rss      tw      fb
Keres

Bajnai Gordon: sorsfordító lehet 2014

Bajnai Gordon szerint sorsfordító lehet 2014 az ország életében, évtizedekre eldőlhet mindenki jövője jó vagy rossz irányba, éppen ezért az ország nem egy átlagos választás elé néz.

MSZP: a kormány továbbra sem hajlandó az élelmiszerárak csökkentésére

A kormány továbbra sem hajlandó cselekedni a családok megélhetési terheinek könnyítése érdekében, ezért az MSZP folytatja azt az aláírásgyűjtő kampányt, amelyet az élelmiszerárak csaknem húszszázalékos csökkentéséért kezdett - közölte a szocialista párt az MTI-vel.

VM: csippel azonosítják a lovakat

Főképpen elektronikus azonosítóval, csippel jelölik majd a lovakat és a lóféléket az egyedi azonosítást, nyilvántartást és nyomon követést szabályozó, a kormány által már elfogadott rendelet hatályba lépése után - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-t.

A Vasutas Szakszervezetek Szövetsége bérajánlást sürget a VKF-ben

A Mozdonyvezetők Szakszervezetét, a Vasutasok Szakszervezetét és a VDSZSZ Szolidaritást tömörítő Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) bérajánlás elfogadását sürgeti a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumban (VKF), ha ez nem jön létre, felszólítja a kormányt a köztulajdonban lévő vállalatokra vonatkozó bérajánlás megtételére - közölte a VASZ csütörtökön.

Olasz cég vette meg az Óvártej Zrt.-t

Egy olasz családi vállalkozás vásárolta fel a csődközelbe került, 850 millió forintos beszállítói tartozást felhalmozó Óvártej Zrt.-t - közölte a szerződés csütörtöki aláírása után a társaság eddigi elnöke az MTI-vel.

Hazaérkezett Afganisztánból a PRT

Hende Csaba honvédelmi miniszter vezetésével csütörtök délután hazaérkezett Afganisztánból a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának (PRT) utolsó, 13. váltása. Orbán Viktor miniszterelnök az egész ország nevében mondott köszönetet a magyar katonáknak a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Győrffy Balázst választották az új Nemzeti Agrárkamara elnökévé

Győrffy Balázst választották - titkos szavazással - a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (új Nemzeti Agrárkamara) országos elnökévé, az új köztestület országos alakuló küldöttgyűlésén csütörtökön Budapesten - jelentette be Balogh Zoltán, az új Nemzeti Agrárkamara etikai bizottságának tagja a küldöttgyűlés utáni sajtótájékoztatón.

A közösségi együttélést ismét szabályozzák Nagykanizsán

A közösségi együttélés szabályainak megsértését szankcionáló rendeletet alkotott csütörtökön Nagykanizsa közgyűlése, amely döntött a képviselői vagyonnyilatkozatok eddiginél nagyobb nyilvánosságáról is.

A Magyar Telekom tárgyal a lakossági energiaszolgáltatás feltételeiről

A Magyar Telekom egyeztetéseket folytat arról, hogy a rezsicsökkentés bevezetését követően milyen feltételekkel nyújthatna lakossági energiaszolgáltatást a továbbiakban - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel annak kapcsán, hogy a Napi Gazdaság cikke nyomán a sajtóban több cikk foglalkozott a társaság esetleges kivonulásáról a lakossági energiaszolgáltatásból.

UEFA: rasszizmus elleni iránymutatások, 2020-as Eb-pályázat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága azt kéri a játékvezetőktől, hogy állítsák le a mérkőzéseket rasszista megnyilvánulások esetén. A vb csütörtöki, szófiai ülésén arról is döntés született, hogyan lehet pályázni a 2020-as Európa-bajnokságra.

Népszámlálás - Emmi: lényegesen többen vallották meg nemzetiségi identitásukat

A legutóbbi népszámláláskor lényegesen többen vallották meg nemzetiségi identitásukat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett adatok szerint, mint tíz éve - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel. A tárca szerint ez a kormány sikeres nemzetiségpolitikájának köszönhető.

FHB: tavaly tovább estek a lakásárak

Az FHB Lakásárindex tavalyi adatai szerint a lakásárak nominálisan 2,2 százalékkal, a fogyasztói árral korrigálva pedig 7,4 százalékkal csökkentek a 2011. évihez képest - közölte a bank csütörtökön az MTI-vel.

Népszámlálás - MKPK: nem mérvadóak a vallási hovatartozásra vonatkozó adatok

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága nem tekinti mérvadónak a vallási hovatartozásra vonatkozó népszámlálási adatokat, mert a 2011-es kérdésfelvetés eltért a korábbi népszámlálásokétól, így szerintük az eredmények nem alkalmasak az összevetésre.

Rezsicsökkentés - REKK: eltérő hatások a villamos energia és a gáz esetében

A villanyáram kisfogyasztói árának tízszázalékos csökkentését a nagyfogyasztók és az állam fizeti meg, a gázszektorban azonban differenciáltabb az árcsökkentés terhének szétosztása - mondta Kaderják Péter, a REKK Energiapiaci Tanácsadó Kft. igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Herendi porcelánból készült Jézus-szobrot avattak Veszprémben

Pályánk nem ér véget földi tevékenységünk befejezésével, s ezért nem csak itt, a Földön tartozunk felelősséggel tetteinkért - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az Ecce Homo elnevezésű, herendi porcelánból készült Jézus-szobor avatásán csütörtökön Veszprémben.

A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. építheti át a Kossuth teret

A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. nyerte a Kossuth tér átépítésére kiírt fővállalkozói pályázatot - tájékoztatta az Országgyűlés Hivatala az MTI-t.

Azarov-látogatás - Kövér László fogadta az ukrán miniszterelnököt

Magyarország stratégiai partnerként tekint Ukrajnára, és hazánk a kölcsönös megértésből kölcsönös előnyöket remél - közölte Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor fogadta a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Mikola Azarov ukrán miniszterelnököt csütörtökön az Országházban.

BM: jelentősen csökkenhet a lánctartozásban érintett alvállalkozók vesztesége

Jelentősen csökkenhet az alvállalkozóknak éves szinten mintegy 400 milliárd forintos veszteséget jelentő lánctartozások összege - közölte a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Felkai László arról beszélt, a jövőben egyebek mellett soron kívüli bírósági úton is el lehet majd érni a tartozások kifizetését.

Esztergomnak nincs költségvetése, a polgármester közölte, hogy ő gazdálkodik

Esztergom független polgármestere az általa korábban megvétózott költségvetés újratárgyalására kérte a helyi Fidesz-KDNP-frakciót a képviselő-testület csütörtöki ülésén, de mivel nem született kompromisszum, Tétényi Éva visszavonta előterjesztését, és közölte, hogy a törvények szerint az átmeneti időszakban ő gazdálkodik.

Azarov-látogatás - Akár évi 10 milliárd köbméter gázt is importálna Ukrajna Magyarországon keresztül

Budapest és Kijev vizsgálja annak lehetőségét, hogy akár évi 10 milliárd köbméter földgázt importálhasson Ukrajna Európából a magyar csővezetékeken keresztül - közölte csütörtökön Kijevben újságírókkal Vitalij Lukjanenko, a budapesti látogatáson tartózkodó Mikola Azarov ukrán miniszterelnök sajtótitkára.