rss      tw      fb
Keres

Vendégszerzőink írásai

A magyar szellem

Bauer Tamás


Struggle – flickr/Roy’sWorld

„Ez a fordulat megmagyarázza, hogy miért érzi magát állandóan csatamezőn: a maga hatalmi harcát nagyítja fel a nemzet, az egész magyar társadalom közös harcává a túlélésért.”

Nemzeti drogstratégia

Endrődi Gábor


A drunk vision – flickr/unit

„Itt évi ötven liter pálinka is kevés lesz, ha néhány év múlva az átlagembernek is feldereng, mire is szavazott a fülkeforradalom mámoros napjaiban.”

Kitekintés a romhalmaz alól

Bauer Péter


Window on the ruins – flickr/Photopoco

„Bár nem egyszer hivatkoznak a kormányzati ’örökségre’, ehhez a 400+600 milliárdhoz az örökségnek semmi köze.”

Déjà vu

Endrődi Gábor


Déjà vu – flickr_/funk64

„Drága, idősödő honfitársaim a Magyar Kommunista Munkáspártban és környékén! Ne veszítsétek el a reményt ott a statisztikai hibahatár alatt! Rákosi elvtárs él, jól van, dolgozik. Csak most más pártszékházba jár.”

Aggályos elemek

Lázár András


violence – flickr/eyelash_divided

Ezek a szövegek vitathatatlanul Magyarország alkotmányos rendjének megdöntésére és az országhatárok erőszakos megváltoztatására buzdító agresszív, militáns felhívások. És nem valamiféle partikuláris tengerentúli szlengben, hanem ékes magyar nyelven.”

Mit tegyünk nyugdíj-ügyben?

Bauer Tamás


liquid experiment – flickr/neilbetter

„…a pénztártagoknak nemcsak saját önérdeküket követve, de merő hazafiságból is a magánpénztárakban indokolt maradni. Ezzel a döntésükkel fékezhetik az Orbán-féle felelőtlenség következményeit.”

Francia kapcsolat

Lángh Júlia


Europe and Africa at Night

„A hírre, ahogyan a Fidesz vezére és szolgái a külföldi bírálatokat lesöpörték, többeknek Laurent Gbagbo jutott eszébe…”

„Nyaltam. Szar ember vagyok”*

Bauer Tamás


Changing Reality – flickr/Alicia

„Én nem nevezném őt kollaboránsnak, legfeljebb annyit mondanék, hogy – mint oly gyakran – nem sokat ért meg abból, amiről ír.”

Ma egyéves a Galamus-csoport


Lángh Júlia: El innen! Tényleg? – avagy: Fizessünk elő a Galamusra!
Mihancsik Zsófia: Vallomások és helyzetek

A külügyminiszter tévedése

Endrődi Gábor


Risk City – flickr/Gunnar Valdimar

„…a hitelminősítő nem azt fogja mondani, hogy ez a polgári jog lábbal tiprása, hanem azt, hogy igen, ilyenről már olvasott Szovjet-Oroszország gazdaságtörténetében, és a művelet nincs minden rizikó híján.”

Basta

Hanák András


The Constitution Cow

„Hihetetlenül pancser jogszabályalkotás. Amit a titkos tanács a lefüggönyzött szobájában alkot, oda a napfény sugara be nem hatol.”