rss      tw      fb
Keres

ENSZ Közgyűlése - Martonyi János a közel-keleti helyzetről tárgyalt a palesztin külügyminiszterrel

Martonyi János külügyminiszter csütörtökön New Yorkban megbeszélést folytatott palesztin kollégájával, Rijád al-Malkival. Magyarország értékeli, hogy a palesztin fél kész egyeztetni az Európai Unióval és tagországaival a közel-keleti helyzetről - tudatta a Külügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

Az ország lakosságának egy százaléka jelenik meg a hajléktalanellátásban

Becslések szerint napjainkban nagyjából százezer ember, vagyis a magyar lakosság egy százaléka veszi igénybe a hajléktalanellátás valamely formáját - közölte a Magyar Faluegészségügyi Tudományos Társaság elnöke pénteken Budapesten egy konferencián, ahol Szabó Máté ombudsman a hajléktalanellátás jelenlegi rendszerének újragondolását szorgalmazta.

Új Ptk. - LMP: a polgári törvénykönyvnek öt területen is védelmet kell adnia

Az LMP véleménye szerint az új polgári törvénykönyvnek (Ptk.) védenie kell az emberi méltóságot, a kis- és közepes vállalkozókat, a fogyasztókat és a jövő nemzedékek érdekeit. Emellett a kódexnek védelmet kell nyújtania a közjavak fosztogatói ellen - mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András.

Huszonegyen kapnak autót a Miniszterelnökségen

Huszonegyen jogosultak a Miniszterelnökségen gépkocsihasználatra: öten csak hivatali, tizenhatan hivatali és magáncélra is igénybe vehetnek autót, sofőr tíz embernek jár. Orbán Viktor kormányfői programjaira a Terrorelhárítási Központ ad járművet és sofőrt, pártelnökként, illetve magánprogramjain viszont maga vezet egy a Fidesz által biztosított kisbuszt.

Konferencia a magzatvédelemről - Kövér: a gyermekvállalás nemzetstratégiai ügy

A gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstratégiai kérdés - mondta az Országgyűlés elnöke a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének nemzetközi konferenciáján, pénteken, a Parlament felsőházi termében.

MSZP: a gazdagoknak kedvezne az egészségbiztosítási járulékplafon bevezetése

A szocialisták szerint a Fidesz ismét a gazdagoknak kedvezne, ha plafont vezetnének be az egészségbiztosítási járulékfizetésre - hangsúlyozta az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke pénteki közleményében.

Tizennyolcmillió forint televíziók és rádiók műszaki fejlesztésére

Három rádiónak és három televíziónak ítélt meg összesen 18 millió forintos támogatást műszaki fejlesztésre a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdai ülésén - közölte a testület szóvivői irodája pénteken az MTI-vel.

NMH: kissé nőtt a munkabalesetek száma az első fél évben

Az idei első fél évben összesen 7500 munkabaleset történt Magyarországon, kétszázzal több mint 2011 első hat hónapjában - közölte a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) az MTI-vel.

55 milliós mulasztási bírságot szabott ki a NAV a Dél-Alföldön

A nyári ellenőrzés-sorozatban a Dél-Alföldön 55 millió forint mulasztási bírságot szabtak ki az adóhatóság emberei és hét esetben bezáratták az ellenőrzött üzletet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Troli és villamos nyílt napot tart a BKV a hét végén

Troli és villamos nyílt napot tart a hétvégén a BKV, szombaton a Pongrácz-Kőbánya garázsban a trolik, vasárnap Kamaraerdőn a villamosok iránt érdeklődőknek szervez programot a közlekedési társaság.

KSH: 10,4 százalék a nyári munkanélküliségi ráta

Az idén nyáron, június-augusztusban 456 ezer munkanélküli volt Magyarországon, ami 10,4 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett, 0,4 százalékponttal alacsonyabbat az egy évvel korábbinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Augusztusban tovább csökkentek az ipari termelői árak a KSH adatai szerint

A belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,3 százalékkal alacsonyabbak voltak az idén augusztusban az előző havinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Félmilliárdos versenyképességi fejlesztés a nyíregyházi főiskolán

Az Európai Unió támogatásával több mint félmilliárd forintot költhetett versenyképességi fejlesztésre a Nyíregyházi Főiskola az elmúlt két és fél évben - közölte az intézmény projektmenedzsere a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen pénteken sajtótájékoztatón.

KSH: 77 ezerrel dolgoztak többen június-augusztusban

Magyarországon 3 millió 914 ezren dolgoztak az idén június-augusztusban, 77 ezerrel többen mint 2011 nyarán - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken, hozzátéve, hogy a férfiak és a nők foglalkoztatási mutatói egyaránt javultak.

NGM: több mint két éve emelkedik a foglalkoztatottság

Idén június-augusztusban tovább folytatódott a foglalkoztatottak számának 25 hónapja tartó emelkedése az előző év azonos időszakához viszonyítva - emeli ki pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt munkaerő-piaci adatai kapcsán.

Ismét bíróság előtt Tribuszer Zoltánné pilótajáték-szervező

Újra bíróság elé kell állnia Tribuszer Zoltánnénak: az 1990-es évek hírhedté vált országos pilótajáték-szervezőjének pere várhatóan még idén ősszel elkezdődik a Komlói Városi Bíróságon.

Horthy-szobor - Büntetőjogász: bíró nem nyilváníthat politikai véleményt

Bíró nem nyilváníthat politikai véleményt, ha mégis megteszi, akkor fegyelmi következményekre számíthat - mondta Busch Béla, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kara büntetőjogi tanszékének vezetője a kereki Horthy-szobor megrongálásáról szóló ítélet indokolásával kapcsolatban a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.