rss      tw      fb
Keres

 

Lánczos Veráról

Írások, elemzések:

 

A közeg

„Csoda-e ezek után, hogy kizárólag simongáborozás folyik a csapokból is, hogy az ország csak egy fát lásson, de a fától az erdőt már ne, azaz, hogy néven nevezzük: a rendszerszerű lopást lehetővé tevő önkényuralmi rendszert, azt ne.”

A CÖF bohóca az állampolgárokat röhögi ki

„A megegyezés teljesítményének leszólása tehát – sajnálattal mondom, de – azt jelenti, hogy a sokat aprított politikusok momentán jobban vizsgáztak demokratikus politikai kultúrából, mint a kívülről bekiabálók.”

Vircsaft a Marx-szoborral

„…egy nagyon is bolsevista logika jegyében… gondolják természetesnek, hogy dönthetnek ideológiai meggyőződésről vagy ízlésbeli kérdésekben… és az egyetemi autonómiát sem tisztelve beleszólhatnak, milyen szobor álljon az intézmény területén.”

Ez a korszakváltás

„Bebizonyították, hogy ez valóban közös bennük: ők elsősorban demokratikus pártok, és csak azt követően baloldaliak vagy liberálisok, zöldek, ún. rendszerkritikusok vagy konzervatívok.”

Hont András már csak tudja!

„…aki lenyomott, lealázott, agyonvert, hogy mer nem elpusztulni!... Itt a vereség nem egyszerűen következmény, hanem szégyen. Akivel ez megtörténhet az lealázandó, az stigmát visel. Ezek errefelé a kulturális bevésődések.”

Az ásotthalmi választás tanulságai

„Ceglédi amoralitással vádolja éppen a DK-t, a DK retorikáját állítja be… elvakult és indulati alapú politikának, aminek a következménye a ’bármit lehet’. Arról szónokol, hogy… ez emeli odáig az ingerküszöböt, hogy még Toroczkai László is befér alá.”

„Egyszerű földi halandóknak” ajánlva

„Komolyan úgy gondolja a szerző… hogy egy a tudásalapú társadalmat preferáló, az egyéni szabadságot kibontakoztatni akaró, a piaci versenyt támogató, az állam és az egyház következetes szétválasztását hirdető program a mai Magyarországon provokatív és megbotránkoztató?”

Serleg-beszéd

„…a politika világa az átlagpolgár számára már megint átláthatatlan, joggal érezheti úgy, hogy az állam nem érte, hanem ellene van; ki van szolgáltatva hektikus és általa nem befolyásolható változásoknak, politikai önkénynek.”

Álszentség és a manipuláció

„Kiböki a szemünket a hiány, hogy miközben a videó közreműködői mind megvannak, még mindig nincs semmi nyomozati eredmény arra nézve, hogy ki volt a megrendelő. Minél később derül ki azonban, annál tovább lehet ebből az ügyből politikai hasznot húzni.”

Ki az áruló?

„A Bajnaival való kiegyezés biztosítja korábban elvesztett szavazóinak visszaszerzését és a miniszterelnöki szék megszerzését Mesterházy számára… Az MSZP azt ismerte fel, hogy az Együtt így nem jelent valódi konkurenciát, de szimulálható vele az összefogás.”

Egyezzenek meg demokraták módjára!

„Pimasz és cinikus gondolkodásmód, hogy a következetes kiállást az összefogás mellett most azzal fordítják visszájára, hogy aki ennyire összefogáspárti, az tűrje azt is, ha kijátsszák.”

Bajnai késésben

„A választó viszont tökéletesen érti, hogy ha nem tudnak kompromisszumot kötni, akkor győzni, egymás mellett kiállni, kormányozni sem fognak tudni együtt. A bizonytalan választó jobban fél a káosztól, mint az önkénytől, ezt tapasztaljuk minden nap.”

Magyarországon kell az a „sóhaj-élmény”

Interjú Kerék-Bárczy Szabolccsal – „Magyarország nem egy nyugat-európai ország helyzetében lesz 2014-ben, ahol… elég az egyes szakpolitikákban a jobbra törekedni… A kormányzás centrumában annak az erőfeszítésnek kell állnia, amely közjogi és gyakorlati értelemben helyreállítja a demokráciát.”

Az ellenzék és Gyurcsány

„Szanyi és Ungár lényegében… a ’Gyurcsány a hazug’ klisét porolják le. Az őszödi beszéd és a hazugság újabb összekapcsolását végzik el. Az elmúlt ciklus legnagyobb hazugságmítoszát élesztgetik újra, konkrétumok nélkül.”

A nagy dohányárudai szemforgatás

„Gátlástalan cinizmusról van szó egyfelől, taszító szemforgatásról másfelől… A fiatalkorúban egyvalami biztosan mély nyomot hagy majd, a képmutatás csimborasszója. Jó ürügy ez a szabályozás a szekírozásra is, a parancsolgatásra, rendőrhívogatásra, érezze csak mindenki, hol a helye.”

Vérlázító cinizmus


Forrás

„Sok-sok magyar állampolgár jól emlékezhet még a letűntnek vélt időkre, amikor az iskolában arról tanult, hogy a szocializmust építjük hatalmas eredményekkel, amit a gaz imperialisták nem akarnak elismerni. Nagyjából… ez a feeling kelhetett életre bennük, bennem is.”