rss      tw      fb
Keres

 

Mihancsik Zsófiáról

Írások, elemzések a Galamusban:

Lásd még a Napi apróban

 

Céltudatos játékok a tűzzel


Anger – flickr/Nocturnales

„Akarja-e a Fidesz-kormány megdöntését erőszakos úton, amikor kiképzett és felfegyverzett rendőr áll szemben kiképzett és felfegyverzett rendőrrel (vagy az Orbán-féle jól fizetett elitalakulattal) a budapesti utcákon…”

Egy újállamalapító vallomásai


Mind Control (Kelvingrove Museum, Glasgow) – flickr/drinksmachine

„És mi a legegyszerűbb módszer, ha selejtes generációkat akarunk kiiktatni a nemzet történelméből? Az, ha az egyéntől és az egyéni történetekből összeálló csoport- és társadalmi emlékezettől is elvesszük a megnevezés, a néven nevezés lehetőségét.”

Megszólalt a bírói kar


Agony int he Garden (Andrea Mantegna – kb. 1460)
nationalgallery.org.uk

„…nemcsak a közlemény előtörténete tanulságos, hanem a mondatai és az attitűdje is iránymutató. Mindazoknak az intézményeknek és szakmai csoportoknak, amelyek még csak – képletesen – a Révész Máriusz-féle nyilatkozatnál tartanak.”

Célkeresztek


Charrette d’infamie (Narbonne) – flickr/La case photo de Got

„…gondolkozásában, szavaiban és tetteiben gyilkos, szégyellnivaló, aljas indulatokkal teli országgá váltunk. Azzá tettek minket azok, akik csak a nemzetet tisztelik, az embert nem.”

Kit véd Paul Hefty?


Misinterpretations – flickr/gydnew

„Úgy ugyanis nehéz vitatkozni, hogy a mi magyar tapasztalatainkat a saját német tapasztalataihoz méri…”

Két kérdés


Weakness and strength – flickr/rocketjim54

„Orbán vezetésével némán gyalogol bele a chávezi rendszerbe. Nem mutat erőt az erővel szemben. Mert nincs ereje vagy mert nem is érzi, hogy szüksége lenne rá, nem tudom.”

Mi, épeszű polgárok


Devastation of the Past
United Nations Headquarters, NY

„Csináljanak és beszéljenek a jobboldali pártok, illetve pártos híveik és kiszolgálóik, amit akarnak, mérjenek csak nyugodtan mai magatartásokat a múlton, rólunk ennek le kell peregnie!”

Baj van azzal a joggal…


2006. szeptember 18. – exhomar.blogspot.com

„…amely csak a Kossuth téri időmúlatáshoz használt vasgolyókat, a táplálkozáshoz nélkülözhetetlen késeket, a tábortűzgyújtáshoz használt benzint és nyilván a szomszéd sátor enyveskezű lakója elől zokniba rejtett brikettet lát…”

Még egyszer a magyar katona haláláról

Jakab Géza levele,
Mihancsik Zsófia válasza


„Egy katona, egy hivatásos gyilkos többet akart keresni, és elment kalandozni egyet, afféle idegenlégiósként.”
                                    * * *
„Kikérem magamnak, hogy hivatásos gyilkosnak, gyilkosjelölt kalandornak nevezze a katonát, akár itthon teljesít szolgálatot, akár külföldön.”

Magyar módi: zsidózás, karikás ostor, seggbedugás


Brutality – flickr/TheoJunior

„Elolvasták a Hetek újságíróinak beszámolójából mindazt, amit én, majd úgy döntöttek, hogy a Váci Rendőrkapitányság ’személyi szabadság megsértése’ miatt nyomozzon. Hogy mindez zsidóellenes uszító mondatok környezetében és kíséretében történt, az a hatóságot nem zavarja.”