rss      tw      fb
Keres

Vendégszerzőink írásai

Megvilágosodások

„The show most go on… épül a szobor a Szabadság téren, Kishantos már senki sem érdekel, az új, kényelmesebb parlamentben már megtörtént a nagy helyosztás, Mesterházy egyhangú szavazással frakcióvezető lett.”

Fájó gondolatok az Élet Menete után

„De miután megint megkaparintotta a kétharmadot, miért volt szüksége rá, hogy a választások után kialakítson egy jól koreografált kordonbontó-építő macska-egér játékot?”

A korona gyöngye

„Nemhogy választási program nem volt; nemhogy viták nem voltak; most azt hallom, hogy Orbán Viktor, másodszor ismétlő kormányfőként, nem óhajt kormányprogramot terjeszteni az ország háza elé.”

Fehér zászló

„Az ATV-nek igaza volt, amikor mindeddig nem engedte be műsoraiba a Jobbikot, ezzel az európai demokráciák normáit követte.”

Ördögi csapda

„Bármilyen fontos az emlékezetpolitika, nem hiszem, hogy fontosabb, mint a gyermekéhezés vagy a növekvő mélyszegénység.”

Navracsics túllép

„…túllépett egy megemlékezési ünnepen elvárható tapintaton, messze maga mögött hagyta az igazságot, amikor a holokamuzókat a közjót és a nemzet boldogulását kereső embereknek nevezte.”

Nemzeti lista

„…bejelentkeztek Magyarországon, mert ez a feltétele annak, hogy magyarországi párt EP-listáján elindulhassanak. Mert az uniós választásokon az indítható magyar párt listáján, aki itt él.”

Zavar

„Erről nem lehet vitatkozni. Amit ők hirdetnek, azt csak undorral elutasítani lehet. Ezt fejezi ki az európai demokraták gyakorlata: az újnácikkal, sőt az annál kevésbé veszedelmes szélsőjobbal sem ülünk le vitatkozni.”

Már nem

„A nyolcvanas években azt írták a nyugati újságírók: Kádár János szabad választáson is nyerne Magyarországon… A kádári hatalom mégsem volt szabadon választott kormányzat. 2014-től az orbáni sem az.”

Mezőnyfölény, gólzápor, béközép, szotyi

„…amikor az ingujját felgyűri, és könyékig a disznóvéres töltelékben tapicskolva tölti a kolbászt… pont úgy néz ki, mint ahogyan sok százezer magyar férfi szeret kinézni.”

A téboly kezdete

„…a személyi kultusz kibontakozása gyakorlatilag elkerülhetetlen. És ez, mondhatni, független Orbán Viktortól. Neki csupán jólesik. Erre elsősorban a körülötte levő alattvalókban, a rendszerből élő rendszerműködtetőkben van elemi kényszer.”

Nemzeti önrendelkezés, Krím félsziget és Aczél Endre

„…nincs kettős mérce a lényegi kérdésekben. A status quo megváltoztatásának nincs támogatottsága sehol: sem Gibraltárban, sem Falklandon, sem Erdélyben, sem Katalóniában, sem pedig a Krím félszigeten.”

Mihályi Péter esete a fogatlan polippal

„…épp a Keresztapa utolsó részéből tudjuk, hogy már a bankszektorra is ácsingózik. Ha pedig megszerzi az államot, akkor a választék végtelen, a hirdetési piactól kezdve az őrző-védő tevékenységen át az atomerőmű-építésig.”

A szolgaság választása

„Orbán Viktor pártja csakis egy súlyosan beteg társadalomban győzhetett az után a dúlás után, amelyet az utóbbi években véghezvitt.”

Talán fölösleges, mégis válasz Bartus Lászlónak

„Azt hittem, elsősorban azért jöttünk össze, hogy biztosítsuk Bajnai Gordont a támogatásunkról. Ám kiderült, néhányan csak arról akarták meggyőzni Bajnait, hogy vissza kell lépnie a nagyobb párt jelöltje javára.”

Nekem is muszáj

„Véleménye lehet, érdemes figyelni rá, de olyan direkt módon nem avatkozhat közéleti kérdésekbe, hogy egy miniszterelnök-jelöltet rábeszéljen a visszalépésre.”

Muszáj visszaszólalnom

„A sors fintora, hogy az… amerikai politikus, Hillary Clinton állított ki szüzességi bizonyítványt az Orbán-rendszernek, amikor azt mondta: demokrácia van mindaddig, amíg a hatalom törvényes úton leváltható.”