályázati rendszer alapjait csütörtökön nyilvános ülésén határozta meg a szervezet kuratóriuma.

KIM: számos tévedést tartalmaz a Human Rights Watch közleménye

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet múlt heti közleménye számos ténybeli tévedést és félreértést tartalmaz Magyarország új alaptörvényével kapcsolatban - olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium csütörtöki közleményében.

Napokon belül a kormány elé kerül a Nemzeti Energiastratégia

Napokon belül a kormány elé kerül a 2030-ig szóló Nemzeti Energiastratégia - jelentette be Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára az Ország Szíve Klaszter székesfehérvári taggyűlésén.

A szakszervezetek és az MTVA vitája a leépítésről

A Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa (KÖZSZAT) szerint a közmédiumok működését súlyosan veszélyezteti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA) bejelentett csoportos létszámleépítés. Az MTVA ugyanakkor azt közölte: a kompenzációról szóló megállapodást a munkáltató és a munkavállalók érdekképviselete szerdán aláírta, ami azt bizonyítja, hogy az alap igenis együtt tud működni munkavállalóival.

Amerikai szenátusi határozati javaslat a Tom Lantos Intézet kapcsán

A Tom Lantos Intézet felavatása alkalmából határozati javaslatot terjesztett elő csütörtökön az amerikai szenátusban John Kerry demokrata párti és Richard Lugar republikánus szenátor.

Erősödött csütörtökön a forint

Erősödött csütörtökön a forint a bankközi devizapiacon, reggel 265 forint körül nyitott, és bár napközben 266 forint fölé is kúszott, délután 4 órakor újra 265 forint körül jegyezték. Az euró szerdán délután 267,50 forinton állt.

Változik a számvevőszékről szóló törvény

Az új törvény is rögzíti, hogy az ÁSZ az Országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve, amely a parlamentnek alárendelve látja el feladatát. A jogszabály kimondja, hogy a számvevőszék ellenőrzési tevékenysége során minden más szervezettől független, általános hatáskörrel végzi a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal való felelős gazdálkodás ellenőrzését.

Péntektől csökken a diákhitel kamata

A diákhitel kamatának mértéke fél százalékponttal csökken július 1-én, így minden eddiginél alacsonyabb szintre, 8 százalékra mérséklődik; a hitelkonstrukcióban felvehető összegek továbbra is változatlanok.