rss      tw      fb
Keres

MSZP: nem tőkésítettek fel bankokat a 2008-as IMF-hitelből

A 2008-as IMF-hitelből nem tőkésítettek fel bankokat - reagált az MSZP-s Tukacs István sajtótájékoztatón a kormányfő péntek reggeli rádióinterjújára.

Kelemen Hunor: Az alternatív küszöb csak mentőöv lehet a parlamenti választásokon

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csak mentőövként veszi számításba a decemberi romániai parlamenti választásokon a választási törvényben rögzített alternatív küszöböt; a szövetség az ötszázalékos küszöb átlépésére készül - jelentette ki egy Zilahon tartott sajtótájékoztatón Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Futóversenyek miatt forgalomkorlátozások lesznek vasárnap Budapesten

Jelentős forgalomkorlátozás lesz Budapesten vasárnap a Budapest futófesztivál, a NATO-futás és a jubileumi XX. történelmi váltófutás miatt, a közösségi közlekedés menetrendje is megváltozik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Lengyel Szilviát jelölte országgyűlési képviselőnek az LMP

Az LMP hivatalosan is Lengyel Szilviát, az országos választmány korábbi tagját jelölte parlamenti képviselőnek a távozó Kukorelly Endre helyére - mondta Jávor Benedek frakcióvezető az MTI-nek pénteken. A párt számításai szerint a politikus mandátumigazolása maximum két-három hetet vehet igénybe.

Fidesz: mióta tud a jegybankelnök Braun Róbert "kettős életéről"?

"Mióta tartja az MSZP befolyása alatt a Magyar Nemzeti Bankot (MNB)?" - ezzel a kérdéssel fordul hétfőn a parlamentben a Fidesz-frakció Simor András jegybankelnökhöz. Ezt Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője közölte pénteken azzal összefüggésben, hogy egy nappal korábban azonnali hatállyal felmondta munkaviszonyát az MNB-ben Braun Róbert elnöki tanácsadó.

Abonyi gyermekgyilkosság - Előzetesbe került a gyanúsított apa

Elrendelte az előzetes letartóztatását a bíróság pénteken annak a férfinak, aki augusztus végén abonyi otthonukban megölte kislányát, majd öngyilkosságot kísérelt meg - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Miniszteri biztos: megmarad a megyei levéltárak szakmai önállósága

Megmarad a megyei levéltárak szakmai önállósága a levéltári törvény október 1-jén hatályba lépő módosítása után is, amikor létrejön az őket és az országos levéltárat egységes szervezetbe tömörítő Magyar Nemzeti Levéltár - mondta Gyimesi Endre, a magyarországi levéltárak működéséért és fejlesztéséért felelős miniszteri biztos pénteken az MTI-nek.

Tállai András: a helyi közhatalom gyakorlása alapvető nemzeti ügy

Alapvető nemzeti ügynek nevezte a helyi közhatalom gyakorlását Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott pénteki ünnepségen.

Domonyvölgyi gyilkosság - Beismerő vallomást tett a gyanúsított

Beismerő vallomást tett a rendőrségen az a 18 éves férfi, aki a gyanú szerint Bag és Domonyvölgy határában hétfőn meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt - jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) vezetője pénteken Budapesten. Mihályi István közölte azt is, hogy indoklás nélkül felmentette a gödöllői rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjét.

Lázár János: elkerülhetetlen egy agrárbank létrehozása

Lázár János szerint elkerülhetetlen egy agrárbank létrehozása, mert a jelenlegi magyar bankrendszer nem kívánja finanszírozni a magyar földművesek tevékenységét.

Ismét kábeleket loptak a BKV villamoshálózatáról

Ismét kábeleket loptak a BKV villamoshálózatáról; ezúttal a 28-as és 37-es villamosok egy szakaszáról vittek el ismeretlenek 150 méter légkábelt és 48 méter betáplálási kábelt, két kapcsolószekrényt pedig megrongáltak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Tobin-ügy - Navracsics Tibor újabb levelet küldött Viviane Redingnek

A magyar igazságügyi miniszter a Tobin-ügy kapcsán háromoldalú dialógust vár el az Európai Bizottságtól és személyesen Viviane Reding alelnöktől azt várja, hogy teljes politikai súlyát vesse latba annak érdekében, hogy az EU értékeit minden egyes tagállam tiszteletben tartsa, beleértve Írországot is.

Először lép az Újszínház színpadára Dörner György igazgató

Az Újszínház péntek esti premierjén Pozsgai Zsolt Giorgio Pianosa álnéven írt "olasz" színdarabját, a Mert a mamának így jó! című vígjátékot mutatja be, Dörner György igazgató szereplésével.

IMF/EU-tárgyalások - Jobbik: 2008-ban Orbán Viktor is megszavazta a megszorításokat

A Jobbik szerint Orbán Viktor is megszavazta 2008-ban a bankok 600 milliárd forintos gyorssegélyéről és az adófizetők megszorításáról szóló törvényjavaslatot - reagált Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese, a miniszterelnök pénteki rádióinterjújára.

Aggódik az örökségvédelem átalakítása miatt az MSZP

Megdöbbentő és kapkodó döntésnek tartja az MSZP a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) megszüntetését, illetve az örökségvédelem átalakítását.

Kiírták az Út a felsőoktatásba pályázatokat

Megjelent a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákokat segítő Út a felsőoktatásba program pályázati kiírása - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Farkas Flórián ellen tüntettek az ORÖ székháza előtt

Kéttucatnyi roma fiatal követelte Farkas Flóriántól, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökétől péntek délelőtt a roma érdekképviseleti szervezet budapesti székháza előtt, hogy mutassa be érettségi bizonyítványát és számoljon be az általa irányított szervezet elmúlt kétévi tevékenységéről, közpénzeinek felhasználásáról.