rss      tw      fb
Keres

Seres Mária: civil nyomásgyakorlásra van szükség a parlamentben

A beszélgetést Seres Mária azzal zárta, hogy nagyon számít a nők szavazatára, akiket arra kért, hogy ismerjék fel magukat benne. A Civil Mozgalom ugyanakkor azok szavazatát is várja, akiknek elege van a képmutatásból, illetve akiknek „könnybe lábad a szeme, amikor meghallják a Himnuszt.”

Révkomáromban koszorúzott Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás

"Nincs egy erős állam, mely fellépne az emberek jogfosztottsága ellen. Ez azt eredményezi, hogy egy állam, mely az európai birodalomépítésben gondolkodik, és nem nemzetállamban, nem tud kiállni az elszakított területeken élő testvéreinkért, és nem is akar" - mondta Morvai Krisztina a lakossági fórumra összegyűlt mintegy hetven ember előtt.

Szenteczky János: Németh Szilárd hazugságokkal kampányol

Németh Szilárd fideszes önkormányzati képviselő "valótlan állításokat hozott nyilvánosságra a Csepeli Vagyonkezelővel kapcsolatban" - olvasható Szenteczky Jánosnak, az MSZP csepeli szervezete elnökhelyettesének MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

Navracsics: Magyarország "az emberközi viszonyait tekintve rendkívül durva hely" – az MSZP-SZDSZ miatt

A szocialista és szabad demokrata kormányzás az elmúlt nyolc évben "összeugrasztott minden társadalmi csoportot a másikkal" - fogalmazott az ellenzéki politikus, megjegyezve: "az oszd meg és uralkodj ősi parancsa alapján úgy gondolta, hogy a saját hatalmát úgy tudja leginkább biztosítani, ha mindenki konfliktusban áll mindenkivel".

A The Jerusalem Post szerint köveket dobáltak be egy budapesti lakásba

A The Jerusalem Post című izraeli lap szerdai száma szerint kedd éjjel ismeretlen tettesek köveket dobáltak be az ablakokon át egy Dohány utcai lakásba, ahol egy rabbi nagy társaságban ünnepelte a zsidó húsvétot.

Körözött magyarokat tartóztattak le Argentínában

A rendőrség az Interpol budapesti részlegén kiadott körözés alapján fogott el egy férfit és egy nőt, akit csalással és okirat-hamisítással gyanúsítanak. Még hétfőn, az északi, Paraguayjal és Brazíliával határos Misiones tartomány San Ignacio nevű helységében kerültek kézre, ahol már nyolc hónapja laktak.

Újabb fordulat Mohács polgármestere és a haragosa közötti vitában

Három ügyben a mohácsi önkormányzat, illetve dolgozói javára döntött nemrégiben a bíróság Szekó József (Fidesz) polgármester régi haragosával, Németh Imrével szemben - derül ki a mohácsi városháza közleményéből, amelyet az önkormányzat szerdán juttatott el az MTI-hez.

XVIII. kerületi MSZP: a közbeszerzések megfeleltek a törvényeknek

A XVIII. kerületi intézményfejlesztésekre kiírt közbeszerzések mindig törvényesek voltak; tavaly mintegy 405 millió forint értékben - reagált Kőrös Péter, a XVIII. kerületi MSZP-frakció vezetője Lévai István Zoltán fideszes képviselő felvetéseire.

Molnár Csaba: nincs szégyenkezni valója a baloldalnak

2001 óta jelentősen növekedett a nyugdíjak és a bérek vásárlóértéke, s bár a Fidesz szerint romokban hever az ország, több száz kilométernyi autópálya épült, 500 ezerrel több új autó jár az utakon, és egymillióan költözhettek új lakásba - mondta a kancellária miniszter a Korona Szálló dísztermében tartott választási fórumon, mintegy százötven fős, főleg nyugdíjasokból álló hallgatósága előtt.

LMP: vitában is vállalják programjukat az esélyes pártok!

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) országos listavezetője szerint mostanra eldőlt, négy párt esélyes arra, hogy képviselőket delegáljon a parlamentbe, s ezeknek a pártoknak mostantól a nyilvánosság előtt is vállalniuk kell programjukat, ütköztetniük kell elképzeléseiket.

Medián: a többség a középrétegek felé terelné a támogatásokat

A Medián felmérése szerint az emberek többsége elvenné a gyerekek után járó állami támogatást a segélyből élő, gyerekeit továbbtaníttatni nem tudó, vagy nem akaró szülőktől.

