rss      tw      fb
Keres

IMF/EU-tárgyalások - Orbán: a kormány válaszlevele alapján meg lehet állapodni

A kormány Nemzetközi Valutaalapnak és Európai Bizottságnak múlt héten küldött válaszlevele alapján meg lehet állapodni a nemzetközi szervezetekkel - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. Orbán Viktor arra is kitért, alkotmánymódosítás kell ahhoz, hogy Magyarország a jövőben az euróövezet tagja legyen, az eurózóna ugyanis sokat változott a 2004-es EU-csatlakozásunk óta.

Orbán Viktor Pilisszentkereszten találkozik szlovák partnerével jövő kedden

Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök jövő kedden Pilisszentkereszten találkozik, ahol együtt adják át a Pilisi Szlovákok Központját. A kormányfők ez alkalomból kétoldalú megbeszélést is folytatnak, és a tervek szerint közös nyilatkozatot is aláírnak - erősítette meg Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ezzel kapcsolatos sajtóinformációkat pénteken az MTI-nek.

Személyi és szervezeti változás a Molnál

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. október 1-től személyi és szervezeti változásokat vezet be - közölte a társaság a BÉT honlapján pénteken.

BÉT - Emelkedés várható a tőzsdén

A nyár vége óta tartó korrekció még tart, ezért pénteken is áremelkedésre lehet számítani az európai tőzsdéken és a BÉT-en is - vélik az MTI által megkérdezett elemzők.

Devizapiac - Erősödött a forint kora reggel

Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest péntek kora reggel a csütörtök esti jegyzésekhez viszonyítva.

Hétfőn indul az RTL 2

Hétfőn, délután 2 órakor indítja el új kábelcsatornáját a Magyar RTL. Az RTL 2 szórakoztató tartalmakat sugároz majd, és számos saját gyártású programot is ígér.

Október 1-jétől a Könyvtárellátó végzi a tankönyvellátást

Október 1-jétől állami közérdekű feladatként a Könyvtárellátó Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. végzi a tankönyvellátást. Az erről szóló jogszabályt tavaly novemberben fogadta el az Országgyűlés.

Lapszemle: Folytatódnak ősszel a hallgatói tiltakozások

Ősszel folytatódhatnak a februárban kezdődött hallgatói tiltakozások a hallgatói szerződés és az állami ösztöndíjas képzési helyek számának csökkentése ellen - írta a Népszava pénteken.

Lapszemle: Kétmillió gyógyturista érkezett tavaly

Az elmúlt öt évben csaknem 90 milliárd forint támogatást kapott 220, az egészségipart, ezen belül a gyógyturizmust érintő projekt; a Gyógyító Magyarország program létjogosultságát bizonyítja, hogy tavaly közel kétmillió külföldi vendég érkezett az országba kifejezetten gyógyturisztikai céllal - írta a Világgazdaság pénteken.

Lapszemle: Januárban jöhet az új gáztarifa

Legkorábban januárban évi 3.000 köbméteres gázfogyasztás felett új díjszabást kaphatnak az egyetemes szolgáltatásban résztvevők - írja a pénteki Magyar Nemzet egy, az általa megismert rendelettervezet alapján.

Lapszemle: Tavaly több mint hétezer gyerek lett sértettje családon belüli erőszaknak

A gyermekvédelmi szakemberek tavaly 7300 - vagyis naponta 20 - gyermek családon belüli bántalmazásáról szereztek tudomást, és 13 ezer olyan ügy volt, amelyben a gyerekeket évente többször bántalmazták - írta a Népszabadság pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tematikus kiadványát ismertetve.

Lapszemle: Felemás nyarat zártak a fővárosi vendéglátóhelyek

Felemás nyarat zártak a fővárosi vendéglátóhelyek: a hazai kereslet visszaesését nagyjából kiegyenlítette a fapados légitársaságok által hozott turisták tömege - mondta a Napi Gazdaságnak Niklai Ákos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének intézőbizottsági tagja, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke.

