rss      tw      fb
Keres

Hétszáz embert tervez elbocsátani a Mol

Hétszáz dolgozóját tervezi elbocsátani csoportos létszámleépítés keretében a Mol Nyrt. - erősítette meg az Index.hu értesülését az olajvállalat kommunikációs igazgatója az MTI-nek pénteken este.

MOGYE-ügy - A szenátus elfogadta a hétpontos megállapodást

Megszavazta a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) szenátusa azt a hétpontos megállapodást, amelyet egy héttel ezelőtt az oktatási miniszter jelenlétében írtak alá az egyetem és a magyar tagozat vezetői.

Magyar wellness expo nyílt Zágrábban

Kétnapos wellness expó nyílt pénteken a horvát fővárosban, Zágrábban "Magyarország, A SPA rejtett paradicsoma" mottóval.

Megkezdődött a Jobbik vonulásos tüntetése Mátsik György házánál

Több száz ember részvételével megkezdődött péntek délután Budapesten a Jobbik vonulásos demonstrációja, amelyet "az elszámoltatásért és a kommunista luxusnyugdíjak megvonásáért" tartanak. A tüntetők Mátsik György volt ügyész háza elől vonulnak Biszku Béla volt belügyminiszter házához.

Lázár: a magyar föld a magyar földműveseké lesz

Lázár János szerint a nyáron az Országgyűlés elé terjesztett új földtörvényjavaslat célja az lesz, hogy a magyar föld a magyar földműveseké legyen.

Roma kulturális centrum alakult Budapesten

Civil szervezetek és roma művészek összefogásával egyHáz néven roma kulturális centrum alakult Budapesten, az V. kerület Szent István tér 3. alatt.

Médiatanács: nincs olyan ítélet, amely kimondaná a Klubrádió pályázatának alaki érvényességét

Nincs olyan bírósági ítélet, amely kimondaná a Klubrádió pályázatának alaki érvényességét - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa pénteken az MTI-vel. A médiatanács közleménye hangsúlyozza, hogy ha lenne ilyen ítélet, akkor nem lenne törvényes akadálya annak, hogy nyertese legyen a pályázatnak.

A Wing Zrt. vidámparkot hozna létre a Duna-parton

A Wing Zrt. ingatlanvállalkozás korszerű vidámpark létrehozását tervezi Budapesten a IX. kerületben, közvetlenül a Duna-parton.

Fónagy: Magyarország nem mondhat le a folyami és tavi hajózásról

Magyarország nem mondhat le a folyami és tavi hajózásról, a hajóépítésről és a hajóépítő szakemberek képzéséről - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Balatoni Hajózási Zrt. új személyhajójának avatásakor, pénteken Szigligeten. Az ünnepség keretében a helyi kikötőt id. Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázóról nevezték el.

BÉT - Fél százalékkal csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 98,78 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 18.588,65 ponton zárt pénteken.

MÖSZ: a kormány kezdjen érdemi egyeztetéseket az önkormányzatokkal!

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) szerint a vidékfejlesztést célzó Darányi-tervben megfogalmazott kormányzati szándékok megvalósítása csak erős, jól működő önkormányzatokkal lehetséges, ezért arra kérik a kormányt, hogy kezdjen érdemi egyeztetéseket velük.

Négy polgármesterjelölt indul a tiszavasvári választáson

Négy polgármesterjelölt indulhat Tiszavasváriban az október 28-ai időközi önkormányzati választáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros jegyzője, a helyi választási iroda vezetője pénteken az MTI-vel. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a helyi képviselő-testület augusztus 1-jén feloszlatta magát.

Egy vizsgálat szerint kedvezőbb egyes BKV-buszvonalak külső üzemeltetése

Egyértelműen kedvezőbb, tervezhetőbb és biztosabb a vállalkozói új buszok bevonása a BKV egyes autóbusz-vonalain, mintha a BKV szerez be új buszokat, vagy felújítják a régi Ikarusokat - állapította meg egy, az MTI birtokába jutott belső gazdaságossági vizsgálat, amelyről jövő kedden tárgyal a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósága.

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy szolnoki üzletembert és társát

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy szolnoki üzletembert, valamint a társát, vesztegetést színlelve elkövetett befolyással való üzérkedés bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt folytatnak nyomozást ellenük - közölte Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék elnökhelyettese, szóvivő pénteken az MTI-vel.

Százéves a BMTE, kitüntetéseket adott át a miniszterelnök

Ünnepi közgyűléssel emlékezett meg a klub megalakulásának századik évfordulójáról a Budafoki Munkás Testedző Egyesület péntek délután. A Promontor utcai sporttelepen, a Fonyódi Antal Sportcsarnokban kitüntetéseket adott át Orbán Viktor miniszterelnök.

Londoni elemzők: a devizahitelek gyengítik az MNB-enyhítés fogyasztásserkentő hatását

A devizaalapú hitelek gyengítik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatcsökkentéseitől remélt fogyasztásélénkítő hatást, a monetáris tanács megosztottságára utaló jelek pedig árthatnak a befektetői bizalomnak - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

Jó a kihasználtsága a Pozsonyt Rajkával összekötő autóbuszjáratnak

Már két éve működik és egyre jobb kihasználtsággal üzemel a Pozsonyt Rajkával összekötő, a pozsonyi városi tömegközlekedési járatok egyikeként működő autóbuszjárat - közölte az MTI-vel Agáta Staneková, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) szóvivője pénteken.

Polgármestert választanak vasárnap Dunaföldváron

Időközi polgármester-választást tartanak a korábbi polgármester halála miatt vasárnap Dunaföldváron. A voksoláson két jelölt közül lehet választani.

Iszapömlés - A katasztrófa már az építéskor kódolva volt a környezetvédelmi vezető szerint

A katasztrófa már a X-es tározó megépítésekor kódolva volt a vádirathoz csatolt szakértői vélemény szerint, azon a hatósági előírások betartása mellett sem lehetett változtatni - mondta a harmadrendű vádlott F. Józsefné környezetvédelmi vezető a vörösiszap-katasztrófa ügyében indított büntetőper pénteki tárgyalásán a Veszprémi Törvényszéken.

Nemzetpolitikai irányok - Világtrend a külhoniak szavazati jogának bővülése

A külhoni állampolgárok szavazati jogának bővülése tapasztalható a világban - derült ki a Nemzetpolitikai irányok és trendek Európában és világszerte címmel rendezett nemzetközi konferencia külhoni szavazásról tartott panelbeszélgetésén pénteken Budapesten.