rss      tw      fb
Keres

Vendégszerzőink írásai

Muszáj megszólalnom

„…kétségbeesésem azon a bizonyos szombat estén, január 4-én érte el a csúcspontját, amikor egyes balliberális értelmiségiek meggyőzték Bajnai Gordont, hogy vissza kell lépnie a nagyobb párt kisebb embere javára.”

Jaj a legyőzöttnek!

„Orbán Viktor mögött áll Magyarország legnagyobb, legfanatikusabb vallási közössége, amelynek tagjai a Főpap-Vezér szemével látják a világot, és az új hit, az Orbán-doktrína új naptára szerint pergetik a napokat.”

A maffiaállam gazdaságpolitikája – II. rész

„A társadalmi-gazdasági következmények beláthatatlanok. Ami bizonyos, az a növekvő feszültség és elkeseredés, valamint a reménytelenség robbanással fenyegető elegye.”

Erős kézzel – kinyújtott karral

„…még hosszú ideig akkor is így búcsúzunk: ’a jövő évben Jeruzsálemben’, amikor e mai kor emlékműve és minden egyéb emléke és műve csak egy múló rossz korszak mementója marad.”

Kettős mérceKettős mérce

„A bajok mindig onnan származnak, ha egy ország földrajzi értelemben magáénak érez és tekint egy olyan területet, amely se nyelvi, se kulturális értelemben nem tartozik hozzá.”

A maffiaállam gazdaságpolitikája – I. rész

„…arcátlan provokációval és gőgös önteltséggel ’szellemi innovációnak, kreatív, modern megközelítésnek’ titulálták az abszurd unortodox módszereket.”

A hét interjúja

„A magyar tévénézők elszoktak a politikusokat megizzasztó riporterektől. De… csak nem jutunk olyan mélyre, hogy ha egy riporter teszi a dolgát, és egyet nem értésének makacsul, néha keményen hangot is ad, ezért a fejét vegyük!”

Kordonbontás

„És íme, egyszerre dőlt le az Orbán-rezsim horthyszellemvédő kerítésének többrészes sora, óvatosan hátráltunk, vigyáztunk egymásra, ahogy dőltek az állványok, dőlt meg a jelképes védőbástya.”

Rogán és Wulff

„Orbán a győzelmi dobogóra nemhogy Rogán Antalt, hanem Cilikét, a ’louisvuittonos’, negyedmilliós-táskás feleséget is kiállította maga mellé, ’juszt is!” alapon… Tesz rá, ki mit állít a bizalmi embereiről… (Látják a sast és Gábrielt? Na az is, „juszt is!”)”

Rejtőzködők

„Kiderült, hogy a rejtőzködők nem rejtőzködnek, hanem köpnek az egészre.”

Ne fanyalogjatok!Ne fanyalogjatok!

„…ha mindezt jól látjátok és nem akarjátok a folytatását, akkor ne fanyalogjatok, ne habozzatok, április 6-án menjetek el szavazni, és feltétlenül vigyetek magatokkal még egy vagy több embert!”

A Fidesz négyéves országlása: Orbán és a totális állam

„Ha a ma még hellyel-közzel őt kordában tartó uniós pénzek helyett (bármi áron) más forrásokhoz jut a Fidesz-rezsim, főleg egy újabb kétharmados ’felhatalmazásnak’ nevezett csalás után, akkor megállíthatja valami a totális állam kiépítését? Gondoljátok meg, proletárok.”

A franciaországi változásokhoz

„… az ország első kormányfője, aki nem franciának született… lángoló hazafi, honfitársaitól csak abban különbözik, hogy folyékonyan beszél katalánul is. Emellett művelt értelmiségi, akit a politika mestersége korán megigézett.”

A gyerek mindenek felett álló érdeke!?

„Éhesen nem lehet tanulni, így a szegény gyerekek sokkoló módon sodródnak ki az iskolából. A köznevelés rendszerében az évismétlők száma megnőtt, emelkedett azoknak a gyerekeknek a száma, akik tizenöt-tizenhét éves korukban nem tanulnak tovább és nem is dolgoznak.”

A Fidesz négyéves országlása: történelmi távlatban

„Nyolc év féktelen ellenzéki populizmusa után Orbán rideg elitista kurzust vezetett be. 2010 előtt ezt szajkózta: ’senkit se hagyunk az út szélén’. Az érintettek akkor még nem tudták, hogy ez azt jelenti majd: az árokba lökünk benneteket.”

Etikai történet

„…ha egy szakmai diskurzus lezárult, méghozzá korrekt módon, akkor majd egy héttel később miért közöl valaki egy olyan írást, amely egy történetnek csak a fele, de nem az egésze?”

Magyar gazdaság: fellendülés vagy leszakadás?

„Az adócsökkentés a gazdaság növekedésére, a belföldi kereslet alakulására tehát egyáltalán nem gyakorolt kedvező hatást. Ennek következtében a kormány nemcsak rövid-, hanem középtávon is folyamatos fiskális megszorításra kényszerül.”