rss      tw      fb
Keres

Semjén: Szent László a legeurópaibb és legmagyarabb király volt

Mind az európaiság, mind a kereszténység, mind a magyarság szempontjából példaértékű ma is Szent László, aki a legeurópaibb és legmagyarabb király volt - mondta Semjén Zsolt szombaton Somogyváron.

Munka törvénykönyve - A vasasok fekete zászlót tűznek ki

A Vasas Szakszervezeti Szövetség korábbi döntése értelmében vasárnap fekete zászlót tűz ki budapesti székházára, ezzel tiltakozva amiatt, hogy álláspontjuk szerint a július elsejével életbe lépő új munka törvénykönyve a munkavállalóknak és a szakszervezeteknek egyaránt hátrányt okoz.

Életbe lépett a hőségriadó - ÖSSZEFOGLALÓ

Rekkenő hőség volt szombaton országszerte, bár a melegrekord nem dőlt meg; az országos tiszti főorvos utasítása értelmében 0 órakor életbe lépett a szerda éjfélig tartó hőségriadó.

Magyar Művészeti Akadémia: rendes tagokat választottak

Dévényi Sándor építészt elnökségi taggá, Csete György és Kampis Miklós építészeket rendes tagjává választotta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlése szombaton Budapesten.

Tömegbaleset Röszkénél - Őrizetbe vette a rendőrség a kamionsofőrt

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 32 éves férfit, aki veszélyes anyagot szállító kamionjával az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhelynél várakozó kocsisorba rohant szombat hajnalban; a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Czomba Sándor: senkinek sem kell kevesebb pénzért többet dolgoznia

Egyetlen munkavállalónak sem kell kevesebb pénzért többet dolgoznia az új munka törvénykönyve miatt - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára szombaton az MTI-nek.

Navracsics: a veszprémi állatkert európai hírnévre tesz szert

A veszprémi állatkert európai hírnévre tesz szert - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark gulya-dombi új bekötőútjának avatóünnepségén szombaton Veszprémben.

Orbán Azerbajdzsánban - Szijjártó: Közép-Európán át érkezzen az azeri gáz!

Magyarországnak fontos, hogy minél több helyről jusson energiaforráshoz, ezért az országnak az az érdeke, hogy az azeri gáz is Közép-Európán keresztül jusson el a kontinensre - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Bakuban, Orbán Viktor kormányfő szombati azerbajdzsáni látogatását összegezve.

A jogszabályváltozások ellen tüntettek Budapesten

A vasárnap életbe lépő munka törvénykönyve és a sárgacsekk-adó ellen tiltakozott az LMP, a Szolidaritás és a Negyedik Köztársaság (4K!) szombaton Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál.

Kormányszóvivői Iroda: alaptalanul vádaskodik az LMP, a Szolidaritás és a 4K!

Alaptalanul vádaskodik és valótlanságokkal mozgósít az LMP, a Szolidaritás és a 4K! - közölte az MTI-vel szombaton a Kormányszóvivői Iroda, hangsúlyozva, hogy a kormány elkötelezett a családokat és a dolgozni vágyókat támogató új munka törvénykönyve, a családokat és vállalkozásokat támogató adópolitika és egy kiszámítható költségvetés megvalósulása mellett.

Hőség - Az Országos Mentőszolgálat a kánikulára és a vasárnap kezdődő új ellátási rendre is felkészült

Az Országos Mentőszolgálat a tartósnak ígérkező kánikulában teljes kapacitással, sőt a Balaton partjainál megerősített egységekkel dolgozik, ezzel együtt az egészségügyi ellátórendszer vasárnap kezdődő változásaira is felkészültek - mondta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője szombaton az MTI-nek.

Partnerséget kértek a kormánytól az önkormányzatok

Partnerséget kértek az önkormányzatok a kormányzattól a szombaton zárult Magyar Polgármesterek IX. Világtalálkozójának Zárónyilatkozatában Gödöllőn.

Hőség - A fővárosban rendkívüli intézkedések léptek életbe

A tartósnak ígérkező hőség miatt a fővárosban rendkívüli intézkedéseket hoztak: rendszeresen locsolják a fő- és tömegközlekedései útvonalakat, a síneket, a sűrűn lakott területeket, illetve több ponton vizet osztanak - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-vel.

Az MSZP az anyák jogainak csorbulásától tart

A vasárnap életbe lépő munka törvénykönyvének nőkre vonatkozó részeit, illetve a kormányzat abortusztablettával kapcsolatos magatartását bírálta szombati budapesti sajtótájékoztatóján az MSZP.

Soltész: 11,7 milliárd a megváltozott munkaképességűek foglakoztatására

Közel kétezer ember képzése és ötezer fő maximum öt hónapos, 100 százalékos bérköltség-támogatása valósulhat meg abból a 11,7 milliárd forintból, amelyet a kormány a fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához és rehabilitációjához nyújt - jelentette be Soltész Miklós szombaton Budapesten.

HM: Gripen ment az engedély nélkül érkező repülőgépek elé

Két kisebb, úgynevezett ultrakönnyű, német lajstromú repülőgép sértette meg a magyar légteret szombat délelőtt, emiatt egy Gripen vadászgép felszállt Kecskemétről - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

Tömegbaleset Röszkénél - Elindult a forgalom az autópályán

Feloldották az útzárat, és nem sokkal dél után elindulhatott a forgalom az M5-ös autópályán, ahol szombat hajnalban egy veszélyes anyagot szállító török kamion rohant a várakozó kocsisorba - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Krónika: "cégtemetőt" számoltak fel a pénzügyőrök

Jelentős köztartozást felhalmozó cégeket tüntetett el az a bűnszervezet, amelyet nemrégiben sikerült felszámolnia a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak (NAV) Bács-Kiskun megyében - tudta meg az MTI Hírcentrum.

Félmilliárd forint a hátrányos helyzetű Heves megyei településeknek

A kormányzat félmilliárd forintos pályázati forrást biztosít a következő időszakban az úgynevezett ÖNHIKI-támogatás keretében a hátrányos helyzetű Heves megyei településeknek - jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos szombaton a Heves megyei Kömlőn, egy közel 12 millió forint értékű sportpálya rekonstrukciós beruházásának felavatásakor.

Tömegbaleset Röszkénél - Mintegy harminc embert helyeztek el a művelődési házban

Mintegy harminc embert, zömében tíz évnél fiatalabb gyereket, a szombat hajnalban az M5-ös autópályán történt balesetben összetört autók utasait helyezett el az önkormányzat segítségével a katasztrófavédelem a röszkei művelődési házban - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Jobbik: a kormány kárt okoz a gazdáknak

A Jobbik szerint mintegy 400 milliárd forinttal károsítja meg a kormány a magyar mezőgazdaságot azzal, ha a gazdák nem kapják meg decemberben a földalapú támogatás vonatkozó részét, illetve nem indexálják az uniós területalapú és vidékfejlesztési támogatás 25 százalékos nemzeti hozzájárulását.