rss      tw      fb
Keres

 

Mihancsik Zsófiáról

Írások, elemzések a Galamusban:

Lásd még a Napi apróban

 

Válasz Sándor Zsuzsának

„…mivel nem kötelességteljesítő gépezet vagyok, nem tudok mit kezdeni azzal sem, hogy szerinted a betűvető értelmiségnek akkor is ’kell’ dolgoznia, ha kilátástalan a munkája.”

Egy ember Európából

„…szinte extázisban lépett fel a békemenetes, óriási Szűz Mária-portréval díszített nemzeti zászlókat lengető magyarok színe előtt, hogy arra biztassa őket, szavazzák meg Orbán Viktornak ’azt a parlamenti többséget, amelyre szüksége van’.”

Zuschlag

„Az viszont kár, hogy a szocialista pártot az elmúlt négy évben csak konszolidálni sikerült, látványosan megújítani, egyben látványosan eltépni a korrupt múlthoz fűződő kötelékeket nem. Mert akkor Zuschlag meg a Századvég, meg a Fidesz most akár a feje tetejére is állhatna.”

Scheppele, Galamus, Magyar Nemzet

„Tudom persze, hogy egyre kevesebben működünk így ebben az államközpontú, szabadságelvonó, mimikrire és félelmekre építő rendszerben. Azt is tudom, hogy a fideszes propagandisták ezt már végképp nem tudják követni. De jólesett leírni.”

Már megint a civil-baj

„Ez olyan fejlemény Orbán háborús Magyarországán, amely minden további vitát egy csapásra értelmetlenné tesz a magyar energiapolitikáról, hosszú évtizedekre... és ebben a helyzetben nem az a fontos, hogy az atomenergia-ellenesek megőrizzék a maguk szűziesen forradalmi profilját.”

Meghalt Jancsó Miklós

„Nyilvánosan nem tehetek többet, mint hogy Jancsó Miklós tiszteletére és emlékére közreadom ezt a beszélgetést. Jancsó hangját. És az utolsó mondatát: ’Mi mindig itt maradunk’.”

A jobboldali „szellemi elit” mumusa

„…a jeles aláírók azon sem gondolkoztak el, hogy ők maguk… milyen szerepet játszottak abban, hogy Gyurcsány fejéért cserébe a pártjuk feláldozta az egész országot. Akkor még ellenzékből tették azt, amit ma kormányon tesznek, ma már persze Orbán üdvéért.”

„Gyurcsány listája”

„Őrület, hogy még mindig nem tanulták meg: a legkomolyabban gyanakodni kell minden olyan információnál, amelyet ettől a bagázstól hallanak először. Pedig ezt már Viviane Reding is tudja.”

Ez így reménytelen

„Kizárt ugyanis, hogy én Mesterházyra és az MSZP-jére akarjam bízni a politikai intézését és az ország jövőjét. Bajnai Gordon sokáig garanciát jelentett számomra az MSZP parlamenti és kormányzati kontrolljaként is… ma már nem. A DK-ban viszont… még mindig bízom.”