rss      tw      fb
Keres

A szilveszterekor szolgálatot teljesítő tűzoltókat köszöntötte az OKF főigazgatója

A szilveszter éjjelén és új év első napján is szolgálatot teljesítő tűzoltókat köszöntötte Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója a Belügyminisztérium irányítása alatt működő szervezet Pest megyei és fővárosi irányítási központjában és laktanyájában.

Köd miatt több gép nem tudott leszállni Budapesten

Sűrű köd nehezíti a légi közlekedést a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, több járat csak Bécsben tudott leszállni hétfőn.

Meghalt Csécsei Béla volt VIII. kerületi polgármester

Életének hatvanadik évében, hosszan tartó, súlyos betegség után hétfő reggel elhunyt Csécsei Béla, Józsefváros korábbi polgármestere - erősítette meg az MTI-nek Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) jelenlegi polgármester.

Mentőszolgálat: idén 1370 embert sikerült újraéleszteni

Idén összesen 1370 embert élesztettek újra az Országos Mentőszolgálat dolgozói - jelentette be Győrfi Pál szóvivő a mentőszolgálat hagyományos szilveszteri budapesti sajtótájékoztatóján.

Bántalmazták a gondozókat a zalaegerszegi gyermekotthonban

Látogatók pofoztak meg, vertek fejbe gondozókat, és egy gondozásban lévő gyermeket is bántalmaztak a zalaegerszegi landorhegyi gyermekotthonban - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese hétfőn az MTI-vel.

Pintér István: magasabb szintű fogyasztóvédelmi szabályozás valósult meg

Az állami fogyasztóvédelemben az idei évben a munkát elsősorban a kormány IV-es számú középtávú fogyasztóvédelmi politikájában meghatározott elvek, prioritások, feladatok mentén végezték, a fogyasztóvédelmi törvény módosításával, valamint az egységes piacfelügyeleti törvény elfogadásával pedig újabb lépést tettek az eddiginél is magasabb szintű szabályozás felé - hangsúlyozta Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában.

Megszűnt a torlódás a záhonyi határállomáson

Megszűnt a nagy forgalom miatti torlódás a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson hétfő délelőttre - közölte a rendőrség a honlapján.

Lapszemle: Sors László: át kellene alakítani az unió áfarendszerét

Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi elnökhelyettese szerint az Európai Unió áfarendszerének gyökeres átalakítása nélkül nem lehet erőteljesen visszaszorítani a bűnszervezetek által ipari méretekben űzött adócsalást.

Lapszemle: Gulyás Gergely: aktivista az Alkotmánybíróság

Az Alkotmánybíróság (AB) múlt pénteki határozata a Sólyom-korszak legaktivistább döntéseit is előzi - nyilatkozta a Népszabadságnak Gulyás Gergely. A Fidesz jogi szakpolitikusa szerint az AB-határozat szembemegy az alaptörvény azon rendelkezésével, amely alkotmányos státuszt biztosított az átmeneti rendelkezéseknek.

Kedden változik a BKK jegy- és bérletrendszere

Kedden változik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletrendszere, személyi igazolvánnyal és jogosítvánnyal is érvényesek lesznek a teljes árú béreltek, új bérlettípusok jelennek meg, és változik több jegy és bérlet ára is.

OGY - Schiffer beszélt a legtöbbet, Semjén és Szijjártó szótlan maradt a parlamentben

Tizenkilenc képviselő, köztük Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, nem szólalt fel 2012-ben a parlamentben. Négy kormánypárti politikus nemcsak idén, hanem a jelenlegi Országgyűlés 2010-es megalakulása óta nem kért szót, Kubatov Gábor fideszes pártigazgató például legutóbb 2007 áprilisában. A legtöbbet - alig két óra híján egy teljes napot - és a legtöbbször az LMP régi-új frakcióvezetője, Schiffer András beszélt idén a Házban.

Lapszemle: Lesz elegendő pénz a vasútépítésre

Magyarország valamennyi európai uniós pénzt lehívhatja vasútfejlesztési projektjeire ebben az uniós ciklusban - írja a hétfői Magyar Hírlap.

Megjelent a nyugdíjas közalkalmazottak jogviszony-megszüntetéséről szóló határozat

Közzétette a kormány a közszférában alkalmazandó nyugdíj-politikai elveket rögzítő határozatát, amely szerint január végéig kell intézkedniük a minisztereknek a nyugdíjas korú közalkalmazottak és kormányzati dolgozók jogviszonyának megszüntetéséről. Az egyetemeken, főiskolákon tanítók kivételt jelentenek, és indokolt esetben mások is továbbfoglalkoztathatóak.

Fidesz: a kormányváltás óta 160 ezerrel dolgoznak többen

A kormányváltás óta 160 ezerrel dolgoznak többen, jelenleg a rezsi tíz százalékkal csökken, miközben a minimálbér és vele számos juttatás pedig növekszik. A szocialisták viszont mindent megtesznek azért, hogy hamis adatokkal manipuláljanak - reagált az MSZP-s Gúr Nándor vasárnap elmondott szavaira a Fidesz szóvivője.

Ellenzéki tárgyalás - Együtt 2014, DK: Megnyílt az út a január 2-i egyeztetés előtt

Az Együtt 2014 szerint a vasárnapi előkészítő találkozó után megnyílt az út az ellenzék január 2-án kezdődő, a jogállamiságról szóló egyeztetése előtt - derül ki a választói mozgalom Facebook-oldalán található vasárnapi bejegyzésből. Hasonlóan nyilatkozott Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) párigazgatója a Népszabadságnak. Az előkészítő találkozón nem vett részt az LMP és a 4K!.