Lapszemle: Árampiac - Eltüntette a felárat a piac-összekapcsolás

Beváltotta a reményeket a cseh, a szlovák és a magyar árampiac összekapcsolása, a szeptember 11-i indulás óta a magyar áramtőzsde másnapi kereskedésű piacán jelentősen mérséklődött az elszámolóárak volatilitása, az előzetes várakozásoknak megfelelően nőtt a korreláció a hazai és a nyugat-európai indexek között - írta a Napi Gazdaság pénteken.

Mesterházy szerint az új kormány valamilyen formában szocialista lesz

Mesterházy Attila szerint az új magyar kormány egészen biztosan valamilyen formában szocialista kabinet lesz. Az MSZP elnök-frakcióvezetője csütörtökön az m1 Az Este című műsorában azt is hangsúlyozta, hogy a választásokig törvényjavaslatok formájában is benyújtják programjuk elemeit azért, hogy a szavazók tudják, mit várhatnak tőlük kormányon.

Szijjártó: a kormány növelné az atomenergia-termelést

A kormány növelné az atomenergia-termelést Magyarországon - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkár csütörtökön az m1 Az Este című műsorában.

Hagyó-per - Az ügyészség visszautasította a vádakat, Mesterházy Ernő ügyvédje bírálta az ügyészséget - ÖSSZEFOGLALÓ

Visszautasította az ügyészség azokat az Antal Attila volt BKV-vezérigazgató, illetve egyes közszereplők által megfogalmazott vádakat, amelyek szerint a Hagyó-ügy nyomozása törvénysértő, az ötvenes éveket idéző módon zajlott. Mesterházy Ernő másodrendű vádlott ügyvédje ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte az ügyészség eljárását a büntetőügy nyomozati és jelenlegi szakaszára vonatkozóan is. A Hagyó-per csütörtöki tárgyalásán Antal Attila azt vallotta, hogy kétségbeejtő helyzetben volt a 4-es metró előkészítése, amikor átvette a BKV irányítását.

Összefogásra törekszik az MSZP, a DK és a Szolidaritás

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Szolidaritás vezetői is elkötelezettnek tartják magukat arra, hogy a következő országgyűlési választáson egymással összefogva próbálják leváltani a jelenlegi kormányt - hangzott el egy csütörtök esti fórumon Budapesten. Ehhez mindenekelőtt a társadalom politikai kiábrándultságát kell legyőzni - állapították meg képviselőik, de az esetleges együttműködés mikéntjéről, időpontjáról és lehetséges vezetőjéről nem tudtak részleteket mondani.

Martonyi: az idei költségvetési hiány nem lehet több a GDP 2,8 százalékánál

Martonyi János, aki a héten az ENSZ Közgyűlésén vesz részt New Yorkban, a hírügynökségnek elmondta: a hiány kezelésének egyik módja az adópolitika. Kifejtette: "radikálisan javítani kell Magyarországon az adófizetési fegyelmet".

A NAV bővíti ügyfélkapu-regisztrációs tevékenységét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bővíti ügyfélkapu-regisztrációs tevékenységét, október 1-jétől a központi ügyfélszolgálatokon és kijelölt kirendeltségeken az első ügyfélkapunyitás mellett új regisztrációs szolgáltatások is igénybe vehetők az ügyintézőknél - jelentette be az adóhatóság.

Azeri kiadatás - nol.hu: Németh Zsolt szerint nincs lezárva az ügy

Németh Zsolt szerint nem lehet lezárni Ramil Safarov azeri katonatiszt átadásának ügyét, mert a magyar kormány döntéséből sok következmény és feladat adódik; előbbiek között említette a nehezen kezelhető magyar-örmény viszonyt, illetve azt, hogy az üggyel összefüggésben "komoly kétoldalú bizalomvesztés jelei mutatkoznak" az amerikai-magyar kapcsolatokban, de ezek alapvető félreértésen alapulnak.

Magyar és horvát parlamenti vezetők eszmecseréje Ludbregben

Magas szintű horvát-magyar eszmecserére adott alkalmat csütörtökön a két ország parlamenti labdarúgó válogatottjainak összecsapása a Varasd megyei Ludbregben.