rss      tw      fb
Keres

Nyugat-európai tőzsdék - Erősödés az év utolsó napján

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója előzetes adat szerint 0,38 százalékkal emelkedett, 1367,97 ponton fejezte be az évet, miután a néhány működő európai tőzsde is korán zárt szerdán. Az európai gyűjtőmutató 3,92 százalékkal jobb a tavaly év végi értékénél.

A Volkswagen termelése növekedésénél nagyobb ütemben bővítette alkalmazottai számát

Termelésének növekedésénél nagyobb ütemben növelte az idén foglalkoztatottainak számát a Volkswagen konszern, ezért romlott termelékenysége és nőtt a lemaradása a piacvezető Toyota mögött - idézi a dpa hírügynökség Ferdinand Dudenhöffer, a Duisburg-Essen Egyetem professzorának tanulmányát.

Tőzsde - Erős nyitás New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán, az év utolsó napján az amerikai tőzsdéken.

Merkel segítséget ígért a menekülteknek újévi beszédében

Németország segítségét ígérte a menekülteknek Angela Merkel kancellár újévi köszöntőjében, amelyet kivonatosan már előzetesen, szerdán ismertettek a német tömegtájékoztatási eszközök.

Ellopták Vilmos herceg és Katalin esküvői fáját

Ellopták Vilmos herceg és Katalin esküvői fáját, melyet Kamilla, Cornwall hercegnője ültetett a Tetbury-i Szűz Mária-templom kertjében, másfél kilométerre attól a háztól, ahol férjével, Károly herceggel él.

Az orosz gazdaság gyengélkedése kihat a volt Szovjetunió valamennyi tagállamára

Elmaradt megrendelések Örményországban, pánik a fehéroroszországi pénzváltókban, a tádzsikisztáni diaszpóra átutalásainak visszaesése - a rubel árfolyamzuhanása mély gazdasági válságot idézett elő Oroszországban csakúgy, mint a volt szovjet köztársaságokban - írta szerdai elemzésében az AFP francia hírügynökség.

A lengyel PKP Cargo megvásárolta a cseh AWT vasúti fuvarozót

A lengyel PKP Cargo vasúti logisztikai vállalat 103,2 millió euróért 80 százalékos tulajdonrészt vásárolt az Advanced World Transport BV cseh vasúti fuvarozóban - tudatta szerdán sajtóközleményben a varsói tőzsdén jegyzett PKP Cargo.

CDU-politikus: Görögországot már nem kell megmenteni

Görögország már elveszítette rendszerszintű jelentőségét az euróövezetben, ezért nem kell ismét megmenteni - jelentette ki Michael Fuchs, a CDU frakcióvezető-helyettese a Rheinische Post lapnak adott szerdai interjúban.

Ukrán válság - Véget ért a munkacsoport luhanszki tárgyalása, a résztvevők nem tájékoztattak

Véget ért Luhanszkban az önhatalmúlag kikiáltott „luhanszki népköztársaság", a kijevi rendvédelmi szervek és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőiből álló munkacsoport tárgyalása. A részvevők nem tájékoztatták az újságírókat sem a megbeszélés napirendjéről, sem az eredményéről - jelentette a luhanszki szakadárok „hivatalos” hírügynöksége, a Luhanszki Hírközpont (LIC).

Ebola - Felülvizsgálják a brit szűrési rendszert, nincs újabb beteg

Felülvizsgálják a brit egészségügyi hatóságok a nagy-britanniai repülőtereken nemrég bevezetett ebolaszűrési eljárást, miután szerdán kiderült, hogy az ebolafertőzéssel Londonban kezelt brit ápolónőt a betegség már jelentkező tünetei ellenére továbbengedték a londoni Heathrow repülőtéren.

Gazprombank részvényeket vásárolt az orosz kormány

Az orosz kormány 39,95 milliárd rubel (560 millió euró) értékben vásárolt elsőbbségi, szavazati joggal nem rendelkező Gazprombank részvényeket kedden abból a pénzből, amelyet a bank fizetett vissza a Nemzeti Vagyonalapba a korábban általa felvett alárendelt letétek ellenében - jelentette be szerdán a Gazprombank.

Putyin újévi üzenetet küldött számos vezetőnek a világban

Számos jelenlegi és volt külföldi állam- és kormányfőnek - közöttük Orbán Viktor miniszterelnöknek -, továbbá nemzetközi szervezetek vezetőinek küldött szerdán újévi üzenetet Vlagyimir Putyin orosz elnök.