rss      tw      fb
Keres

Kiterjesztenék a néma koldulás tilalmát Szekszárdon

További belvárosi területeken javasolja bevezetni a szekszárdi közgyűlés közbiztonsági ideiglenes bizottsága az úgynevezett néma koldulás tilalmát - jelentette be a közgyűlés pénteki ülésén a bizottság elnöke.

Devizapiac - Gyengült a forint

Gyengült a forint pénteken: az eurót 285,86 forinton jegyezték délután négy órakor a bankközi devizakereskedelemben a kora reggeli 283,62 és a csütörtök esti 284,04 forint után.

Azeri kiadatás - Azerbajdzsán elleni szankciókat sürgetett egy amerikai képviselő

Howard Berman amerikai politikus, a képviselőház külügyi bizottságának rangidős demokrata párti tagja Hillary Clinton amerikai külügyminiszterhez fordult azért, hogy az Egyesült Államok hozzon súlyos szankciókat Azerbajdzsán ellen, mert Aliyev államfő megkegyelmezett a baltás gyilkos Ramil Safarovnak, akit elő is léptettek - jelentette a news.am és a regnum.ru internetes hírportál pénteken az Amerikai Örmény Nemzeti Bizottság (ANCA), a legnagyobb örmény-amerikai politikai szervezet közleményére hivatkozva.

Nielsen: megállt az általános élelmiszerüzletek számának csökkenése

Megállt az általános élelmiszerüzletek számának másfél évtizede tartó csökkenése Magyarországon, jelenleg összesen 19.544 általános élelmiszerbolt működik az országban - közölte a Nielsen piackutató vállalat pénteken.

Kaposvári Törvényszék: jogsértően jegyezték be egy külföldi termőföldtulajdonát

A Kaposvári Törvényszék az országban először állapított meg olyat, hogy a földhivatal jogszabálysértő módon jegyezte be egy külföldi állampolgár termőföldre vonatkozó tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-t. A bíróság a Somogy Megyei Főügyészség keresetének helyt adva döntött az ügyben.

Jóváhagyta az új komáromi híd építését a szlovák kormány

Jóváhagyta a Komáromot Révkomárommal majdan összekötő közúti híd építéséről szóló szlovák-magyar megállapodásra vonatkozó javaslatot a szlovák kormány pénteki rendkívüli ülésén Pozsonyban.

Emmi: 180 millió forintos támogatást kaptak a Biztos Kezdet Gyerekházak

Mintegy 180 millió forinttal támogatta pályázat útján a kormány a koragyerekkori esélyteremtésben szerepet vállaló Biztos Kezdet Gyerekházakat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

ÁNTSZ: az idén még egyetlen veszett állatot sem regisztráltak Magyarországon

Ebben az évben még egyetlen veszett állatot sem regisztráltak Magyarországon, emberi veszettségre pedig 1994 óta nem volt példa az országban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken, a veszettség elleni harc világnapján az MTI-vel.

Az utolsó Cora is Auchan színekbe öltözött

A hetedik - egyben az utolsó - volt Cora áruházat is felavatták pénteken Törökbálinton az Auchan színeiben, így mostantól 19 Auchan áruház várja a vásárlókat. Az Auchan 14 év alatt mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon.

Októbertől új rendőrkapitánya lesz Karcagnak

Teleki Zoltán őrnagy, eddigi bűnügyi osztályvezető váltja októbertől a Karcagi Rendőrkapitányság élén Szitár Ferenc alezredest - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Budai Gyula: jó közepes almatermés várható

Az idén jó közepes mennyiségű almatermés várható, a szaktárca pedig mindent megtesz azért, hogy a vásárlók figyelmét ráirányítsa a kiváló minőségű termékre - hangsúlyozta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára pénteken a magyar almát népszerűsítő rendezvényen, Budapesten.

Andor: aggasztó az unióban a foglalkoztatási és a szociális helyzet

Az Európai Unióban a második negyedév pénteken közzétett statisztikai adatainak tanúsága szerint továbbra is aggasztó a foglalkoztatási és a társadalmi helyzet - állapította meg Andor László EU-biztos.

Tudományos és technológiai megállapodást kötött Montenegró és Magyarország

Kétoldalú tudományos és technológiai megállapodást kötött Magyarország Montenegróval, az öt évre szóló egyezményt Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára és Sanja Vlahović montenegrói tudományügyi miniszter írta alá Podgoricában.

József Attila Színház: kárpátaljaiak előadásával indul az évad

A kárpátaljai magyar nyelvű színház Dekameronjával kezdi meg az idei évadot pénteken a József Attila Színház. Decemberig a közönség találkozhat a csíkszeredai, a kassai és az újvidéki magyar társulat előadásaival is.

Forgalomkorlátozások a Jobbik tüntetése miatt

Forgalomkorlátozás lép életbe péntek este az I. és II. kerület több útján a Jobbik demonstrációja miatt, a vonulás útvonalát érintő tömegközlekedési járművek közlekedésében pár perces késés lehet.

Modernizálják az art moziként is működő egri Uránia filmszínházat

Több mint 14 millió forint befektetéssel modernizálja az art moziként is üzemelő egri Uránia filmszínházat a tulajdonos városi önkormányzat - tájékoztatta pénteken az MTI-t a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

KIM: civil szervezetek csatlakozhatnak az emberi jogi kerekasztalhoz

Civil szervezetek számára hirdet pályázatot a kormány emberi jogi munkacsoportja az emberi jogi kerekasztal munkájában való részvételre - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A magyarok közel fele töltöget le az internetről

Összességében a magyar internethasználók 47 százaléka használ fájlcserélő programokat - derült ki egy friss kutatásból.

A képviselőkhöz fordul az értelmi fogyatékosok érdekében az Éfoész

Valamennyi országgyűlési képviselőt megkeresi az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (Éfoész) annak érdekében, hogy az új polgári törvénykönyvből (Ptk.) kikerüljön a teljesen korlátozó gondnokság intézménye.

A Fővárosi Közgyűlés a Vidámpark bezárásáról dönthet

A Vidámpark bezárásáról dönthet a Fővárosi Közgyűlés szerdán: az előterjesztés szerint az intézmény november 4-én végleg bezár, majd az év végéig átadja az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.