Kósa Lajos büntetőfeljelentést tesz a róla szóló videó kapcsán

Büntetőfeljelentést tesz Kósa Lajos annak kapcsán, hogy egy interneten közzétett felvételen egy férfi vesztegetéssel vádolja őt és Debrecen vagyonkezelő cégét. A Fidesz alelnöke, a cívis város polgármestere szerdán a debreceni városházán újságírók előtt írta alá a feljelentést.

Szabó Vilmos: a Fidesz nem tekinti nemzeti ügynek a külpolitikát

A Külügyminisztérium államtitkára szerint az ellenzéki párt programjában Orbán Viktortól csak néhány hevenyészett mondat szerepel a külpolitikáról. Mint mondta, a Fidesz nemzeti ügyek programjában említett, a nyugattal történő új szövetségkötés kitétele értelmezhetetlen. Ugyanis a program nem fejti ki, hogy pontosan milyen új szövetségkötésre gondol a párt, hiszen Magyarország tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak is.

Munkástanácsok: rosszabb lett a munkavállalók helyzete

Egyre rosszabb lett az utóbbi évek során a magyar munkavállalók általános helyzete; alacsony munkabérekért dolgoznak hosszabb munkaidőben, és fenyegeti őket a munkanélkülivé válás - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke sajtótájékoztatón szerdán Veszprémben.

A tanácsvezető bíró szerint a Zuschlag-csoport bűnszervezetben követte el a bűncselekményeket

A Zuschlag-csoport tevékenysége bűnszervezetben elkövetett cselekménynek minősül, mert annak minden kritériuma megvalósult - mondta ki az első fokú ítélet jogi indokolásában a tanácsvezető bíró. Fodor Endre a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai ítélethirdetésén azt is kijelentette, hogy "a Zuschlag-csoport egy fehérgalléros bűnszervezet".

Sztrájkkal válaszolnak a pilóták a ksz felmondására

Valószínűleg áprilisban sztrájkba lépnek a Malév pilótái, miután a munkáltató szerdán felmondta a hatályos kollektív szerződést a társaság szerkezetátalakítására hivatkozva.

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi Szakolyban

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi a testületi ülés után Szakolyban, az ügyben a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást.

Hoffmann Rózsa (KDNP) szerint vissza kell adni a tanárok tekintélyét

A következő kormányzatnak olyan oktatáspolitikát kell folytatnia, amely képes visszaadni a tanárok, tanítók társadalmi tekintélyét, önbecsülését, és anyagilag is olyan helyzetbe hozza őket, hogy ne kelljen nap mint nap kenyérgodokkal megküzdeniük - hangoztatta szerdán Hoffmann Rózsa, a KDNP oktatáspolitikusa.
'Beleültették az állampolgárok fejébe, hogy azért lett ilyen a magyar iskola, mert "elbutultak a pedagógusok"'

Cigány származású diákokat támogat a nógrádi rendőrség

Két cigány származású középiskolás diák nyert ösztöndíjat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság idei pályázatán - mondta a testület szóvivője az MTI-nek szerdán.

Századvég: Orbán Viktor megítélése a legkedvezőbb

A választók Orbán Viktort, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét ítélik meg a legkedvezőbben, és Bokros Lajost elutasítottsága a legmagasabb. A miniszterelnöki alkalmasság szempontjából meghatározónak gondolt politikusi jellemvonások terén pedig még inkább megmutatkozik Orbán Viktor fölénye.

Malév - Felmondta a kollektív szerződést a munkaadó

A ksz felmondása és az új megkötésére vonatkozó tárgyalások megkezdése is részét képezi a társaság készülő szerkezetátalakítási tervének, amely alapján a tulajdonosok és a menedzsment is a társaság gazdasági stabilitását kívánja megteremteni.

Euromoney: nagyot javult a magyar országkockázati helyezés

Meredeken javult Magyarország helyezése a londoni Euromoney gazdasági folyóirat által összeállított legújabb globális országkockázati rangsorban, amelyben ugyanakkor a súlyos államháztartási és adóssággondokkal küszködő fejlett ipari gazdaságok - köztük az Egyesült Államok és Görögország - lejjebb csúsztak.

Megalakult a Lomnici-féle Emberi Méltóság Tanácsa

Megalakult az Emberi Méltóság Tanácsa szerdán Budapesten, a szervezet célja az alapító okirat szerint az emberi jogok és az emberi méltóság védelme - közölte Lomnici Zoltán, a testület megválasztott elnöke, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke az MTI-vel.