rss      tw      fb
Keres

Harminc személyt állítottak elő Debrecenben a DVSC-Újpest futballmeccs után

Csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt 30 személyt állítottak elő a rendőrök vasárnap este a DVSC-Újpest futballmeccs után - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Árvíz - Nyúlgátat építenek Mezőőrsön

A Cuhai Bakony-ér vízszintjének emelkedése miatt nyúlgátat építenek a Győr-Moson-Sopron megyei Mezőörs településen - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vasárnap este közleményben az MTI-t.

Árvíz/belvíz - Szentgotthárdnál már apad a Rába

Vas megyében már tetőzött a Rába Szentgotthárdnál, Körmendnél viszont csak hétfő reggelre várják a tetőzést, ezért a Rába völgyében még lehetnek elöntések. A folyónak ezen a szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Árvíz/belvíz - Tetőzéshez közel a Zala Zalalövőnél

Tetőzés közeli vízszinten áll a Zala Zalalövőnél, Kerkakutason viszont már levonult a Cupi-patak áradása - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap délután az MTI-t.

Árvíz - Nagykanizsán kiöntött a Principális-csatorna

Nagykanizsán kiöntött és településrészt veszélyeztet a Principális-csatorna, a Szentgyörgyvári-hegy lábánál lévő patak is lakóházakat veszélyeztet - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap az MTI-t.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Kilépett medréből Szentendrén a Bükkös-patak

Homokzsákokkal védték meg néhány szentendrei ház garázsát, illetve pincéjét, miután a Bükkös-patak kilépett a medréből - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem és a város önkormányzatának kommunikációs referense vasárnap délután az MTI-vel.

Április első napjaiban is többfelé havazhat

Április első napjaiban is többfelé havazhat az országban, és néhol még nappal sem lesz plusz 2 Celsius-foknál melegebb. Bár húsvéthétfőn naposabb időre van kilátás, a hét többi napján borús, esős időre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap délután az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Belvíz - Veszprém megyében a pincékbe befolyó víz okoz gondot

A pincékbe befolyó víz és vízelvezető árkok szivattyúzása ad munkát a Veszprém megyei tűzoltóknak - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Árvíz/belvíz - Embereket kellett kimenteni és utakat lezárni - ÖSSZEFOGLALÓ

Az esőzések miatt az ország valamennyi folyóján kisebb-nagyobb árhullámok indultak el, és jelentősen nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága is. Az ország területén utak váltak járhatatlanná, és Zala megyében embereket is ki kellett menteni házaikból az áradás miatt.

Árvíz/belvíz - Elsőfokú készültség a Berettyón

A Berettyó teljes magyarországi szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap délelőtt a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) - közölte Bara Sándor védelemvezető az MTI-vel.

Árvíz/belvíz - Zalában egyre több gondot okoz az áradás

Már egy-két métert emelkedtek, és intenzíven áradnak a zalai folyók és patakok, több településen embereket kellett kimenteni a víz által körbezárt otthonaikból, de a közúti forgalomban is korlátozások vannak érvényben a vízátfolyások, sárelöntések miatt.

Húsvét - Gáncs Péter: Jézus az öregedő egyházat is újra tudja éleszteni

Jézus az öregedő egyházat is újra tudja éleszteni, ezért mondja tanítványainak: menjetek, hirdessétek a világban, hogy az élet győzött a halálon - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a húsvétvasárnap alkalmából tartott istentiszteleten a budapesti Deák téri templomban.

A Tárki az MSZP bocsánatkérésével lezártnak tekinti az ügyet

A Tárki "lezártnak tekinti az ügyet" azzal, hogy az MSZP bocsánatot kért, amiért Lukács Zoltán képviselő "téves és rosszindulatú" megjegyzéssel illette a kutatóintézetet.

Nyílt Nap lesz a Kúrián

Idén is nyílt napon tekintheti meg a közönség a Kúria elnökének dolgozószobáját, az elnöki fogadótermet és a dísztermet a budapesti Igazságügyi Palota épületében április 6-án.

Bölcskei Gusztáv: nincs félnivalónk

Nincs félnivalónk, ez a húsvét üzenete - mondta Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök vasárnapi igehirdetésében a debreceni Református Nagytemplomban.

Árvíz - Zalában három embert mentettek ki lakóházaikból

A hó hirtelen olvadása és a napok óta hulló jelentős csapadék miatt Zala megyében lakóházakat zárt körbe a víz, nyúlgátat építenek, és korlátozzák a járművek sebességét a kiöntött patakok, árkok és a vízátfolyások miatt.

Húsvét - Erdő Péter: Isten színe előtt nagyobb felelősséggel teljesítjük életünk feladatait

Ha Isten színe előtt fáradozunk, nagyobb felelősséggel teljesítjük földi életünk feladatait. Szilárdabb bizalommal vállaljuk a nehézségeket is, mert nem csak pillanatnyi, anyagi eredményekre várunk - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.